Hangi Kahve Hangi Bardakta İçilir?
Birbirinden farklı kahve çeşitleri, hangi bardakta içilir? Kahve içerken bardak seçimi önemli mi? İşte, içeceğiniz kahve türüne göre bardak seçimi:

Kahve, günlük hayatta en çok tüketilen içeceklerden biridir. Özellikle sabah saatlerinde enerjiyi artırmak ve uyanmayı sağlamak amacıyla sık s��k tercih edilir. Ülkemizde Türk kahvesinin yeri bir başka olsa da, espresso, filtre kahve, americano gibi farklı kahve çeşitleri de tercih edilir. Kahveseverler, içtikleri kahvenin yanı sıra kahvenin servis edildiği bardağa da dikkat etmelidir. Çünkü bazı kahveler küçük, bazıları ise büyük boy bardaklarda tüketilmelidir. 

Hangi Kahve Hangi Bardakta İçilir?

  1. Türk kahvesi

Mis gibi kokusu ve aromasıyla Türk kahvesi, en sevilen kahve çeşitlerinden biridir. Arzuya göre sade, orta veya şekerli olarak içilir. Yoğun tadından ötürü, Türk kahvesi porselen veya cam fincanlarda servis edilir. Ancak espresso gibi koyu kahve sevenler, double Türk kahvesi yapmak için bir büyük boy fincanları tercih edebilirler. Türk kahvesi fincanının yanında kahve yanı olarak bilinen küçük bardaklar servis edilir. Kahve yanı bardağında bir bardak su verilir. Ayrıca Türk kahvesinin yanında mutlaka küçük kaplarda lokum gibi tatlılar ikram edilir. 

Bakınız; Türk kahvesinin faydaları nelerdir?

  1. Latte

Yumuşak kahve severlerin favorisi olan latte, köpüklü bir kahve türüdür. Bardağın üst kısmında köpükler bulunur ve alanında uzman olan baristalar, köpüğe farklı şekiller çizerek latteyi servis eder. Latte, ağız kısmı geniş olan cam veya sermaik bardaklarda servis edilir. Latte bardakları aşağıdan yukarı doğru genişleyen bir forma sahiptir. Kahvenin soğumasını engellemek için, cam veya porselen bardaklar tercih edilir.

Bakınız; Latte nasıl yapılır?

  1. Filtre kahve

Filtre kahve, kalın cam veya porselen bardaklarda servis edilir. Filtre kahve için, kupalar veya ince uzun bardaklar tercih edilebilir. Eğer filtre kahve french pressle birlikte veriliyorsa, yanında mutlaka kupa bardağı eklenir. Ayrıca sütlü tercih edenler için, kahvenin yanında sıcak süt ikramı da yapılır.

Bakınız; Filtre kahve nasıl yapılır?

  1. Espresso

Sert kahve sevenlerin vazgeçilmezi olan espresso, küçük fincanlarda servis edilir. Fincanı Türk kahvesine benzer ancak bir boyut daha büyüktür. Espresso fincanı tam olarak doldurulmaz, az miktarda pay bırakılır. Kahvenin sıcak kalması için porselen veya seramik fincanlar kullanılır. Espresso bardağına kahve dökülmeden önce, bardak mutlaka ısıtılmalıdır.

Bakınız; Espresso nasıl yapılır?

  1. Soğuk kahve

Soğuk kahve, genelde çikolata veya meyve sosuyla birlikte servis edilir. Bu yüzden sosların görünmesi için cam bardaklar tercih edilir. Ayrıca cam bardakların desensiz olması, kahveye yapılan süslemeleri daha iyi yansıtır. Bu yüzden soğuk kahve, orta veya ince uzun cam bardaklarda servis edilir. Kahvenin üzerine krem şanti gibi malzemeler eklenecekse, cam kaşık veya pipetle birlikte servis edilir.

Bakınız; Soğuk kahve nasıl yapılır?

  1. Macchiato

Süt, köpük ve espresso karışımından oluşan macchiato, cam bardaklarda servis edilir. Genellikle şeklinin görülmesi için uzun ince bardaklar tercih edilir. Ayaklı-kulplu fincanlar, kahvenin daha şık görünmesini sağlar. 

Bakınız; Macchiato nasıl yapılır?

  1. Americano

Espresso ve sıcak su karışımından oluşan americano, cam fincanda veya beyaz kupalarda servis edilebilir. Sıcaklığı koruması için cam veya porselen ürünler tercih edilir. Ayrıca kolay tutulabilmesi için bardak mutlaka kulplu olmalıdır. Orta boy fincanlarda Americano servisi yapılabilir.

Bakınız; Americano nasıl yapılır?

  1. Cappuccino

Cappuccino, armut şeklindeki fincanlarda servis edilir. Sıcak kalması için porselen ürünler tercih edilir. Beyaz veya renkli fincanlar, mutlaka kulplu olmalıdır. Cappuccino bardağı, tabakla birlikte servis edilir. Üzerinde ise latte de olduğu art şekillerine yer verilebilir.

Bakınız; Cappuccino nasıl yapılır?

  1. Sütlü kahve

Sütün kaynatılıp kahvenin üzerine eklenmesiyle elde edilen sütlü kahve, orta boy fincanlarda sunulur. Kahvenin üzerine süt eklendikten sonra, süt köpüğü kahvenin en üst kısmında bırakılır ve karıştırılır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Aromatik Türk kahvesi tarifleri
  2. Espresso bazlı kahveler
  3. Yeşil kahve nasıl tüketilir?
  4. Kahveye kolajen eklenir mi?
  5. Filtre kahve demleme yöntemleri

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Kalabalık Sofralarınıza Çok Yakışacak Makarna Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 10 Tarif
İstanbul Baklavacıları: İstanbul'un En İyi 8 Baklavacısı
Feng Shui Bitkileri: Yaşam Enerjisiyle Dolu 10 Bitki
Kokusuz Karnabahar Pişirmek İçin 5 İlginç Püf Noktası
French Press ile Kahve Demlerken Bilmeniz Gereken 14 Adım
Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan