Galette Tarifleri: Fransız Mutfağından Tatlı ve Tuzlu 12 Galette Tarifi
Galette nedir? Galette hangi ülkeye ait? Galette çeşitleri nelerdir? İşte, meyveli ve sebzeli versiyonlarıyla sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceğiniz 12 farklı galette tarifi:

Galette, kolay ufalanan ve kırılgan olan bir hamur işidir. Pişen hamurun kırılgan dokusu, tereyağı parçalarıyla hazırlanan hamurdan edilde edilir. Fransız mutfağıyla özdeşleşen bu tatlı, Noel'in son gününde Kuzey Fransa sofralarında hazırlanan tariflerden biridir. Hem tatlı, hem de tuzlu versiyonları vardır. Tatlı versiyonlarında genellikle mevsim meyveleri, tuzlu versiyonunda ise sebzeler kullanılır. Galetteyi boyutu, damak zevkine göre değişiklik gösterebilir. İşte, Fransız usulü 12 nefis galette tarifi:

Tatlı Galette Tarifleri

  1. Çilekli Galette

Fındık ezmeli harç ile hazırlanan çilekli galette, hem görünümü, hem de lezzetiyle ağızları sulandıran tariflerden biridir. Ortalama 40-45 dakika içinde hazırlanır.

  1. Elmalı ve Böğürtlenli Galette

Elma ve böğürtlen ile hazırlanan galette, orta büyüklükte hazırlanır. İsteğe göre armut, frambuaz gibi farklı meyveler ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

  1. İncirli Galette

Tatlı lor peyniri ve incir ile hazırlanan galette, vanilya ile lezzetlendirilir. İsteğe göre aroma katmak için bir tutam tarçın serpiştirebilirsiniz.

  1. Kızılcık ve Yaban Mersinli Galette

Sevgili Zeynep Dinç'in nefis tariflerinden biri olan kızılcık ve yaban mersinli galette, üzüm pekmezi ile tatlandırılır. Mascarpone peyniri ve pudra şekeri ile birlikte servis edilir.

  1. Erikli Galette

Milföy hamuru ile hazırlanan erikli galette, kısa sürede hazırlayabileceğiniz eşsiz tariflerden biridir. Yapımında anjelik veya mürdüm eriği kullanabilirsiniz.

  1. Şeftali ve Bademli Galette

Şeftali, zencefil ve badem ile hazırlanan bu galette, misafir ağırlarken sunabileceğiniz tariflerden biridir. Üzerine nane yaprakları serpiştirebilirsiniz.

  1. Tarçın Soslu Elmalı Galette

Tarçın sosuna bulanmış elma ile hazırlanan galetteler, nane yaprağı ile süslenir. Lezzetini artırmak için öğütülmüş ceviz ve badem gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz.

  1. Şeftali ve Yaban Mersinli Galette

Yaban mersini ve şeftali ile hazırlanan galettenin kenarları file badem ve antep fıstığı ile süslenebilir. Çayın yanında mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.

Tuzlu Galette Tarifleri

  1. Domatesli Mini Galette

Kiraz domates ve keçi peyniri ile hazırlanan mini galetteler, atıştırmalık olarak sunulur. Hem videolu, hem de adım adım resimli anlatımıyla domatesli galetteyi kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Mantar Dolgulu Galette

Mantar, gravyer peyniri ve krema ile hazırlanan mantar dolgulu galette, protein dolu nefis yemeklerden biridir. İsteğe göre kültür veya istiridye mantarı kullanabilirsiniz.

  1. Patatesli ve Pırasalı Galette

Üzeri pırasa ve patates ile zenginleştirilen bu galetteyi mutlaka denemelisiniz. Çayın yanına çok yakışan pırasalı galetteyi, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Ispanaklı Galette

Kestane mantarı ve ıspanak dolgusuyla zenginleştirilen ıspanaklı galette, kaşar peyniri ile lezzetlendirilir. Ispanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir.

Şunlara da göz atın;

  1. Tartölet tarifleri
  2. Pavlova tarifleri
  3. Volovan tarifleri
  4. Kolay tatlı tarifleri
  5. Fırınsız tatlı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!