Hamur Nasıl Yoğrulur? Sert Hamur Nasıl Yumuşatılır?
Basit bir şekilde hamur nasıl yoğrulur? Sert hamur nasıl yumuşatılır? Sizler için sert hamuru nasıl yumuşatırsınız ve hamur nasıl yoğurulur anlattık. İşte, hamur nasıl yoğurulur ve sert hamur nasıl yumuşatılır:

Hamur yoğurmak, hamur işi pişirmenin en keyifli aşamalarından biridir. Hamur yoğurmak, glütenin gelişmesine yol açar ve maya tarafından üretilen gazların eşit olarak dağılmasına yardımcı olur. Bu, gözenekli ve süngerimsi, diğer bir deyişle lezzetli, maya bazlı ekmek üretmek için gerekli koşulları yaratır. Bu sebeple hamur yoğurmak en önemli aşamalarından biridir. 


Hamur Nasıl Yoğurulur?

  1. Yoğurma için düz bir yüzey hazırlayın. Yoğurmak için sabit, temiz ve düz bir yüzey bulmak gerekir.
  2. Zemine un serpin. Bu şekilde hamurun yoğurulması daha kolay olacaktır. 
  3. Bazı tarifler, hamuru bir kasede yoğurmayı gerektirir. Bu durumlarda hamurun genellikle sadece bir veya iki dakika yoğrulması gerekir.
  4. Hamurunuz için malzemeleri birleştirin. Kullandığınız tarifte listelenen malzeme miktarını kullanın. Temel hamur malzemeleri genellikle un, maya, tuz ve sudur. Yoğurma hazırlığı için malzemeleri tahta kaşıkla iyice karıştırın.
  5. Hamuru zeminde yoğurun. 
  6. Yoğurmaya başlamadan önce hamur elinize yapışmasın diye bol su ile yıkayın. 
  7. Unladığınız tezgahta hamuru hafif hareketlerle yoğurmaya başlayın. Hamur toplandıktan sonra daha sert hareketlerle yoğurmaya başlayabilirsiniz. 
  8. Glüten bağlarının tam oluşması için yaklaşık 10 dakika kadar yoğurun. 
  9. Hamurun olduğunu anlamak için yapışkan bir doku arayın. Hamur yapışkan ve topaklı başlar, ancak 10 dakika yoğurduktan sonra parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Elastik bir his ile dokunuşa yapışkan olmalıdır. Herhangi bir topak veya yapışkan kısım kalırsa, hamuru yoğurmaya devam edin.
  10. Hamurun şeklini koruduğunu test edin. Hamuru bir top haline getirin ve çalışma yüzeyinize hamuru yüksekten bırakın. Top şekli bozulmadan kaldı mı? Hamur hazırsa şeklini koruması gerekir.
  11. Hamurunuz mayalı ise mayalandırmaya bırakabilirsiniz. 


Sert Hamur Nasıl Yumuşatılır?

  1. Hamuru yoğurun. Hamuru parmaklarınızın arasında yoğurarak veya ellerinizin arasında yuvarlayarak yumuşatmayı deneyebilirsiniz.
  2. Hamuru ısıtın. Hamuru biraz ısıtmak için düşük dozda mikrodalgaya atabilirsiniz, sıcak güneş alan bir kısma koyabilirsiniz. Hamur  ısıyla yumuşar ve soğukla sertleşir. 
  3. Hamuru ıslatın. Hamurun yumuşaması için ellerinizi ıslatın ve o şekilde hamuru yoğurun. İstediğiniz kıvama gelene kadar elinizi ıslatarak hamuru yoğurabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Hamur nasıl yapılır? Böreklik hamur nasıl yapılır?
  2. Hamur mayalarken yapılan hatalar
  3. Mayalı hamur nasıl saklanır?
  4. Kabarmayan hamur nasıl düzelir?



Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video