Protein, dengeli beslenmenin temel bileşenlerinden biridir. Vücut için gerekli olan protein, kasların inşasında ve gelişme aşamalarında önemli bir rol oynar. Hindi ve tavuk eti, protein açısından en zengin besinler arasında yer alır. Peki, hangi ette daha fazla protein var? İşte, hindi ve tavuk etinin içeriği protein miktarı:
Tavuk ve hindideki beyaz etin çoğunluğu, kanat ve göğüs kısımlarıdır.
Göğüs eti, yüksek protein içeriği ile fitness tutkunlarının ve diyet yapanların popüler yemekleri arasında yer alır. 29 gram göğüs etinde;
Tavuk eti, hindiye göre 1 gram daha fazla protein içerir.
Hindi ve tavuğun kanatlarından elde edilen beyaz et, göğüs etine çok benzer. 28 gram hindi kanat ve tavuk kanat, 9 gram protein içerir.
Baget olarak adlandırılan hindi ve tavuğun bacak kısmı, yaklaşık 8 gram protein sağlar.
Hindi but 9 gram, tavuk but ise 7 gram protein içerir.
Kısacası, hindi ve tavuk etindeki protein miktarı, hemen hemen aynıdır.
Tavuk ve hindi eti, protein ihtiyaçlarını karşılamanın sağlıklı bir yoludur. Ancak bu iki et türü, sadece protein sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda kalori, yağ ve mineraller de içerir.
Tavuklardaki koyu et, hindilerin koyu renkli etlerine göre daha fazla yağ ve kalori içerir. Hindi, tavuğa göre biraz daha yağsızdır. Ancak derisini yerseniz, bu iki hayvanın da kalori ve yağ bakımından çok zararlı olabileceğini unutmayın.
Tavuk ve hindi arasında, vitamin ve mineral açısından çok önemli bir fark yoktur. Ancak tavuğun bazı kısımları ve hindinin bazı kısımları arasında farklılıklar olabilir. Tavuk göğsü, tavuk buduna göre daha fazla niasin ve B6 vitamini içerir. Tavuk budu, tavuk göğsünden daha fazla çinko içerir. Bu besinleri diyetinize eklerken, çok çeşitli kısımlarını tercih etmek, ihtiyacınız olan besinleri almanızı sağlayabilir.
Kısacası, hindi ve tavuk eti, yüksek kaliteli protein açısından zengindir. Hangisini tüketeceğinize karar veremiyorsanız, kalori ve vitamin değerlerine bakabilir veya uzman bir diyetisyene danışabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;