Tuzlu veya tatlı turtalarından birini yapmayı düşünüyorsunuz veya belki kahvenizin yanına güzel bir milföy tatlısı hazırlamak istiyorsunuz. Her iki durumda da donmuş puf böreği senin arkadaşın. Ancak, acil bir durumda buzu çözmeniz gerekirse, ilk düşünceniz mikrodalgayı kullanmak olabilir. Bu kullanışlı cihazda istediğiniz her şeyi çözebilseniz de, söz konusu milföy olduğunda, bu her zaman en iyi seçenek değildir.
Bu tür hamur işleri un, tereyağı, tuz ve sudan oluşur. Aynı zamanda lamine bir hamurdur, bu da basitçe, değişen hamur ve tereyağı katmanları oluşturmak için hamurun içine tekrar tekrar katlandığı anlamına gelir. Fırında pişirirken bu hassas pul pul katmanları böyle elde edersiniz. Ve bazen, en yetenekli mikrodalga kullanıcısı bile, buzunu çözmek için kullandıklarında puf böreğinin olması gerektiği kadar lapa lapa olmadığını görecektir. İyi haber şu ki, milföyünüzü oda sıcaklığında bir sac tava kullanarak çözerek bu işi kolayca yapabilirsiniz.
En sevdiğiniz tepsiyi açtıktan sonra, hamuru kutudan çıkarmak ve puf böreği parçalarını fırın tepsinize yerleştirmeden önce ayırmak isteyeceksiniz, böylece çözülürken güzel ve düz olurlar. Daha sonra her 15 ila 20 dakikada bir hamurunuzu kontrol etmeli ve ne kadar çözüldüğünü belirlemek için üzerine hafifçe bastırmalısınız. Hamurunuzun hazır hale gelmesi 20 dakika kadar kısa veya buzunun tamamen çözülmesi 90 dakika kadar sürebileceğinden, ilerlemesini sürekli olarak kontrol etmeniz gerekir.
Ancak unutmayın, hamur yapraklarını çok fazla tutmak istemezsiniz veya tereyağını ısıtıp milföy hamuru ile eş anlamlı olan kağıt inceliğinde, pul pul katmanları mahvetme riskini alırsınız. Aşırı hevesliyseniz ve kullanabileceğinizden daha fazla milföy hamurunu çözerseniz endişelenmeyin, daha sonra kullanmak üzere her zaman yeniden dondurabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;