French press kahve, kullanım kolayl��ğı ve pratikliği sebebi ile sıklıkla kullanılan mutfak ekipmanıdır. Uzmanlar arasında bile, kahve demleme önerileri değişebilir çünkü çoğu şey çekirdeklerin tercihlerine ve inceliklerine bağlıdır, ancak fikir birliği yapılan en önemli konu french presse kaç derece su eklendiğidir. 90 ile 96 derece aralığında kaynamaya yakın suyun en dengeli sonuçları verdiğidir. İşleri basitleştirmek için, demlemeye başladığınızda suyunuzun 94 derece civarında olmasını hedefleyin.
French press ile ideal sıcaklığınızı değiştirecek tek faktör kavurma türüdür. Zaten daha acı olan koyu kızartmalar normalden yaklaşık 10 derece daha soğukta daha iyi sonuç verir ve hafif kızartmalarda daha iyi özüm elde etmek için sıcaklığı biraz artırabilirsiniz. Tarz ne olursa olsun, 100 derecenin üzerinde kaynar su kullanma hatasından kaçınmaya dikkat edin.
French press kahvenin demlenmesi için ideal sıcaklık aralığının diğer sıcak kahve tarzlarına benzemesinin nedeni, hazırlamadaki faktörlerin zaten farklılıkları hesaba katmasıdır. French press, yüksek ekstraksiyonlu bir demleme yöntemidir çünkü telveler dört dakika veya daha uzun süre tamamen suya batırılır ve çok fazla lezzet ortaya çıkar. Bunu hesaba katmak için sıcaklığı düşürmek yerine, French press için kahve, ekstraksiyonu yavaşlatmak için çok kaba öğütülür. Sıcaklığı düşürmek gerçekten işe yaramaz çünkü 90 ila 96 derece aralığı, demleme tarzından bağımsız olarak sıcak kahvenizi tatlandıran bileşikleri çözmek için su için idealdir. Suyunuzun sıcaklığını takip etmek için, bir termometre veya dahili sıcaklık kontrollü bir elektrikli su ısıtıcısı kullanabilirsiniz, çünkü her ikisi de 100 dereceye ulaştığınızı tam olarak size söyleyebilir. Ancak kahvemiz konusunda daha rahat olan bizler için, suyu kaynama noktasına gelir gelmez ocaktan alıp, dökmeden önce 30 saniye bekleyebilirsiniz, bu da kahveyi doğru demleme aralığına getirecektir. Şunlara da göz atın;