Hardal Yağının Faydaları Nelerdir?
Hardal yağı nedir? Hardal yağı ne işe yarar, neye iyi gelir? Hardal yağı nasıl kullanılır? İşte, hardal yağının sağlık üzerindeki faydaları ve kullanımı:

Hardal bitkisinin tohumlarından elde edilen hardal yağı, Hint mutfağında yaygın kullanılan bir malzemedir. Keskin ve güçlü bir aromaya sahip olan hardal yağı, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerde sık sık kullanılır. Saf hardal yağının ABD, Kanada ve Avrupa'da bitkisel yağ olarak kullanılması yasak olsa da, topikal olarak kullanılır. Buhar damıtma işlemi kullanılarak uçucu yağ haline getirilir. Peki, hardal yağının faydaları nelerdir? İşte, hardal yağının faydaları ve kullanımı:

Hardal Yağı Neye İyi Gelir?

  1. Bazı araştırmalar, hardal esansiyel yağının güçlü antimikrobiyal özelliklere sahip olduğunu ve bazı bakterilerin büyümesini engellemeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Bir test tüpü çalışması, hardal, kekik ve Meksika kekik gibi uçucu yağların antibakteriyel etkilerini patojenik bakterilerle karşılaştırdı. Hardal esansiyel yağının en etkili olduğu bulundu.
  2. Saf hardal yağı, saç ve cilt sağlığını optimize etmeye yardımcı olabilir. 
  3. Çatlamış topukların iyileşmesine yardımcı olmak için ayaklara uygulanır. 
  4. Hardal yağı, vücuttaki ağrı reseptörleri üzerinde etkilidir. Saf hardal yağına uzun süreli topikal maruz kalmanın ciddi cilt yanıklarına neden olduğunun gösterildiğini unutmayın.
  5. Umut verici araştırmalara göre, hardal yağının belirli kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Hardal yağı ve bileşenlerinin insanlarda kanser gelişimini nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek için daha ileri çalışmaların yapılması gerekmektedir. 
  6. Hardal yağı, fındık, tohum ve bitki bazlı yağlar gibi gıdalarda bulunan bir tür doymamış yağ olan tekli doymamış yağ asitleri bakımından yüksektir.
  7. Hardal yağı, kötü kolesterol seviyelerini azaltarak kalp sağlığının korunmasına yardımcı olabilir.
  8. Geleneksel olarak hardal yağı, artrit semptomlarını hafifletmek, ağrı ve rahatsızlığı yatıştırmak ve zatürree veya bronşit gibi durumların neden olduğu iltihabı azaltmak için topikal olarak kullanılmıştır. 
  9. Hardal yağı, soğuk algınlığı semptomlarının tedavisine yardımcı olabilir. 
  10. Saf hardal yağının 480°F (250°C) civarında yüksek bir duman noktası vardır, bu da onu tereyağı gibi diğer yağlarla eşit tutar.


Hardal Yağı Nasıl Kullanılır?

Saf hardal yağının Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde bitkisel yağ olarak kullanılmasına izin verilmemektedir. Bunun nedeni, kalp sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkileri olabilen bir yağ asidi olan erusik asit adı verilen bir bileşik içermesidir.

  1. Hardal yağı, başka taşıyıcı yağ seyreltilebilir. Topikal olarak uygulanır ve masaj yağı olarak kullanılabilir. 
  2. Cildinize küçük bir miktar uygulayarak bir yama testi yaptığınızdan emin olun ve kızarıklık veya tahriş olup olmadığını kontrol etmek için en az 24 saat bekleyin.
  3. Şu anda hardal yağı için önerilen bir doz yoktur ve topikal uygulamasının insanlar arasındaki etkileri üzerine araştırmalar eksiktir.
  4. Bu nedenle, topikal kullanım için, az miktarda yaklaşık 1 yemek kaşığı (14 mL) ile başlamak ve toleransınızı değerlendirmek için yavaş yavaş artırmak en iyisidir.


Önemli Not: Bu yağı ilk kez kullananlar, hamileler, emziren anneler, kronik rahatsızlığı olanlar ve alerjik bünyeye sahip olan kişiler, hardal yağını kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun onaylamadığı hiçbir ürün bilinçsizce uygulanmamalıdır.


Şunlara da göz atın;

  1. Ghee yağı nasıl yapılır?
  2. Zencefil yağının faydaları nelerdir?
  3. Kuşburnu yağı neye iyi gelir?
  4. Sedir yağı ne işe yarar?
  5. Shea yağının faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!