Gece Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Gece cilt bakımı nedir, nasıl yapılır? Neden gece cilt bakımı yapmalıyız? Gece cilt bakımında uygulanacak adımlar nelerdir? İşte, uyumadan önce yapmanız gereken gece cilt bakım adımları

Sağlıklı, parlak ve bakımlı bir cilde sahip olmanın en önemli adımlarından biri düzenli olarak cilt bakımı yapmaktır. Uzmanlar, günde en az 2 kez cilt bakımı yapılmasını önerir. Özellikle gece yapılan bakımlar, cildin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Gün boyu cildinizde kalan makyaj izlerinden cildi arındırmak gerekir. Cildimiz, gece uyurken kendini onarır ve yeniler. Bu yüzden cildinizi uyumadan önce güzelce temizleyip nemlendirirseniz, cildin kendini onarmasına yardımcı olursunuz. Sabah daha parlak bir cilt ile güne merhaba diyebilirsiniz.

Neden Gece Cilt Bakımı Yapmalıyız?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, saat 23:00-03:00 arasında vücudun metabolizması daha fazla çalışır. Vücut kendini dinlenmeye alarak cilt hücrelerini yeniler. Bu nedenle bu saatler arasında uyumak cilt ve genel sağlığınız için oldukça faydalıdır. Cilt, gün içinde birçok sebepten ötürü kirlenir. Makyaj, tüketilen besinler, kirli hava ve güneş kremi kalıntıları gözeneklerinizin arasına dolar ve cildin kirli görünmesine yol açar. Gözeneklerinizin tıkanması ise zamanla sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerine dönüşebilir. Bu yüzden yatmadan önce derinlemesine temizlik yapmak, cildiniz için çok faydalı olacaktır.



Gece Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Kendiniz için günlük ve haftalık bakım rutini planlayın. Günlük bakım rutini temizleme, yıkama ve nemlendirme aşamalarından oluşur. Haftada 1-2 kez detaylı bakım rutininde ise temizlik, peeling, tonik, serum, maske gibi aşamalara yer verilir. 

Gece Cilt Bakım Rutini Sıralaması

Aşağıda detaylı cilt bakım rutini verilmiştir. Bu uygulamaları haftada 2 kez yapabilirsiniz. Günlük bakım rutini için temizleme, yıkama ve nemlendirme işlemleri yeterlidir.

  1. Temizleme

İşe cildinizi temizleyerek başlayın. Özellikle makyaj yaptıysanız, makyaj temizleme suyu ile yüzünüzü temizleyin. Cilt tipinize uygun bir temizleme suyu kullanabilirsiniz.

  1. Arındırma

Cildinizi pamuk ve su yardımıyla temizledikten sonra, temizleme jeliyle güzelce arındırın. Temizleme jelleri, ciltteki kalıntılardan kurtulmanızı ve gözeneklerdeki tıkanıklıklardan kurtulmanızı sağlar. Temizleme jeliyle cildinize dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Ardından ılık suyla durulayın.

  1. Peeling

Cildiniz için en uygun peeling ürünleri kullanarak bakım rutinine devam edin. Peeling, tanecikli yapısıyla cildinizi ve gözeneklerinizi derinlemesine temizler. Bu da cildinizin tüm kalıntılardan kurtulmasını ve ferahlamasını sağlar. Ayrıca peeling sayesinde cildiniz daha pürüzsüz ve aydın bir görünüme kavuşacaktır.

  1. Tonik

Cilt temizliğinin ardından tonik kullanımına geçebilirsiniz. Böylece sonradan kullanacağınız serum ve nemlendiriciler için cildinizi hazırlayabilirsiniz. Cildi tazeleyen ve arındıran tonikler bakım rutininde sizlere yardımcı olacaktır.



  1. Nemlendirme

Tonik uygulamasından sonra, nemlendirici aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için yüksek konsantrasyona sahip serumları kullanabilirsiniz. Serumlar, cilt tarafından hızlı bir şekilde emilir. Bu yüzden klasik nemlendiriciden önce uygulanması gerekir. Serumun ardından ellerinizi birbirine sürterek ısıtın ve hafifçe yüzünüze bastırın. Bu sayede emilimi kuvvetlendirebilirsiniz. Ardından ev yapımı nemlendirici kremi veya her zaman kullandığınız nemlendiricinizi kullanabilirsiniz.

  1. Kağıt maske

Rutin sırasında nemlendirme işleminden sonra kağıt maske uygulaması gelir. Maskeniz nemlendirici içeriyorsa, nem ihtiyacını bu şekilde karşılayabilirsiniz. 

  1. Cilt masajı

Kağıt maskeyi çıkardıktan sonra, cildin üzerinde kalan ürünü parmaklarınızla nazikçe masaj yaparak yedirebilirsiniz. Kağıt maske kullanmadığınız zamanlarda ise, cilt masajı için doğal yağlardan yararlanabilirsiniz. Zeytinyağı, jojoba yağı ve avokado yağı, cilt bakımında en çok tercih edilen yağlardır.


Not: Bu rutinleri uygularken, her zaman cildiniz için en uygun ürünü kullanmaya özen gösterin. Özellikle hassas ve alerjik cilt yapısına sahipseniz, kullanacağınız ürünleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.


 Şunlara da göz atın;

  1. İlkbahar için cilt temizliği nasıl yapılır?
  2. Dudak morluğu nasıl geçer?
  3. Yıpranmış saçlar için doğal maske tarifleri
  4. Ayak bakımı nasıl yapılır?
  5. Göz çevresi bakımı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı