Geyik Eti Yenir Mi, Nasıl Tüketilir?
Geyik eti yenir mi? Geyik eti nereden bulunur, nasıl pişirilir? Geyik eti nasıl yenir? İşte, İskandinav ülkelerinde çok popüler olan geyik etini tüketme yöntemleri:

Süt danasına benzeyen açık pembe renkte bir et olan geyik eti, yasal olarak avlanılabildiği ve besiciliğinin yapıldığı ülkelerde tüketilmektedir. Geyik hareketli olduğu için, yağsız bir ete sahiptir. Ayrıca biraz serttir fakat kolesterol oranı çok düşüktür. Geyik eti derisi yüzüldükten sonra, sığır eti gibi parçalara bölünür. Pirzolası, filetosu, gerdanı, bonfilesi ve butları tüketilir. Ülkemizde geyik avı yasal olmadığı için, tükettiğimiz et çeşitlerinden biri değildir. Ancak Norveç, İsveç gibi İskandinav ülkelerinde sık sık tüketilen bir besindir.

Geyik Eti Nasıl Yenir?

  1. Kuzey ülkelerinde geyik etiyle yapılan yemekler, özellikle Noel sofralarında kendine yer bulur.
  2. Her türlü pişirmeye uygundur.
  3. Norveç ve İsveç de konserve olarak kasap ve marketlerde satılır.
  4. Yavrulama mevsiminin ardından Ren geyiği tüketimi artış gösterir. Ren geyiğinin etinden, sütünden ve derisinden faydalanılmaktadır.
  5. Geyik eti dondurularak da saklanır. Özellikle ince ince dilimlenen ve dondurulan geyik eti, pastırma gibi çiğ bir şekilde tüketmeye de uygundur.
  6. İzlanda, Finlandiya, Alaska, Sibirya ve Grönland gibi ülkelerde ren geyiği tütsülenerek saklanır.
  7. Geyik eti tavada, fırında veya ızgarada pişirildikten sonra tüketilmeye uygun bir hale gelir.



Geyik Eti Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikle geyik eti, terbiye sosu ile marine edilir.
  2. Daha sonra kereviz, soğan, havuç, sarımsak, tuz ve karabiberle harmanlanır.
  3. Bu malzemeler önce kısık ateşte sotelenir, ardından üzerine geyik eti ilave edilir.
  4. Geyik eti, tavada çift taraflı bir şekilde pişirildikten sonra servis edilebilir.
  5. İsteğe göre pişirme işlemi için fırında kullanılır.
  6. Geyik etinin sosuna defne yaprağı eklemek, etin daha hoş kokmasına ve sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur.

Geyik Eti Nerede Bulunur?

  1. Daha öncede söylediğimiz gibi, Türkiye'de geyik avlamak yasal değildir. Bu yüzden geyik eti ithal edilir ve fiyatı oldukça pahalıdır.
  2. Türkiye'de büyük şarküterilerde geyik etinden yapılan sucuklara rastlamak mümkündür.
  3. Özellikle İstanbul'daki büyük ve lüks restoranlarda, geyik etinden yapılan yemeklere yer verilebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Köpek balığı yenir mi?
  2. Kirpi eti yenir mi?
  3. Tavşan eti nasıl yenir?
  4. Meşe palamudu yenir mi?
  5. Aloe vera yenir mi?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri