Greyfurt, turunçgiller arasında en sevilen meyvelerden biridir. Kış aylarında tüketilen bu meyve, C vitamini bakımından son derece zengindir. Greyfurt, hem sade bir şekilde, hem de farklı tariflerde kullanılarak tüketilebilir. Ayrıca suyu sıkılarak içmek de mümkündür. Greyfurt, uygun şekilde saklandığında tazeliğini koruyabilen dayanıklı bir meyvedir. Ancak, saklama koşullarına dikkat etmek önemlidir.
Taze greyfurt buzdolabında 2-3 hafta boyunca dayanabilir. Kesilmiş greyfurtlar ise buzdolabında maksimum 2-3 saklanabilir, kısa sürede tüketilmesi önerilir.
Dondurulmuş greyfurt dilimleri veya püresi, buzlukta 6-12 ay boyunca saklanabilir. Kullanacağınız zaman, greyfurtu buzdolabında yavaşça çözerek tazeliğini koruyabilirsiniz.
Taze sıkılmış greyfurt suyunu, hava geçirmez bir şişede ya da kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz. Hava ile temasını en aza indirmek için şişeyi tamamen doldurun. Taze sıkılmış greyfurt suyunu buzdolabında 2-3 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
Greyfurt suyunu buz kalıplarına dökerek dondurabilirsiniz. Dondurulan buz küplerini, sonrasında buzdolabı poşetlerine aktararak daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Greyfurt suyu, dondurulmuş halde 6 aya kadar dayanabilir. Greyfurt suyunu tüketmeden önce iyice çalkalayarak homojen bir doku elde edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;