Kırmızı pancar oldukça lezzetli ve sağlıklı bir sebzedir. Çok sayıda faydalı vitamin ve mineral içerirler, çok sayıda tarifte iyi çalışırlar ve düzgün pişirildiğinde zengin ve lezzetli bir tada sahiptir. Pancar hazırlamanın birçok yolu vardır, ancak en iyi yöntemlerden biri, sert kök sebzesini doğal sularını kaybetmeden yumuşatmak için kaynatmaktır. Bu şekilde pancar haşlanır. Pancarı kendiniz haşlayabilir ya da hazır haşlanmış konserve pancar satın alabilirsiniz.
Haşlanmış pancarı sade olarak tüketebileceğiniz gibi farklı versiyonlar ile yemeklerinize dahil edebilirsiniz. Sizlere haşlanmış pancar nasıl kullanılır anlattık. İşte, haşlanmış pancarı kullanmanın 8 farklı yolu:
Pancar ile çalışırken eldiven takmaya özen gösterin. Kuvvetli renkleri ellerinize leke bırakabilir. Kullanacağınız kesme tahtasını yağlamanız kesme tahtasına renk geçişini önleyecektir.
Pancar ile lezzetli bir salata hazırlayın. Marul ya da göbek kullanarak pancarla lezzetli salatalar hazırlayabilirsiniz. Pancar ile yoğun peynirler oldukça uyumludur. Pancar, yeşillik ve lezzetli peynirler ile salatanızı oluşturabilirsiniz. Balzamik sos bu tarz salatalara çok yakışacaktır.
Humus çoğu insan tarafından çok sevilen bir Lübnan yemeğidir. Dip sos olarak tüketilebilir. Aynı zamanda humusun içerisine farklı lezzetler katılabilir, nohut ile farklı baklagil ya da sebzeler püre haline getirilerek servis edilebilir. Yanında sebzeler ile ya da galeta ile servis edebilirsiniz.
Nohudun içerisine haşlanmış pancar ekleyerek pancarlı humus hazırlayabilirsiniz. Pancarlı humus görüntü olarak oldukça ilgi çekici olacaktır.
Pancar ve patatesin birlikte ne kadar iyi olduğunu öğrenmelisiniz. En sevdiğiniz patates salatası tarifine pancar ekleyerek tariflerinizi renklendirebilirsiniz. Pancar, patates salatasındaki besin değerini artırır. Aslında, bir fincan konserve pancar porsiyonu, günlük önerilen alımınızın yaklaşık yüzde 17'sine eşdeğer bir miktar olan üç miligram demir sağlar. Aynı porsiyon konserve pancar da günlük folat alımınızın yüzde 13'ünü sağlar.
Bruschetta sevilen bir İtalyan yemeğidir. Kızarmış lezzetli ekmek üzerine, taze domates, sarımsak ve fesleğenin eklenmesi ile hazırlanır. Taze domateslerinizin yerine, özellikle kış aylarında pancar kullanabilirsiniz. Haşlanmış pancarı domates gibi lezzetlendirebilirsiniz.
Pancarları balzamik sirke, tuz, peynir ve karabiber ile bir kasede karıştırın. Ardından kızarmış ekmeğin üzerinde servis edebilirsiniz.
Red velvet kekler ve kurabiyeler renklerini gıda boyalarına borçludur. Yapay boya kullanmak yerine tariflerinizde doğal ürünlerin boyasını kullanabilirsiniz.
Gıda boyası olarak pancar kullanmak renk desteği olmasının yanı sıra lif ve minerallere de katkıda bulunurlar.
Lahana ve havuçtan yapılan mayonez bazlı lahana salatası oldukça lezzetlidir. Bu lezzetli coleslaw, farklı lezzetlerin yanında da mükemmel bir yancı olur. Coleslawın içeriğini değiştirerek damak tadınıza göre farklı salatalar elde edebilirsiniz.
Pancar, yeşil elma, maydanoz ile hazırlayacağınız coleslawı sosladıktan sonra tüketebilirsiniz.
Meyve suyu sıkmak, günlük meyve ve sebzelerinizi tüketmenin en hızlı ve en kolay yollarından biridir. Pancarları farklı sebzeler ile birlikte blenderdan geçirerek smoothie hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız pancar suyunu yemeklerin yanında ya da kahvaltıdan önce tüketebilirsiniz.
Pancarı elma, havuç, zencefil ile birleştirmek risksiz bir tercih olacaktır.
Kremsi dokusu, parlak lezzet profili ve sonsuz çok yönlülüğü ile yoğurt, tatlı ve tuzlu tarifler içerisinde kullanılabilir. Renkli ve lezzetli bir başlangıç tabağı hazırlamak için pancar konservesindeki pancarları yoğurt içerisine rendeleyin. İçerisine sarımsak ve limon rendesi ekleyerek farklı bir seviyeye taşıyabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;