İftar Salataları: İftar İçin Doyurucu ve Kolay 40 Salata Tarifi
İftar için birbirinden lezzetli salata tariflerini yazımızda derledik. İşte, cevizli, sebzeli ve yoğurtlu çeşitleriyle yemeklerin yanında sunabileceğiniz değişik ve kolay 40 iftar salatası tarifi:

Ramazan ayı boyunca sunabileceğiniz birbirinden farklı salata tarifleri mi arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz. İftar yemeklerinin yanına çok yakışacak en lezzetli salata tariflerini sizler için yazımızda derledik. Listedeki tariflerin yanı sıra, doyurucu salata tarifleri ve salata sosları sayfamızdan da ilham alabilirsiniz. İşte, Ramazan ayı boyunca sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken 40 iftarlık salata tarifi:

  1. Rus Salatası


Altın günlerinin vazgeçilmezi olan rus salatası, iftar sofralarında da kendine yer buluyor. Patates, havuç, bezelye, yoğurt ve turşu ile hazırlanan rus salatasını, ana yemeklerin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz.

  1. Pancar Salatası


İftar sofralarında okurlarımız tarafından en çok tercih edilen salatalardan biri de pancar salatasıdır. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bu salata, etli yemeklerin yanında sunulur ve sindirimi kolaylaştırır.

  1. Sezar Salata


Marul, domates ve parmesan peyniri ile hazırlanan sezar salata, ortalama 20 dakikada hazırlanır. İsteğe göre kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte sunulabilir.

  1. Patates Salatası


Türk mutfağında özel bir yere sahip olan patates salatası, patates, soğan, nane ve maydanoz ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 130 kalori olan patates salatasını, et ve sebze yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Beyaz Lahana Salatası


Beyaz lahana, havuç, mayonez ve yoğurt ile hazırlanan bu salata, sindirimi rahatlatır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında sunulan beyaz lahana salatası, diyet listeleri için de uygundur. 

  1. Yoğurtlu ve Mayonezli Kırmızı Lahana Salatası


Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan kırmızı lahana salatası, ortalama 55 kalori değerindedir. Et yemekleriyle birlikte sunulan lahana salatası, ortalama 15 dakikada sofralardaki yerini alır.

  1. Kuru Börülce Salatası


Kuru börülce, biber ve turşu ile hazırlanan bu salata, sumak ve limon suyu sosuyla zenginleştirilir. Özellikle Ege Bölgesi'nde tüketilen bu salata, vücut direncini arttırır.

  1. Ezme Salata


Acı severleri böyle alalım. Kırmızı biber, çarliston biber ve biber salçası ile hazırlanan ezme, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilir.

  1. Gavurdağı Salatası


Domates, biber, salatalık ve soğan ile hazırlanan gavurdağı salatası, et, köfte ve ızgara yemeklerinin yanında sunulur. Gavurdağı salatasının en önemli noktası, malzemelerin küçük bir şekilde doğranmasıdır.

  1. Balıkçı Salatası


Balıkçı restoranlarının meşhur lezzetine iftar sofralarında da yer vermek isteyenler için, nefis bir tarifimiz var. Marul, domates, nane, turp, brokoli ve zeytin ile hazırlanan bu salatayı, balık yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Girit Zeytin Salatası


Girit mutfağından dünyaya yayılan zeytin salatası, ortalama 15 dakikada iftar sofralarındaki yerini alır. Yeşil zeytin ve domates ile hazırlanan bu salata, farklı baharatlarla harmanlanarak sunulur.

  1. Haşhaşlı Roka Salatası


Portakal, roka, nar, haşhaş tohumu ve yoğurt ile hazırlanan bu salata, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Diyet ve vejetaryen menülerine de eklenebilir.

  1. Kereviz Salatası


Düşük kalorisi ve içeriğinde bulunan vitaminler ile sağlık için çok faydalı olan kerevizi, mayonez ve limon ile harmanlayarak nefis bir salata hazırlayabilirsiniz. 

  1. Makarna Salatası


İftar sofralarında hem yemek, hem de salata olarak sunabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, makarna salatası tam size göre. Zeytin, bezelye ve turşu ile hazırlanan makarna salatasını aperatif tariflerle sunabilirsiniz.

  1. Patlıcan Salatası


Patlıcan ve biberin közlenmesiyle hazırlanan patlıcan salatası, genelde kebap ve et yemeklerinin yanında servis edilir. Porsiyonu ortala 35 kalori değerindedir.

  1. Taze Bakla Salatası


Taze bakla, biber, havuç ve domates ile hazırlanan bakla salatası, iftar sofralarına mutlaka eklenmesi gereken tariflerden biridir. Hazırlaması 20, pişirmesi 30 dakika süren taze bakla salatasını, dereotu ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Avokado Salatası


Avokado, salatalık ve biber ile hazırlanan bu salata, iftar sofralarına renk katacak niteliktedir. Ortalama 20-25 dakika hazırlanır.

  1. Brokoli Salatası


Brokoli, havuç ve mısır ile renkli bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Bol vitaminli brokoli salatasını, et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.

  1. Çin Salatası


Yasmin pirinç, kornişon turşu, soğan ve dereotu ile hazırlanır. İsteğe göre yemeklerin yanında garnitür olarak da sunulabilir.

  1. Portakallı Ispanak Salatası


Portakal, turp ve ıspanak ile hazırlanan ıspanak salatası, 20 dakikada sofralardaki yerini alır. Ballı hardallı sos eşliğinde sunulabilir.

  1. Vişneli Kaşık Salata


Her yemeğin yanına yakışacak bir salata tarifi ile karşınızdayız. Çiğdem Seferoğlu’dan domates, nane ve vişne ile hazırlanan nefis kaşık salatayı, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

  1. Çıtır Karnabahar Salatası 


Elif Edes’den pratik ve oldukça lezzetli çıtır karnabahar salatası tarifi ile karşınızdayız. Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan karnabaharı, marul, biber ve dereotu ile zenginleştirerek hazırlayacağınız bu salata, körili sos ile daha lezzetli bir hale getirilir.

  1. Yeşil Soslu Söğüş Domates Salatası 


Söğüş salata, öğle ve akşam yemeklerinde sunulan en pratik salatalardan biridir. Ancak klasik salata tariflerinden sıkılanlar için, cherry ve beef domates ile hazırlanan yeşil sosla zenginleştirilen nefis bir önerimiz var. Yeşil sos maydanoz ve fesleğen ile hazırlanır. Klasik lezzete farklı bir dokunuş yapmak isteyenler deneyebilir. 

  1. Sezar Salata


Parmesan peyniri, marul ve kızarmış ekmek dilimleri ile hazırlanan sezar salata, en sevilen salata çeşitleri arasında yer alır. İsteğe göre ızgara tavuk parçaları ile birlikte sunulur.

  1. Armutlu Kış Salatası 


Armut ve nar ile zenginleştirilmiş, kuruyemişler ile hazırlanan bu salata iftar sofralarına farklı bir dokunuş yapmak isteyenler için birebir tariftir. 

  1. Narlı Salata

Nar, roka, avokado ve turp ile hazırlanan bu salata, hem hafifliği, hem de lezzetiyle iftar sofralarını ziyafete dönüştürecek niteliktedir. Ortalama 15-20 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Armutlu Ispanak Salatası

Armut, ıspanak, ceviz ve beyaz peynir ile hazırlanan bu salata, limonlu sos ile zenginleştirilir. Özellikle sebze yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

  1. Peynirli Pancar Salatası

Roka, hindiba, beyaz peynir ve pancar ile hazırlanan bu salata, şık sunumu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Et yemeklerinin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Kırmızı Lahanalı Havuç Salatası

Havuç, lahana ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, ballı hardal sosu ile lezzetlendirilir. Özellikle balık yemeklerinin yanında sunabileceğiniz tariflerden biridir.

  1. Ispanaklı Bal Kabağı Salatası

İftarda farklı tatlar denemek isteyenleri böyle alalım. Bal kabağı, ıspanak ve ceviz ile hazırlanan bu salata, küçük porsiyonlar halinde sunulabilir.

  1. Airfryer'da Köz Biber Salatası

Kırmızı biberlerin airfryer'da közlenmesi ile hazırlanan salata, hem et, hem de balık yemeklerinin yanında sunulabilir. Sunum için üzerini ceviz ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

  1. Coleslaw Salatası

İftarda dünya mutfaklarından lezzetler denemek isteyenler için, lahana, havuç, yoğurt, sirke ve hardal ile hazırlanan coleslaw salatayı öneriyoruz. 

  1. Kaju Fıstıklı ve Soya Soslu Marul Salatası

Bol malzemeli ve doyurucu bir salata hazırlamak istiyorsanız, lahana, havuç, biber, kaju, badem ve maruldan oluşan bu salatayı mutlaka deneyin. 

  1. Avokadolu Domates Salatası

Klasik domates salatasını renklendirmek isteyenler, avokado, mor soğan, salatalık ve mısır ile hazırlanan avokadolu domates salatasını deneyebilir. Salatanın lezzetini artırmak için limon suyu ve nar ekşisi kullanabilirsiniz.

  1. Tahin Soslu Enginar Salatası

Enginar kalbi, barbunya, kabak ve kiraz domates ile hazırlanan bu salata, tahin, hardal ve ballı sos ile zenginleştirilir. Enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir.

  1. Akdeniz Usulü Kuskus Salatası

Kuskus makarna, zeytin, beyaz peynir ve salatalık ile hazırlanan bu salata hem sağlıklı, hem de doyurucudur. Fırın yemeklerinin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Portakallı Tahin Soslu Salata

Havuç, turp, biber ve portakal ile hazırlanan salata, portakallı tahin sosu ile zenginleştirilir. Ortalama 20 dakika içinde servise hazır bir hale gelir.

  1. Mimoza Salatası

İftar sofralarında misafir ağırlarken lezzetli ve şık sunumlu bir salata arıyorsanız, mimoza salatası tam size göre. Patates, havuç, pancar ve dereotu ile hazırlanan salatayı, tek kişilik porsiyonlarda sunabilirsiniz.

  1. Hardal Otu Salatası

Hardal otu, sarımsak, zeytinyağı ve limon ile hazırlanan bu salata, hem pratik, hem de lezzetlidir. Hardal otu salatasını, diyet yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

  1. Şalgamlı Bulgur Salatası

Şalgam suyu ve bulgur ile hazırlanan bu salata, mısır, kornişon turşu ve maydanoz ile zenginleştirilir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında sunabileceğiniz salatalardan biridir.

Şunlara da göz atın;

  1. Günlük iftar menüsü
  2. Günlük sahur menüsü
  3. İftar mezeleri
  4. Sahur tarifleri
  5. Değişik iftar yemekleri
  6. Pratik iftar yemekleri
  7. Ramazan imsakiyesi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!