Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır?
Kokuları ile insanı mest eden baharatların yemeklerde rastgele kullanılması pişirdiğiniz gıdaları lezzetsiz bir hale getirebilir. Bu nedenle hepsinin mutfakta bir yeri bulunuyor. İşte, hangi baharat hangi yemekte kullanılır, püf noktaları nelerdir?

İngiliz mutfağının ünlü şefi Rosemary Shrager yeni kitabında hangi baharatların hangi yemeklerde kullanılması gerektiğini yazdı. İşte baharatlar ve kullanılacak gıdalar:

Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır?

  1. Fesleğen: Domates, sebzeler, salata, makarna, tavuk, kuzu
  2. Defne yaprağı: Çorbalar, makarna sosu, balık, et
  3. Frenk maydanozu: Balık, tavuk
  4. Frenk soğanı: Yumurta (omlet, menemen vs.), soslar, salata, patatesli yemekler, mercimek, tavuk
  5. Kişniş: Domates, sebze yemekleri, fasülye, tavuk
  6. Dereotu: Yumurta, sebze yemekleri, balık, kabuklu deniz ürünleri, tavuk
  7. Çemen otu: Hint yemekleri, tavuk, sebzeler, soslar
  8. Mercan köşkü: Domates, çorbalar, fasülye, dolma içi, tavuk, kuzu eti, biftek
  9. Nane: Soslar, konserveler, bazı tatlılar, fasülye, tavuk, kuzu eti
  10. Maydanoz: Yumurta (omlet,menemen), patates, fasülye, midye ve diğer kabuklu deniz ürünleri.-, balık, tavuk, kuzu eti, biftek ve bazı çorbalar
  11. Biberiye: Patates, kabak yemekleri ya da diğer sebzeler, dolma, tavuk, kuzu, biftek
  12. Adaçayı: Sebze, makarna, gnocchi (patates, un ve yumurta ile hazırlanan bir İtalyan yemeği), dolma, biftek sosu
  13. Kekik: Kabak yemeği, bezelye, salatalar, tavuk, hindi, kuzu ve diğer etler, yumurta, güveç yemekleri,
  14. Tarhun otu: Yumurta (omlet, menemen), sebze, salata, fasülye, balık, tavuk

Baharatlar Nasıl Muhafaza Edilmeli?

  1. Öncelikle baharatları paketlerinden çıkartıp başka bir kaba boşaltırken mutlaka üzerine tarih atın. Baharatların ortalama kullanım süresi bir yıldır. Bu sayede tarihlerini kontrol edebilirsiniz.
  2. Baharatları serin, güneş görmeyen ve ağzı kapanan kavanozlarda saklayabilirsiniz.
  3. Kullanacağınız kapları mutlaka sterilize edin ve kurutun.
  4. Baharat kaplarını ısı kaynaklarına yakın yerlerden (doğalgaz, ocak, fırın) uzak tutun. Bu sayede nemlenmesini önleyebilirsiniz.
  5. Taze otları muhafaza etmek için öncelikle iyice ayıklayın. Ardından yıkayıp kurutarak buzdolabı poşetlerine koyabilir ve buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  6. Son olarak baharatların koku ve renklerini dönemsel olarak kontrol edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Baharatların raf ömrü geçer mi?
  2. Ev yapımı doğal baharatlar
  3. Çorbaya hangi baharatlar eklenir?
  4. Paprika baharatının faydaları nelerdir?
  5. Kajun baharatı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Friends Hayranlarına: Joey’nin Sandviç Aşkını Mutfağınıza Taşıyın
Ege'nin Lezzet Tacı Kumru Tarifi, Hazırlanışı ve Püf Noktaları
Narın Gücü: Şifa Deposu Meyveyi Doğru Tüketmenin Sırları
Sütlü, Bitter ve Beyaz: Çikolata Çeşitleri ve Tarihçesi
Kilo Kontrolünde Yeni Dostunuz: Lor Peyniri
Lokum Çeşitleri, Tarihçesi ve Sırları: Osmanlı'dan Günümüze Bir Miras