Halloween Yemekleri: Cadılar Bayramına Özel 15 Korkunç Tarif
Cadılar Bayramı için evde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden korkunç yemekleri sizler için derledik. İşte, ürkütücü sunumuyla 15 halloween yemeği:

Cadılar Bayramı, her yıl 31 Ekim'de kutlanan ve birbirinden farklı etkinliklerin yapıldığı bir bayramdır. Ülkemizde kutlanmasa da, Kuzey Amerika ve Britanya Adaları ülkelerinde her yıl kutlanan bu bayram, hasat döneminin bitmesiyle başlar. Kökeni Britanya'nın Samhain Festivali'ne dayanan Halloween, yazın bitişi, kışın başlangıcını sembolize eder. Cadılar Bayramı, küçük büyük demeden herkesin korkunç kostümler giyerek kapı kapı dolaştığı, 'Şeker mi, şaka mı?' sorusunun sorulduğu bir bayramdır. Halloween kutlanan ülkelerde, insanlar yalnızca kıyafetlerini değil, evlerini de bu bayrama göre düzenler ve korkutucu sembollere yer verir. Ayrıca bal kabağı, Cadılar Bayramı'nın en önemli simgesidir. Daha öncede söylediğimiz gibi Cadılar Bayramı, ülkemizde kutlanmasa da, sevdikleriniz için birbirinden korkunç yemekler hazırlayabilirsiniz.


Cadılar Bayramına Özel 15 Korkunç Tarif


  1. Cadı Parmağı


Malzemeler;
  1. 100 gr tereyağı
  2. 60 gr pudra şekeri
  3. 1 paket vanilya
  4. 1 paket kabartma tozu
  5. 180 gr un
  6. Badem

Yapılışı: Bütün malzeme aynı kapta yoğurulur. Kıvam aldığında parmak uzunluğunda şekiller verilir. En uç kısmına bademler yerleştirilerek 170 derecede renk alana kadar pişirilir. Yanında çilek ya da vişne reçeli ile servis edilir. Afiyet olsun.

  1. Mumya Pizza


Malzemeler;

  1. 4 dilim tost ekmeği
  2. 4 adet cherry domates
  3. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  4. 1 çay kaşığı salça
  5. 4 adet siyah zeytin
  6. 8 dilim kaşar peyniri

Yapılışı: Küçük bir kap içerisine domatesler rendelenir. İçerisine salça, zeytinyağı ve baharatlar eklenerek çırpılır. Karışım tost ekmeklerinin üzerlerine sürülür. Kaşar peynirleri şeritler halinde kesilir ve çaprazlama şekilde ekmeklerin üzerine dizilir. Zeytinlerin çekirdekleri çıkartılır ve ikiye bölünerek göz şeklinde ekmeklerin üzerine yerleştirilir. 180 derecede ekmek eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun. 

  1. Vampir Spagetti


Malzemeler;

  1. 1 paket spagetti makarna, haşlanmış
  2. 2 diş sarımsak, ezilmiş
  3. 1 adet soğan, ince doğranmış
  4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 2 adet domates, rendelenmiş
  6. 1 yemek kaşığı domates salçası
  7. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  8. 3 kepçe makarna pişme suyu
  9. Tuz
  10. Karabiber
  11. 2 dilim yuvarlak kaşar
  12. 1 adet zeytin

Yapılışı: Zeytinyağı tavaya alınır, soğan ve sarımsak renk alana kadar kavurulur. Renk aldıklarında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Domates, baharatlar ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen sos blenderdan geçirilir. Haşlanan makarnanın üzerine dökülür ve kaşarlar göz şeklinde yerleştirilir. Zeytinler eklenir. Servis edilir. Afiyet olun. 

  1. Mumyanın Laneti


Malzemeler;

  1. 4 adet parmak sosis
  2. 4 dilim milföy
  3. 1 adet Yumurta sarısı
  4. 1 tatlı kaşığı krem peynir

Yapılışı: Milföy oda sıcaklığına getirilir. Şeritler halinde kesilir ve sosislerin etrafına sarılır. Yumurta sarısı sürüldükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Krem peynir ile göz yapılır, gözün noktası için çörekotu kullanılabilir. Sos ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun. 

  1. Beyaz Ruh


Malzemeler;

  1. 500 ml süt
  2. ½ su bardağı şeker
  3. 1,5 yemek kaşığı kakao
  4. 1 yemek kaşığı un
  5. 1 yemek kaşığı nişasta
  6. 1 paket vanilya
  7. Süs için;
  8. 100 ml krema
  9. 30 gr pudra şekeri

Yapılışı: Puding için olan bütün kuru malzemeler bir kapta harmanlanır. Süt tencereye alınır, kuru malzemeler üzerine eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirilir. Kaplara koyulur ve soğumaya bırakılır. Krema ve pudra şekeri kabarana kadar çırpılır, sıkma torbasına alınır. Pudinglerin üzerine sıkma torbası ile krema hayalet görüntüsünde sıkılır. Servis edilir. Afiyet olsun. 

  1. Hayaletlerin Kaçışı


Malzemeler;

  1. 4 adet muz
  2. 70 gr çikolata
  3. 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı: Çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolataya tereyağı eklenerek karıştırılır. Yağlı kağıt üzerine göz ve ağız şekli için çikolatalar dökülür ve dondurulur. Muzlar ikiye bölünerek çöp şişlere geçirilir. Ağız ve göz için hazırlanan çikolatalar yerleştirilerek hazırlanır. Servis edilir. Afiyet olsun. 

  1. Balkabağı Mandalina


Malzemeler;

  1. 2 adet mandalina
  2. 1 adet kereviz sapı

Yapılışı: Mandalinanın kabuklarını soyun. Kereviz sapını 3 cm uzunluğunda keserek mandalinanın orta kısmına yerleştirin. Afiyet olsun. 

  1. Elma Canavarı


Malzemeler;

  1. 1 adet yeşil elma
  2. 2 yemek kaşığı yerfıstığı ezmesi
  3. 2/3 su bardağı yer fıstığı
  4. Marshmellow

Yapılışı: Elmayı yıkayın ve önce ikiye bölün, ardından ince dilimler halinde dilimleyin. İki dilim elmanın iç yüzeylerine ezme sürün ve fıstıkları diş şeklinde yerleştirin. Marsmellowları kürdana batırarak elmalara batırın. Göz şeklinde şekil verin, servis edin. Afiyet olsun. 

  1. Örümcek Kapanı


Malzemeler;

  1. 1 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı un
  3. 2 yumurta
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
  5. 2 çay kaşığı kabartma tozu
  6. 1 çay kaşığı vanilya
  7. 1 yemek kaşığı şeker
  8. 1 çimdik tuz

Yapılışı: Pankek harcını hazırlayın. Malzemeler pürüzsüz olana kadar karıştırın. Pankek harcını bir sos kabına alın. Yapışmaz tavayı ısıtın. Sos kabından örümcek ağı şeklinde pankekleri dökün ve arkalı önlü pişirin. Meyve ile sunum hazırlayın. Afiyet olsun. 

  1. Cadı Süpürgeleri


Malzemeler;

  1. 10 adet çubuk kraker
  2. 10 dilim kaşar
  3. 10 adet taze soğan yaprağı

Yapılışı: Dilimlenmiş kaşarın üzerinde yarım cm sabit kalacak şekilde üst kısmı püskül püskül kesin. Çubukların üzerine döndürerek yerleştirin ve yeşil soğan ile sabitleyin. Afiyet olsun. 

  1. Mumyanın Mezarı


Malzemeler;

  1. Kek harcı için;
  2. 300 gr bitter çikolata
  3. 150 gr tereyağı
  4. 3 adet yumurta
  5. 200 gr şeker
  6. 90 gr un
  7. 10 gr kakao
  8. Üzeri için;
  9. 200 ml krema
  10. 50 ml pudra şekeri

Yapılışı: Tereyağı eritilir, içerisine çikolata eklenerek karıştırılır. Yumurta ve şeker çırpılır, içerisine çikolata eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Kuru malzemeler ilave edilir ve 180 derecede 25 dakika pişirilir. Krema ve pudra şekeri çırpılır, sıkma torbasına doldurulur. Dikdörtgen şekilde dilimlenen brownielerin üzerine mumya şeklinde krema sıkılır ve servis edilir. Afiyet olsun. 

  1. Örümcek Ağı Çorbası


Malzemeler;

  1. 1 adet soğan
  2. 2 diş sarımsak
  3. 100 ml krema
  4. 800 gr balkabağı
  5. Karabiber
  6. Tuz
  7. Tavuk ya da et suyu
  8. 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Bal kabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Balkabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapatılarak blenderdan geçirilir. Tabaklara servis edilir. Krema içerden dışarıya doğru halkalar halinde dökülür. Kürdan yardımı ile örümcek ağı şekli verilir ve servis edilir. Afiyet olsun. 

  1. Örümcekler Düellosu


Malzemeler;

  1. 2 adet yumurta
  2. 8 adet siyah zeytin
  3. Krem peynir
  4. Tuz
  5. Karabiber

Yapılışı: Yumurtalar haşlanır. Haşlanan yumurta ikiye bölünür ve sarıları ayrı bir kaba alınır. Sarılara baharat ve krem peynir eklenerek çırpılır. Yumurta içerisindeki yerlerine geri koyulur. Zeytinler ikiye bölünür ve üzerine gövde şeklinde yerleştirilir. Kalan yarıları ile bacakları yapılır. Afiyet olsun. 

  1. Katil Biberler


Malzemeler;

  1. 2 adet California biber
  2. 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  3. ½ demet roka, ince kıyılmış
  4. 4 adet cherry domates, küçük dilimlenmiş
  5. Tuz
  6. Nar ekşisi
  7. Zeytinyağı

Yapılışı: Mercimek, roka ve domates bir kapta birleştirilir. Üzerine sos hazırlanır ve gezdirilir. Biberlerin üzerine şekiller çizilir ve bıçakla kesilir.İçlerine salata doldurulur ve servis edilir. Afiyet olsun. 

  1. Bebek Yüzlü Katil


Malzemeler;

  1. Harç için;
  2. 2 su bardağı balkabağı püresi
  3. 1 çay kaşığı tarçın
  4. 1 çay kaşığı zencefil
  5. 2/3 su bardağı esmer şeker
  6. 2 yemek kaşığı un
  7. ½ su bardağı süt
  8. ½ çay kaşığı karanfil
  9. Hamur için;
  10. 215 gr un
  11. 55 gr pudra şeker
  12. 125 gr soğuk tereyağı
  13. 1 yumurtanın sarısı

Yapılışı: Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru ikiye ayırın. Bir parçasını yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın. Harç için olan bütün malzemeleri bir araya getiririn ve karıştırın. Isıya dayanıklı kaba açtığınız hamuru yerleştirin ve içerisine harcı doldurun. Hamurun diğer yarısını açarak üzerine şekil verin ve kapak kısmı şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun. 


Şunlara da göz atın;

  1. Değişik kek tarifleri
  2. Değişik kurabiye tarifleri
  3. Değişik tart tarifleri
  4. Pankek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!