Hangi burç hangi yemeği sever?
Yemek yeme tarzı, yeme ortamı, mutfakta nasıl yemekler ortaya çıkarıldığı burçlara göre farklılık gösterir. @venus.edebiyati sizler için burçların yemek tarzını ve sevdiği yemekleri yazdı. Bakalım burçlar yemek hakkında bize neler söyleyecek?

Koç: Aceleci ve atak koç burcu, enerjiye en çok ihtiyaç duyan burçlardan olduğundan yemek onun için hayati önem taşır. Öğün her haliyle tatmin edici ve doyurucu olmalı, ancak yemek için ayrılan süre fazla uzamamalıdır. Çünkü koçun her zaman için oradan oraya koşma hali vardır. Acılı, baharatlı, bol karbonhidratlı yemekleri sever. Yemekte hassas olduğu iki konu; beklemeye tahammül edememek ve yemeğini paylaşmak istememektir. Koç burcu yemek konusunda da güdüsel olarak önce ben diyecek, hatta bunu kimi zaman yarış haline getirecektir. Mutfakta ise en acelesinden yemek yapmayı, fazla vakit kaybetmemeyi tercih eder. Sakarlığıyla ünlü bu burç detaylarla uğraşmaktan da hoşlanmayacaktır. Masada kendisi de olacaksa iyi yemek çıkarmayı mutlaka başarır. Ne yiyeceği konusunda kararsız kalan, nerede yiyeceği konusunda çekimser davrananlara en iyi tavsiye koç burcu arkadaşlar edinmeleri olacaktır. 


Boğa: Donatılmış sofralar, uğraşılmış tabaklar, görseline önem verilmiş lezzetli yemekler boğadan sorulur. Yemek yapmak da, yemek de boğa için sanattır ve mutfakta saatlerini harcayabilir. Beş duyu organını yüksek oktavda hissederek kullanan ve haz için yaşayan boğa burcu için yemek yemek doymanın ötesinde eşsiz bir zevktir. Damak tadı gelişkin bu burçtan gurmeler, aşçılar, şefler çıkabilir. Dostlarını, ailesini güzel sofralarda ağırlamaktan mutluluk duyacaktır. Sabit karakterli bu burcun farklı tatlara açık olduğu pek fazla söylenemez, daha çok bildiği yoldan gitmeyi ve gelenekseli tercih eder. Acıktığında veya yemeği yeterince beğenmediğinde huysuzlanıp sinirlenebilir. Ona göre yemek asla aceleye getirilmemeli, atıştırmayla geçiştirilmemelidir. Restoran tercihlerini de yine aşina olduğu ve menüsüne güvendiği yerlerden yana kullanacaktır.


İkizler: Meraklı, yerinde duramaz ve değişken ikizler için her şeyde olduğu gibi yemek konusunda da pratiklik önemlidir. Akşam eve gelince yapılan hızlı ve kolay tarifler tam ikizlere göredir. Değişik reçeteler denemek, anlık olarak kendi tariflerini oluşturmak eğlenceli gelecektir. Düzenli şekilde, geleneksel yemekler yapmak tarzı değildir ve bundan sıkılacaktır. Yemek yapmakla çok arası yoktur belki ama hızla bir yerden kaptığı yemek tarifini, gezerken uğradığı lezzeti bol mekanları ballandıra ballandıra anlatmakta da üstüne yoktur. Paket servisi en çok kullanan burçlardandır. Ayrıca samimi ve butik restoranlar, kafeler en sevdiği yerlerdendir. Yemek konusunda çok seçici değildir, onun için önemli olan arkadaşlarla kalabalık sofralarda sohbet etmek, paylaşımla zaman geçirebilmektir. Hafif ve ferahlatıcı lezzetlerden hoşlanır.


Yengeç: Zodyağın en anaç burcunda sıra. Beslemek deyince akla ilk yengeç gelir. Burçların eli en lezzetlilerindendir ve yemeklerine sevgisini katar. Görselliğe çok önem vermez belki ama hem damaklara, hem kalplere hitap etmeyi çok iyi bilir. Yengeç için yemek yedirmek bir zevktir. Sofrasında oturulup yemek yenmemesinden kırılıp alınabilir. Yemek için en çok ısrar edenler yine yengeç burcundan çıkacaktır. Aile sofraları, anıların tazelendiği muhabbet ortamlarında çayını kahvesini yudumlamak yengecin en sevdiği aktivitelerdendir. Yemekle duyguları birleştirebilen bu burç insanı, yemek için oradan oraya gezmekten ziyade sevdikleriyle kendi güvenli ortamında olmayı tercih eder. Yedirmeyi sevdiği kadar yemeyi de seven bu burç insanı kilo almaya meyilli olacaktır.


Aslan: Aslan yemekte görselliğe önem verir, ama içi boş lezzetsiz bir görselliğe puan vermez. Damak tadına uygun, kalifiye yemeklerden oluşan bir sofraya oturmak aslan için zevktir. Gösterişli, lüks ve şık mekanları sevdiğine dair şeyler okuyabilirsiniz. Aslında onu en çok etkileyen, kalbine hitap eden ve heyecanını ortaya çıkaran ortamlardır. Sanatçı ruhlu olduğu için estetik dokunuşlarla dekore edilmiş yerlerden hoşlandığını söylemeliyiz. Enerji ihtiyacı yüksektir ve yediği öğünün keyfini yerine getirmesini ister. Kazanmak için oynayan bir karakterdir, girdiği her işte en iyisini yapmaya çalışacaktır. Mutfakta da ince işçilikle leziz yemekler çıkarmayı başarır, beğenildiğini duymak ister. Kalitenin kokusunu hemen alır. Nerede ne yenir, nereden ne alınır sorularını sizin için memnuniyetle cevaplayacaktır.


Başak: Sadelik ve işlevsellikten yana olan başak burcu yemek konusunda da abartıdan hoşlanmayacaktır. Yemek için yaşayan bir burç değildir ancak seçicidir. Kolay beğenmez, hatta sofradaki eleştirileri bazılarına acımasız gelebilir. Kendisi yemek yaparken de beğenmediğinde ya da bir aksilik olduğunda bir kaç deneme daha yapabilir. El becerisi yüksektir ve neyin nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibidir. Yemek ve sofra düzeninde fazla detaycı olabilir. Hijyene önem verir. Rastgele yerlerde yemek yemek istemez, lezzetinden emin olduğu nezih mekanlardan hoşlanır. Sağlığına özen gösteren bir burçtur. Diyet listeleri, sağlıklı beslenme konuları dikkatini çeker, uygulama konusunda da başarılıdır. Haritasında etkileyen bir açı yoksa fit görünümlü olacaktır.




Terazi: Estetiğe, uyuma önem veren terazi için yemek önce göze hitap etmelidir. Üstünkörü hazırlanmış tabaklar ilgisini çekmez. Görsel anlamda albenili sofralar, şık yemek takımları, kristal bardaklar, çiçekler, mumlar, dekorlar sofrada onu mest eder. Çeşit çok olmalı ve terazi yemekleri önce bir seyretmelidir. Azar azar her şeyin tadına bakacak fakat yeme konusunda kendini kaptırmayacaktır. Çünkü ideal kilosunu her zaman korumalıdır. Yalnız iş çikolatalı tatlılara gelince nefsine hakim olması biraz zorlaşabilir. Terazi burcu mutfakta tam takım yemek yapmaktan sıkılabilir. Ama sevdiği tatlıları yapmaya bayılır. Partneri/eşi için özenle tatlı, meyve tabakları hazırlamak onun için zevktir. Dışarıda yenilecekse şık kıyafetler içinde, iyi dekore edilmiş yerlerde bulunmaktan keyif alır.


Akrep: Burçlar kuşağının en iştahlılarındandır. Yemek saati diye bir rutini yoktur, her acıktığında sık sık yiyecektir. Yemek geciktiğinde sinirlenebilir, modu hızla düşebilir. Gece öğünleri meşhurdur. Yine uykudan uyanıp buzdolabının önünde vakit geçirmek bu burcun adetidir. Abur cubur ve atıştırmalıklar hep elinin altında olmalıdır. Yoğun enerji ihtiyacı olan akrep burcu ne kadar yese de genellikle çok kilolu olmaz. Tutkunun burcu olduğu için yemeği de tutkuya dönüştürür. Baskın tatlardan, baharatlı, acılı, kalorisi yüksek öğünlerden hoşlanır. Koç burcu gibi marsiyen olan bu burç da yemeğini paylaşmak istemeyecektir. Ama kendine fazladan pay düşerse hiç bir zaman hayır demez. Mutfakta enerji harcamayı, gerçekten yorulduğuna değecek bir durum varsa tercih eder. Keşfedilmemiş, tenha ve sakin mekanlara bayılır. 


Yay: Farklı, dünyaya açılan tatlara bayılır. Etnik tatlardan da vazgeçmez. Keşfetmenin burcu yay kendini tekrar eden yeme rutinini sevmez ve her zaman değişik yemekler denemeye açıktır. Özellikle gezdiği gördüğü yerlerin lezzetlerini denemekten çok hoşlanacaktır. Hareketli bir yapıda olduğu için öğünleri boş geçirmez ve yemekten zevk alır. Yolculuk boyunca karşısına çıkan salaş mekanlar tam ona göredir. Mutfakta kendine özgü menüler çıkaracak, planlı olmaya değil spontanlığı yönelecektir. Neşeli yay yeni keşfettiği yerlerde misafir ağırlamayı, dostlarıyla eğlenceli vakit geçirmeyi sever ve oldukça cömerttir. Ev ortamlarına sığamayacak bir enerjisi vardır. Zodyağın seyyahı bulunduğu sofraların neşe kaynağıdır.


Oğlak: Geleneksel tatları sever, yeni şeyler denemeye pek açık değildir. Yiyecekleri karıştırarak ya da birlikte yemeyi tercih etmez, hepsinin tadını ayrı ayrı almak ister. Tamamen rutine dayalı bir öğün sistemi vardır. Zodyağın kontrollü ve kuralcı kişisinin yemek konusunda da kırmızı çizgileri olduğunu söylemeliyiz. Dışarıdan yemeyi, atıştırmayı ve abur cuburu alışkanlık haline getirmez. Standart menüler, sırasıyla yenen tabaklar kendini rahat ve tatmin olmuş hissettirir. Mutfakta olmazsa olmazları, klasikleşmiş tarifleri vardır. Gerektiğinde üzerine düşen her sorumluluğu alır fakat misafir ağırlamak, kalabalık sofralar sık tercih ettiği şeyler değildir. Sakin, kalitesine güvendiği, menüsüne alışık olduğu ve tecrübeli aşçılara sahip mekanlardan hoşlanır. 


Kova: Zodyağın aykırı ruhu, yeme konusunda da her zaman farkını ortaya koyar. Mutfağı adeta laboratuvar gibi kullanır. Eli hep denenmemiş olana ya da kendi bulduğu tariflerine gider. Aynı zamanda gerektiğinde klasiği de kullanır, yemek çıkarmak konusunda da sorumluluktan kaçmaz. Hafif yemekleri tercih eder. Karbonhidratlara, tatlılara, meyvelere düşkünlüğüyle bilinir. Arkadaşlıklara önem verdiği için sofrasının kalabalık olmasından çok hoşlanır. Sohbeti, vericiliği, fedakarlığı çevresini her zaman kalabalık yapacak ve her ortamda aranan kişi olacaktır. Salaş, sıra dışı, samimi mekanları; mevsim müsaitse her daim restorantın açık havada bulunan masalarını tercih eder. Keşfetmeyi sevdiği için seçimleri kendini tekrarlamaz.


Balık: Sakinliği ve akışta kalmayı seven balık insanı için yemek rutini de öyle olmalıdır. Mutfakta aceleyi, kuralları sevmez. Yavaş hareket eder ve planlama adeti olmadığından bazen yemekleri yetiştiremez. Sanatçı ruhlu olduğu için az malzemeyle lezzetli ve şaşırtıcı yemekler çıkarabilir. Sevdiklerini romantik sofralarda, ilginç yemekleri ve ruhunun farklı notalarıyla besler. Yeme konusunda kuralları yoktur ve kilo alma noktasında bazen ölçüyü kaçırabilir. İçeceklere karşı özel ilgisi vardır, çeşitli denemelerle yeni reçeteler oluşturmaya bayılır. Abur cubur, tatlı atıştırmalıklar kendisine her daim cazip gelecektir. Bazı yiyeceklerle arasında duygusal bağ kurup, bağımlılık oluşturabilir. Çiçeklerle süslenmiş bahçeler, su kenarları, sakin ortamlar yemek için ilk tercihi olacaktır. Hızlı ve gürültülü şehir içi ortamları onu yorar.


İNSTAGRAM: @venus.edebiyati

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!