Hindi Füme Nasıl Yenir: 5 Farklı Yöntem
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
33 Tarif       24 Takipçi
Hindi füme, sandviç ve çeşitli tariflerin lezzetini artıran bir besindir. Peki, hindi füme aslında nasıl yenir? İşte, hindi füme yemek için uygulayabileceğiniz 5 farklı yöntem:

Hindi füme, etin tütsülenmesiyle elde edilen bir besindir. Hindi eti, ateş dumanında tütsülendiği için aromatik bir tada sahiptir. Füme et, yumuşak bir dokusuyla birçok tarifte kendine yer bulur. Marketlerde satın alınmasının yanı sıra evde hindi etinin ince ince kesilip tütsülenmesiyle de füme et elde edilebilir. Bu kez, hindi fümeyi farklı tariflerde değerlendirmenin yollarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Hindi Füme Nasıl Yenir?

  1. Sandviç ve Wrap

Malzemeler: Hindi füme dilimleri, ekmek (tam buğday, çavdar, beyaz veya baget), yeşillikler (marul, roka, ıspanak), sebzeler (domates, salatalık, kırmızı biber), peynir (cheddar, mozzarella, kaşar), soslar (mayonez, hardal, barbekü sosu).

Yapılışı: Ekmek dilimlerinin üzerine istediğiniz sosları sürün. Hindi füme dilimlerini ekmeğin üzerine yerleştirin. Peynir, yeşillikler ve sebzeleri ekleyin. Sandviçi kapatın ve dilerseniz ikiye kesin.

  1. Salatalar

Malzemeler: Hindi füme dilimleri, yeşillikler (marul, roka, ıspanak), sebzeler (domates, salatalık, havuç, kırmızı biber), kuru meyveler (kuru üzüm, kuru kayısı), sert peynirler (parmesan, rokfor), kuruyemişler (ceviz, badem, fındık), soslar (zeytinyağı, balsamik sirke, limon suyu).

Yapılışı: Yeşillikleri ve sebzeleri doğrayın. Hindi füme dilimlerini ince şeritler halinde kesin. Tüm malzemeleri büyük bir kaseye koyun. Üzerine kuruyemişleri, kuru meyveleri ve peyniri ekleyin. Zeytinyağı, balsamik sirke veya limon suyu ile hazırladığınız sosu ekleyin ve karıştırın.

  1. Kahvaltı

Malzemeler: Hindi füme dilimleri, yumurta, avokado, tam buğday ekmeği, yeşillikler.

Yapılışı: Yumurtaları haşlayın veya omlet yapın. Avokadoyu dilimleyin veya ezerek avokado püresi hazırlayın. Tam buğday ekmeğinin üzerine avokado püresini sürün. Üzerine hindi füme dilimlerini ve dilimlenmiş yumurtayı ekleyin. Yeşilliklerle süsleyin ve kahvaltınız hazır.

  1. Makarna

Malzemeler: Hindi füme dilimleri, makarna (penne, spagetti, fettuccine), kremalı sos (krema, parmesan peyniri, tereyağı), sebzeler (brokoli, ıspanak, mantar).

Yapılışı: Makarnayı paketteki talimatlara göre haşlayın. Sebzeleri soteleyin. Hindi füme dilimlerini küçük parçalar halinde kesin. Bir tavada kremayı, parmesan peynirini ve tereyağını ısıtın. Sotelediğiniz sebzeleri ve hindi füme dilimlerini ekleyin. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine biraz daha parmesan peyniri serpip servis yapın.

  1. Atıştırmalıklar

Malzemeler: Hindi füme dilimleri, krakerler, krem peynir, dilimlenmiş sebzeler (havuç, salatalık), üzüm, ceviz.

Yapılışı: Krakerlerin üzerine krem peynir sürün. Hindi füme dilimlerini küçük parçalar halinde kesip krakerlerin üzerine yerleştirin. Yanına dilimlenmiş sebzeler, üzüm ve ceviz koyarak sağlıklı bir atıştırmalık tabağı oluşturun.

Hindi füme, farklı tatlar ve dokularla birleştirildiğinde çok lezzetli ve besleyici yemekler ortaya çıkarır. Afiyet olsun!

Şunlara da göz atın;

  1. Hindi füme nedir?
  2. Somon füme nasıl yenir?
  3. Domates kurusu nasıl yenir?
  4. Kuru et nasıl yenir?
  5. Pastırma nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri