Yumurta, onsuz yaşaması zor olan çok yönlü, temel bileşenlerden biridir. Ancak, yumurta söz konusu olduğunda, bazı pişirme yöntemlerinin sizi diğerlerinden biraz daha hüsrana uğratabileceği bir sır değil. Ve özellikle, haşlanmış yumurta yapmak, başarması biraz pratik ve sabır gerektiren, herkesin bildiği zor pişirme yöntemlerinden biridir.
Kaynayan su tencerenizde mükemmel poşe yumurtayı nasıl yapacağınızı biliyor olabilirsiniz. Ancak son zamanların popüler mutfak ekipmanı hava fritözü ile poşe yumurta nasıl yapılır merak ediyor olabilirsiniz. Kulağa abartılı gelse de fritözünüzü kullanmak yumurtayı dakikalar içinde haşlamak için ideal bir yol olabilir. Bir hava fritözünde nasıl poşe yumurta yapılacağını düşünürken, dağınık, sarılı bir felaketin görüntülerini canlandırmış olabilirsiniz. Bununla birlikte, bu tekniğin yapılması basittir, 15 dakikadan az sürer ve tüm mutfak ihtiyaçlarınıza uygun mükemmel pişmiş bir poşe yumurta verir. İlk adım, pişirmeyi düşündüğünüz her yumurta için bir sufle kabını alıp içini yağlamaktır. Her kaba 2 ila 3 yemek kaşığı su eklediğinizden emin olun ve bunları 200 derecelik fritözde beş dakika bekletin. Ardından, dört ila yedi dakika boyunca 180 derece havada kızartmadan önce yumurtaları bir tutam tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Yumurta akı sertleştiğinde ve yumurta tamamen bitmiş göründüğünde, kapları hava fritözünden çıkarabilirsiniz. Yumurtayı dikkatli bir şekilde kaplardan çıkarmak için bir kaşık veya spatula kullanabilir ve bir tostun, hamburgerin, pilavlı bir tabağın veya yaptığınız diğer yemeğin üzerine koyabilirsiniz. Şunlara da göz atın;