Baklagiller protein, lif ve demir açısından zengindir. Ayrıca folat, demir, potasyum ve çinko gibi önemli vitamin ve mineraller içerirler. Tek bir kase mercimek, sağlıklı bir şekilde işlev görmemizi sağlamak için ihtiyaç duyduğumuz tüm önemli besinleri, vitaminleri ve mineralleri içerir. Her gün bakliyat yemeyi alışkanlık haline getirirseniz vücudunuzda gerçekleşecek üç şey şunlardır:
Baklagiller protein ve lif açısından oldukça zengindir. Bu, kilo vermeyi düşünenler için iyi bir seçenektir. Baklagiller, yüksek yağ içeriği olmadan protein ve lif elde etmenin harika bir yoludur. Bu nedenle, baklagiller yemek size doğru miktarda enerji ve besin sağlayabilir, ancak kalorileri yığmadan. Bakliyatlardaki protein ve lif de mideyi doldurur ve tokluk hissine katkıda bulunur. Bu, bakliyat tüketmenin iştahınızı kontrol etmenize ve aşırı yemeyi önlemenize yardımcı olabileceği anlamına gelir.
Tüm protein, demir ve folat nedeniyle, bakliyatları düzenli olarak yemek hücrelerinizin onarım ve yenileme süreci için yeterince sağlıklı kalmasını da sağlar. Aslında demir, kansızlık geliştirme riskinizi de azaltabilir. Bağışıklık sisteminizden sindirime kadar her şey yolunda gidecek ve günlük mercimek tüketimiyle herhangi bir hastalık geliştirme riski en aza indirilecektir.
Bakliyatların kalp için son derece sağlıklı olduğu, kötü kolesterolü düşürmeye ve ayrıca kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Bakliyatları her gün tüketmeyi bir noktaya getirmek, kalbinizin sağlıklı kalmasını sağlayarak kardiyovasküler hastalıklar geliştirme riskini azaltabilir.
Bakliyatların son derece besleyici olduğu doğru, ancak faydalarından yararlanabilmek için onları sağlıklı bir şekilde pişirmemiz de gerekiyor. Bu besinleri hazırlarken aşırı yağ ve fazla tuz kullanmaktan kaçının.
Şunlara da göz atın;