İçeceklerinizi Neden Mantar Bardak Altlıklarına Koymalısınız?
Sıcak ya da soğuk içecek tüketirken bardak altığı kullanmak en sık yapılandır. Bardak altlıkları farklı materyallerde olabilir. Ancak mantar kullanmak en iyisidir. İşte, neden içeceklerinize mantar bardak altlığı koymalısınız:

En sevdiğiniz içeceklerin tadını çıkarırken sehpanızı korumaya gelince, mantar bardak altlıkları diğer birçok seçeneğin arasında isimsiz kahramanlardır. Karton, plastik, cam ve doğal elyaf bardak altlıkları mevcut olsa da en iyisi mantar altlıklardır. Peki neden? Sadece sofra düzeninize şık bir dokunuş sağlamakla kalmaz, aynı zamanda mantar bardak altlıkları hem sıcak hem de soğuk içecekler konusunda mükemmeldir.

Mantar bardak altlıklarının en önemli avantajlarından biri, camdaki nemi emme konusundaki olağanüstü yetenekleridir. Yani sıcak bir günde soğuk içeceğiniz terlemeye başladığında ya da buzlu içeceğiniz yoğuşma damlacıkları oluşturmaya başladığında mantar altlıklar işinizi kolaylaştırır. Bu nem damlacıklarını emerek yüzeyde toplanıp ahşap mobilyalarınıza sıçramasını engeller. Bu ustaca özellik, bardak altlığınızın bardağınızın dibine yapışmamasını da sağlar.

Mantar Aynı Zamanda Sıcak İçecekler İçin De İşe Yarar

Mantar altlıkların tek özelliği soğuk içecekler ve nem emilimiyle sınırlı değildir. Aynı zamanda ısıya karşı etkili bir bariyer görevi görerek sıcak içecekler için de mükemmel bir seçimdir. Mantar altlığına çok sıcak bir fincan kahve veya çay koyduğunuzda, masanızı ısıdan koruyarak çirkin halkaları veya hasarı önler. Ancak mantar bardak altlıklarının avantajları burada bitmiyor.

Mantar, ağaçlara zarar vermeden mantar meşesi ağaçlarının kabuğundan toplanan sürdürülebilir ve yenilenebilir bir kaynaktır. Mantar bardak altlıkları kullanarak çevreye duyarlı bir seçim yapmış olursunuz. Son derece dayanıklıdır ve mantar bardak altlıkları günlük aşınma ve yıpranmaya dayanabilir. Diğer bazı malzemeler gibi kolayca kırılmaz, kırılmaz veya bozulmaz. Mantar bardak altlıkları, camınız için sağlam, kaymaz bir yüzey sağlayarak kazara dökülmeleri ve kaymaları önler. Ancak dökerseniz, nemli bir bezle silerek temizleyin, böylece bir sonraki göreve hazır olurlar.

Şunlara da göz atın;

  1. Evde bardak ile bıçak nasıl bilenir?
  2. Sararmış bardaklar nasıl temizlenir?
  3. Bardaklardaki çay lekesi nasıl çıkarılır?
  4. Hangi kahve hangi bardakta içilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?