Her mevsimde birbirinden lezzetli ve besleyici, meyve ve sebzeler tezgahlarda yerini alır. Haziran ayına özgü bazı meyve ve sebzeler; çilek, kiraz, kayısı, karpuz, çağla, bezelye, fesleğen, taze fasulye, semizotu... Başka birçok meyve ve sebze de bulunur. Sizler için Haziran ayında olan meyve ve sebzeler ile hazırlanan tarifleri listeledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 enfes tarif:
Taze bezelyenin tam mevsimi, çıtır çıtır yiyebileceğiniz, hellim ile birlikte hazırlanan bir salata tarifi ile sizlerleyiz. Bu tarif hem hafif, hem ferahlatıcı, hemde lezzetli. Klasik olarak zeytinyağlı şeklinde pişirilen fasulyeyi bir de fırında denemeye ne dersiniz? Fırında taze fasulye, fasulyeye farklı bir lezzet verecektir. Yazın favori ve lezzetli iki meyvesi bu tarifte buluşuyor. Bu iki meyveyi bir araya getirerek hem sağlıklı, hem de doyurucu bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan dondurma, genellikle süt, yoğurt ve meyve çeşitleri ile hazırlanır. Bu kez hem düşük kalorili, hem de lezzetli bir önerimiz var. Temizlenmiş kirazları yoğurt ve bal ile tatlandırdıktan sonra tüketebilirsiniz. Kolayca hazırlayacağınız muhallebinin üzerine bir de çilek sos dökerek servis edebilirsiniz. Semizotu ve çileğin mevsimi iken bu ikiliyi birde peynir ile birleştirerek bu mükemmel salatayı hazırlayabilirsiniz. Çağla ve enginarı hiç birlikte denediniz mi? İkisinin de mevsimiyken bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Haziran ayı ile birlikte mis kokulu fesleğenler tezgahta yerini alır. Fesleğen ile hazırlayacağız sos ile makarnayı birleştirerek fesleğen soslu makarna hazırlayabilirsiniz. Kayısı ile hazırlanan mükemmel bir tarif önerimiz var. Kayısılı ve bademli kek yaz aylarına çok yakışan mükemmel bir lezzettir. Girit veya sakız kabağı ile hazırlanan bu tarif, genellikle ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Haziran ayı ile birlikte tezgahlarda yer alan kabak ile hazırlanacak güzel bir tariftir. Şunlara da göz atın;