Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Hindistan cevizi, tropikal meyvelerden biridir. Peki, hindistan cevizi neye iyi gelir? İşte, hindistan cevizinin sağlık üzerindeki faydaları ve besin değerleri:
Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Düşük karbonhidratlı ve yüksek lif ve yağ oranına sahip olan hindistan cevizi, düşük karbonhidratlı, paleo veya glütensiz bir diyet uyguluyorsanız harika bir seçimdir. Kan şekeri kontrolünü desteklemeye yardımcı olabilir, güçlü antioksidanlar içerir ve ayrıca antibakteriyel etkilere sahiptir. Hindistan cevizi, genellikle suyu, sütü, yağı ve lezzetli eti için kullanılan hindistan cevizi palmiyesinin (Cocos nucifera) meyvesidir. Hindistan cevizi ağaçları, Güneydoğu Asya'ya ve Hint ve Pasifik okyanusları arasındaki adalara özgüdür. Ancak dünyanın her yerinde yetişebilir.

hindistan cevizi

Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

  1. Karbonhidrat oranı yüksek diğer birçok meyvenin aksine, hindistan cevizi çoğunlukla yağ sağlar. Ayrıca protein, birkaç önemli mineral ve az miktarda B vitamini içerirler. Hindistan cevizindeki mineraller vücudunuzdaki birçok işlevde rol oynar. Hindistan cevizleri özellikle kemik sağlığı ve karbonhidrat, protein ve kolesterol metabolizması için gerekli olan manganez açısından zengindir.
  2. Hindistan cevizi, kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olan bakır ve demir ile hücrelerinizi koruyan önemli bir antioksidan olan selenyum açısından da zengindirler.
  3. İnsanları içeren daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, bazı çalışmalar hindistan cevizi yağının belirli bakteri türlerinin büyümesini engellemeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.
  4. Hindistan cevizi düşük karbonhidratlı ve yüksek lif ve yağ oranına sahiptir, bu da kan şekeri kontrolü için faydalı olabilir. Bir incelemede, hindistan cevizi yağının kan şekeri seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceği bile öne sürülmüştür. Bu da anti-inflamatuar özellikleri ve antioksidan içeriğinden kaynaklanıyor.
  5. Hindistan cevizi eti, hücreleri oksidatif hasardan korumaya yardımcı olabilen antioksidanlar olan fenolik bileşikler içerir.
  6. Hindistan cevizi yağı, pişirme, soteleme veya kızartma için diğer yağların yerine kullanılabilen lezzetli bir ısıya dayanıklı yağdır.

Hindistan Cevizinin Besin Değerleri

100 gr hindistan cevizi şunları içerir;

  1. Kalori: 354 kcal
  2. Protein: 3 gr
  3. Karbonhidrat: 15 gr
  4. Lif: 9 gr
  5. Yağ: 33 gr
  6. Manganez: Günlük ihtiyacın %65'i
  7. Bakır: Günlük ihtiyacın %48'i
  8. Selenyum: Günlük ihtiyacın %18'i
  9. Demir: Günlük ihtiyacın %14'ü

Hindistan Cevizinin Dezavantajları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağ oranı çok yüksek olduğu için kalorisi de yüksektir. Ayrıca, bazı araştırmalar hindistan cevizi yağının LDL (kötü) kolesterol seviyelerini artırabileceğini göstermektedir; bu da kalp hastalığı için bir risk faktörüdür. Ek olarak, bazı kişiler hindistan cevizine alerjisi olabilir, ancak bu nadirdir. Eğer bu alerjiye sahipseniz, Hindistan cevizi türevi tüm ürünleri tüketmekten kaçınmalısınız.

Not: Kronik hastalığı olanlar, hamileler ve emziren anneler hindistan cevizi tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Hindistan cevizli tarifler
  2. Hindistan cevizi nasıl yenir?
  3. Hindistan cevizi nasıl seçilir?
  4. Hindistan cevizi suyu nasıl kullanılır?
  5. Hindistan cevizi yağı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi