Tavuğu haşladığınızda tüm mutfağa yayılan kokudan rahatsızlık mı duyuyorsunuz? Haşladığınız tavuğu farklı yemeklerde kullansanız bile, o kokunun gitmediğini düşünüyorsanız, sizin için basit önerilerimiz var. Sırf koktuğu için tavuk haşlamak istemeyenler için birbirinden kolay püf noktaları sizler için derledik. Hemen hemen her evde bulunan malzemeler ve pratik yöntemlerle haşlanmış tavuğun kokusunu kolayca giderebilirsiniz. Artık 'tavuk kokusu nasıl giderilir, tavuk pişerken kokmaması için ne yapmalıyım' diye düşünmenize gerek yok. İşte, tavuk kokusunu gidermek için uygulanan püf noktaları:
Tavuğu Haşlamadan Önce Ne Yapılmalıdır?
Tavuğu haşlamadan önce kokusunu gidermek için yapabileceğiniz ilk şey, tavuğu bol su ile yıkamaktır. Tavuğun üzerinde kan pıhtısı kalmayacak şekilde yıkayın ve deride bulunan kalıntıları bıçak yardımıyla temizleyin.
Çiğ tavuğa uygulayabileceğiniz diğer yöntem ise, tavuğu haşlamadan önce bir kaseye koymak ve üzerine birkaç damla sirke ile su eklemektir. Sirke yerine 1 yemek kaşığı limon suyu da ekleyebilirsiniz. Tavuğu bu suda 4-5 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayıp haşlayabilirsiniz.
Vaktiniz varsa, tavuğu temizledikten sonra tuz ile ovalayarak kokusunu giderebilirsiniz. Tuzla ovaladığınız tavuğu sudan geçirip haşlama işlemine geçmeniz yeterlidir. Tuz yerine, zerdeçal da kullanabilirsiniz.
Tavuğu Haşlarken Yapılması Gerekenler Nelerdir? Haşlama esnasında tencerenin içerisine 1 adet soyulmuş soğan ekleyerek kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Eğer soğanı, yemekte kullanmayacaksanız, haşlama bitiminde sudan çıkarmanız yeterlidir. Haşlama suyuna soyulup temizlenmiş havuç atmak da, kötü kokuların giderilmesi için uygulanabilir. Tavuğu haşlarken içerisine defne yaprağı atarak koku oluşmasını önleyebilirsiniz. Ancak defne yaprağı, tavuk suyunun tadını da değiştirir. Bu yüzden tavuk suyunu çorba veya pilav yapımında kullanacaksanız, diğer yöntemleri denemenizi öneriyoruz. Tavuğun kokusunu gidermek ve aroma katmak için, haşlama suyuna kekik, nane ve limon kabuğu gibi alternatifler ekleyebilirsiniz. Tavuğu Haşladıktan Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir? Tavuğu haşladıktan sonra, mutfaktaki kötü kokudan kurtulmak için 3-4 fincana toz kahve dökebilir, bu fincanları mutfağın farklı noktalarına yerleştirebilirsiniz. Aynı işlemi kahve yerine karbonatla da yapabilirsiniz. Daha hızlı çözüm için, bir tencereye tarçın çubuğu ve su ekleyerek kaynatabilir, mutfağın tarçın kokusuyla dolmasını sağlayabilirsiniz. Eğer tarçın kokusunu sevmiyorsanız, portakal kabuğu, limon kabuğu ve mandalina kabuğu da kaynatabilirsiniz. Şunlara da göz atın;