Huzursuz Bacak Sendromuna Ne İyi Gelir? 7 Bitkisel Çözüm
Huzursuz bacak sendromu nedir, neden olur? Huzursuz bacak sendromundan kurtulmanın yolları nelerdir? İşte, huzursuz bacak sendromuna iyi gelen 7 doğal çözüm:

Uyku kalitesini düşüren ve toplumun büyük bir kesiminde görülen huzursuz bacak sendromu, hayat standartlarını da etkilemektedir. Ayakları kontrol etmeye yarayan sinir sisteminde yaşanan bir sorun, huzursuz bacak sendromuna neden olmaktadır. Bu sendrom beynin bazı bölgelerindeki demir alımının azalması ve sinir ileticisinde bulunan dopaminin azalması ile görülüyor. Genellikle gecenin geç saatlerinde ortaya çıkan huzursuz bacak sendromu, bireylerin bacaklarını karşı konulamaz şekilde hareket ettirmesine neden oluyor. Yatağa yattığında bacaklarda meydana gelen uyuşma ve karıncalanma hissi, kişilerin bacaklarını sürekli hareket ettirme isteği uyandırmasını sağlıyor. Kısacası huzursuz bacak sendromu uykunun kalitesini düşürüyor, kişinin uzun süre aynı yerde oturmasına ve uzun yolculuklara çıkmasına neden oluyor.

Huzursuz Bacak Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Öncelikle her 10 kişiden birinde görülen huzursuz bacak sendromu, romatizma ile karıştırılabiliyor. Bu sendromda görülen en yaygın belirtiler ise şu şekildedir;

  1. Uyku halinde gelen bacak seğirmeleri
  2. Bacakları istemsizce hareket ettirme
  3. Bacaklarda ağrı, gerilme ve kaşınma
  4. Gece saatlerinde bacaklarda karıncalanma, uyuşma ve elektriklenme hissi
  5. Bacaklarda ani yanma ve üşüme hissi
  6. Hareket halindeyken bu belirtilerin azalması

Huzursuz Bacak Sendromuna Ne İyi Gelir?

Huzursuz bacak sendromunun tedavisi genellikle hastalığa neden olan şeye göre değişiyor. Örneğin demir eksikliğinden dolayı sendrom görülüyorsa, anemi tedavisine başlanıyor. Bununla birlikte kas gevşeticiler de huzursuz bacak sendromunda kullanılan yöntemlerden biridir. Aynı zamanda bazı bitkisel çözümler de sendromun hafiflemesini sağlıyor.

  1. Çörek Otu Yağı


Çörek otu yağı ile bacaklara masaj yapmak, bacakların dinlenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca kan dolaşımı düzenli bir hale geldiği için belirtiler daha az görülüyor.

  1. Hardal Tohumu


Bir çay kaşığı siyah hardal tohumunu, 3-4 yudum su ile sabah ve akşamları aç karna tüketmek belirtilerin büyük ölçüde azalmasını sağladığı söyleniyor. Bu kürü çiğnemeden yutmanız öneriliyor. Bu kürü 2 hafta boyunca her gün uygulayın. İki haftanın ardından haftada bir kez olmak üzere uygulayın. Toplamda 1 ay olduğu zaman kürü uygulamayı bırakabilirsiniz.

  1. Elma Sirkesi


Şifa deposu olarak bilinen elma sirkesini ılık suyun içerisine bir yemek kaşığı olacak şekilde ekleyin. Bu karışımı gece yatmadan önce içebilirsiniz. Alternatif olarak elma sirkesi ile bacaklarınıza masaj da yapabilirsiniz.

  1. Hindistan Cevizi Yağı


Damarları rahatlatan ve kan dolaşımını arttıran hindistan cevizi yağı, huzursuz bacak semptomlarını azaltan çözümlerden biridir. Bu yağı uyumadan bir saat önce bacaklarınıza dairesel hareketlerle masaj yaparak sürebilirsiniz.

  1. Nane Çayı


Genellikle gece yatmadan önce kasları gevşetmek için içilen nane çayı, içeriğinde yüksek oranda mentol barındırır. Kaslardaki huzursuzluğun yatışmasını sağlayan nane çayını bir fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz. Ayrıca nane yağını da bacak ve baldır bölgesine masaj yaparak sürebilirsiniz.

  1. Papatya Çayı


Sakinleştirici bir özelliğe sahip olan papatya çayı, sinirlerdeki gerginliğin azalmasını sağlar. Vücudu rahatlatarak uykuya dalmayı kolaylaştıran papatya çayını, uyumadan 2 saat önce içebilirsiniz.

  1. Lavanta Sabunu


Çarşafın altına bir kalıp lavanta sabunu koymak, sodyum klorürün vücuda girmesini sağlıyor. Bu sayede kaslar gevşeyerek huzursuz bacak sendromu belirtileri hafifliyor. Aynı zamanda lavanta sabununu duş esnasında bacaklarınıza masaj şeklinde de uygulayabilirsiniz.


Önemli Not: Bitkisel ürünler, kişilerin üzerinde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle herhangi bir ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.


Şunlara da göz atın;

  1. Ayak üşümesi neden olur?
  2. Huzursuz bacak sendromunda beslenme
  3. Topuk çatlakları nasıl geçer?
  4. Göz yorgunluğuna ne iyi gelir?
  5. Aşırı terlemeye ne iyi gelir?

Haber Kategorileri

Ne İyi Gelir?

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?