Mutfaklarda sık sık kullanılan zeytinyağını, kuru incirle bir araya getirmeye ne dersiniz? Genellikle sade bir şekilde tüketilen kuru incir, aşure gibi farklı tatlıların yapımında kullanılır. Sağlık açısından birçok faydası olan bu besin, sindirim sorunlarına iyi gelmesiyle de bilinir. Kuru inciri bu kez zeytinyağı ile buluşturarak şifa dolu bir kür yapımında kullanacağız. İşte, zeytinyağlı incir kürünün faydaları ve kullanımı:
Zeytinyağlı incir kürünü, sabahları aç karna tüketebilirsiniz. Günde 2-3 dilim olacak şekilde zeytinyağlı incir tüketebilirsiniz. Kavanozdaki incirler bitince, kalan zeytinyağının üzerine tekrar kuru incir ekleyebilir, 5 gün karanlık ve serin bir yerde bekleterek yeni kürünüzü hazırlayabilirsiniz. İncir kürünü, sağlıklı ve yetişkin bireyler kullanabilir. Ancak günde 3 dilimi geçmemelidir. Çocukların tüketmesi uygun değildir. Bu kürü ilk kez deneyecekseniz, kullanmadan önce mutlaka doktora danışmanız gerekir. Bu tür kürlerin her bireyde etkisi farklıdır. Bu yüzden doktor onayı almadan kontrolsüzce tüketilmemelidir. Her besinde olduğu gibi aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Önemli Not: Kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler, emziren kadınlar, alerjik ve hassas bünyeye sahip olan kişiler, incir kürünü tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalı, doktorun onaylamadığı hiçbir ürün bilinçsizce kullanılmamalıdır. Şunlara da göz atın;İncir Kürü Nasıl Kullanılır?
İncir Kürü Ne İşe Yarar?
İncir Kürünü Kimler Kullanabilir?