Gül Çayı Nasıl Yapılır?
Gül çayı kendine has aroması ve tadı ile oldukça lezzetlidir. Farklı aromalar ile birleştirilerek versiyonları yapılabilir. İşte, gül çayı nasıl yapılır:

Gül çayı kendine has aroması ve tadı ile oldukça lezzetlidir. Farklı aromalar ile birleştirilerek versiyonları yapılabilir. Güller ikindi çayı da dahil olmak üzere her durum için mükemmeldir. Bu, gül bahçesinin tatlı aromasıyla sizi şımartacak hafif ve aromalı bir çaydır. İşte, gül çayı nasıl yapılır:

Taze Gül Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

  1. Sadece taze gül yaprakları kullanılarak gül yaprağı çayı yapmak mümkündür. Organik yaprakları seçtiğinizden emin olun.
  2. Pestisit içermeyen yaprakları seçin. En az 1 fincan ve tercihen 2 fincan olmak üzere iyi bir miktara ihtiyacınız olacak. Yaprakları akan suyun altına yerleştirilmiş bir kevgir içinde temizleyin.
  3. 1 ila 2 bardak gül yaprağını 3 bardak su dolu bir tencereye koyun.
  4. Beş dakika kaynatın. Daha sonra süzün ve bardaklara veya kupalara dökün.
  5. Bal ile tatlandırın veya olduğu gibi tadını çıkarın.


Yeşil Gül Çayı Nasıl Yapılır?

  1. Gül yapraklarını kurutun. Kurutulmuş gül yapraklarını bir çay dükkanından almıyorsanız kendiniz yapın. Yetiştirdiğiniz gül yaprağı çeşitlerinin acı değil tatlı olduğundan emin olmanız gerekir.
  2. Çayı yapın. Yapraklar kuruduktan sonra çayı hazırlayabilirsiniz. Eşit parça gül yaprağını ve eşit parça yeşil toz çayı birleştirin.
  3. Çay için uygun, hava geçirmez, opak bir kapta saklayın.
  4. Yeşil toz çayın talimatlarını izleyerek bir fincan çay yapın. İstenirse tatlandırmak için bal ekleyin.

Gül Kokulu Çay Nasıl Yapılır?

  1. Beğeninize göre kaliteli bir siyah çay seçin. Gül tadı ile karışacak ancak iyi bir çay olmalı ki karışımın tadını çıkarabilesiniz.
  2. Çay yapraklarını ve gül yapraklarını geniş bir karıştırma kabına yerleştirin. Birleştirmek için yavaşça karıştırın.
  3. Karışımı uygun hava geçirmez kaplara aktarın. Ne zaman yapıldığını ve ne zaman kullanılması gerektiğini hatırlamanız için etiketleyin ve tarih verin.
  4. Gül yapraklarının biraz tat vermeye başlaması için birkaç gün bekletin. Çay demlendiğinde lezzetin büyük bir kısmı sıcak su ile çıkacaktır, bu nedenle çok fazla beklemeye gerek yoktur.
  5. Gül çayını, temel olarak kullanılan siyah çayla birlikte verilen talimatlara göre yapın. Çay, eklenen gül yapraklarıyla hafifçe kokulandırılacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Lavanta çayı nasıl yapılır?
  2. Muz kabuğu çayı nasıl yapılır?
  3. Anason çayı nası yapılır?
  4. Limon otu çayı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı
Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet