Hangi Sebze Hangi Mevsimde Yenmeli?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sebzeleri mevsiminde tüketmek, hem daha lezzetli hem de daha besleyici olmalarını sağlar. İşte mevsimlere göre sebzeler!
Hangi Sebze Hangi Mevsimde Yenmeli?

Mevsiminde sebze tüketmek, daha lezzetli ve besleyici olmalarının yanı sıra sağlıklı bir yaşam için de önemlidir. Ayrıca, mevsimine uygun sebzeler tercih etmek çevre dostu bir seçim olup doğal tarımı destekler.

ilkbahar sebzeleri

İlkbahar (Mart - Nisan - Mayıs)

Taze ve hafif sebzeler öne çıkar.

  1. Enginar
  2. Kuşkonmaz
  3. Bezelye
  4. Bakla
  5. Taze soğan
  6. Taze sarımsak
  7. Ispanak (erken ilkbaharda)
  8. Marul, roka, tere, maydanoz gibi yeşillikler

Yaz (Haziran - Temmuz - Ağustos)

Sulu ve serinletici sebzeler bolca bulunur.

  1. Domates
  2. Salatalık
  3. Biber (kapya, yeşil, dolmalık vb.)
  4. Kabak
  5. Patlıcan
  6. Mısır
  7. Fasulye (taze fasulye)
  8. Semizotu

Sonbahar (Eylül - Ekim - Kasım)

Kök sebzeler ve lifli sebzeler ağırlık kazanır.

  1. Kereviz
  2. Pırasa
  3. Havuç
  4. Karnabahar
  5. Brokoli
  6. Balkabağı
  7. Mantar
  8. Lahana

Kış (Aralık - Ocak - Şubat)

Bağışıklık güçlendiren ve dayanıklı sebzeler öne çıkar.

  1. Ispanak
  2. Pırasa
  3. Kereviz
  4. Lahana (Beyaz, kırmızı, Brüksel lahanası)
  5. Karnabahar
  6. Brokoli
  7. Turp
  8. Şalgam

Şunlara da göz atın:

  1. Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli?
  2. Meyve ve Sebze Yemeyi Bıraktığınızda Vücudunuzda Neler Oluyor?
  3. Sebzeleri Buharda Pişirmek İçin 5 Neden
  4. Mısır Bir Sebze Midir?
  5. Meyve ve Sebzelerinizi Soymanız Gerekir mi?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yemeklere Neden Şeker Atılır?
Fırından Çıkan Poğaçanın Üstü Örtülür Mü?
Patates Yemeğin Acısını Alır Mı?
Yaş Pasta Yapmanın 10 Püf Noktası
Havuçlu Tarator Nasıl Yapılır? İşte Orjinal Tarator Tarifi
Kıbrıs Tatlısının İncelikleri: Alternatif Malzeme Seçenekleri ve Pişirme İpuçları