Hindistan Cevizi Ununun Faydaları Nelerdir?
Hindistan cevizi unu nedir? Hindistan cevizi ununun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte, hindistan cevizi ununun sağlık üzerindeki faydaları ve besin değerleri:

Hindistan cevizi unu, buğday ununa eşsiz bir alternatiftir. Düşük karbonhidratlı olduğu için tercih edilen hindistan cevizi unu, aynı şekilde glüten hastaları için de popülerdir. Hindistan cevizi unu, kurutulmuş ve öğütülmüş hindistan cevizi etinden yapılır. Hindistan cevizi sütü ve yağ üretiminin bir yan ürünüdür. Üretim sırasında, hindistan cevizi önce kırılarak açılır ve içindeki sıvı boşaltılır. Hindistan cevizi eti daha sonra sıyrılır, durulanır, rendelenir ve katıları sütten ayırmak için süzülür. Katılar daha sonra un haline getirilmeden önce kuruyana kadar düşük bir sıcaklıkta pişirilir. Ortaya çıkan beyaz toz, buğday gibi tahıllardan yapılan un gibi görünür. Hafif bir un çeşididir. Genellikle kek, ekmek ve kurabiye gibi besinlerin yapımında kullanılır.

Hindistan Cevizi Ununun Besin Değerleri

28 gram hindistan cevizi unu şunları içerir;

  1. Kalori: 120 kcal
  2. Karbonhidrat: 18 gram
  3. Protein: 6 gram
  4. Şeker: 6 gram
  5. Potasyum: Günlük değerin %13'ü
  6. Demir: Günlük değerin %11'i
  7. Yağ: 3 gram

Buğday unu ile karşılaştırıldığında, hindistan cevizi unu lif, protein ve potasyum ve demir gibi bazı vitamin ve mineraller açısından daha yüksektir. 

Hindistan Cevizi Ununun Faydaları Nelerdir?

  1. Hindistan cevizi unu, sağlıklı kan şekeri düzeylerini artırabilen lifle doludur. Bu özelliği ile kan şekerini sabit tutmaya yardımcı olabilir. Lif açısından zengin besinler, şekerin kan dolaşımınıza girme hızını yavaşlatarak kan şekeri düzeylerini düzenlemeye yardımcı olur.
  2. Hindistan cevizi unu, çok amaçlı undan daha düşük karbonhidrat ve daha yüksek protein içerdiğinden, sağlıklı kan şekeri düzenlemesini desteklemekte daha iyidir.
  3. Hindistan cevizi ununun yüksek lif içeriği, sindirim sisteminizi sağlıklı tutmak için iyi bir seçimdir. Çalışmalar, lif bakımından yüksek diyetlerin, kolon kanseri de dahil olmak üzere sindirim sistemini etkileyen bir dizi sağlık durumunun riskini azaltabileceğini göstermektedir.
  4. Yüksek lif ve potasyum içeriği nedeniyle hindistan cevizi unu tüketmek, kalp hastalığı risk faktörlerini azaltarak kalp sağlığını destekleyebilir. Spesifik olarak araştırmalar, hindistan cevizi unu yemenin kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşürmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.
  5. Dahası, hindistan cevizi unu, sağlıklı kan basıncı seviyelerini desteklemek ve sürdürmek için gerekli olan iyi bir potasyum kaynağıdır.
  6. Hindistan cevizi unu, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumanıza yardımcı olabilir. Hem lif, hem de protein sunar. Bu besinler iştahın düzenlenmesi için önemlidir ve öğünler arasında tok hissetmenize yardımcı olabilir. Bu, genel kalori alımınızı azaltmanıza yol açabilir. 
  7. Hindistan cevizi unu glüten içermez, bu nedenle çölyak hastalığı, buğday alerjisi veya çölyak dışı glüten duyarlılığı olan kişiler için uygun bir seçenektir. Çölyak hastalığı veya buğday alerjisi olan kişiler, tüm glüten içeren tahıllardan kaçınmalıdır. Hindistan cevizi unu, buğday ve diğer glüten içeren unlara bir alternatif sunar.

Hindistan Cevizi Unu Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi unu, hem tatlı, hem de tuzlu tariflerde kullanılabilir. Ekmek, kurabiye, kek, krep gibi unlu mamullerin yapımında yaygın olarak kullanılır. 1 bardak un yerine 1/4 bardak un kullanılmalıdır. Hindistan cevizi ununun diğer unlara göre daha fazla sıvı emme eğilimi vardır. Bu unu, çorba ve yahnileri koyulaştırmak ve kıvam vermek amacıyla da kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Hindistan cevizli tarifler
  2. Hindistan cevizi unu nasıl yapılır?
  3. Hindistan cevizi suyunun faydaları nelerdir?
  4. Hindistan cevizi yağı nasıl yapılır?
  5. Hindistan cevizi nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video