Tatlı krizine girdiğinizde evde kolayca hazırlayabileceğiniz diyet tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Yulaf, tam buğday unu ve kuru meyvelerle hazırlayabileceğiniz en pratik ve düşük kalorili tarifleri sizler için yazımızda derledik. Hafifliği ile çok sevilen fit tatlıları, sevdiğiniz meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte, mutlaka denemeniz gereken 10 nefis fit tatlı tarifi:
Malzemeler; Yapılışı: Tabanı için bir parça tereyağı ve bisküvileri rondodan geçirin. Kalıbın zeminine yerleştirince 5 dakika fırınlayın. Dolgusu için, bir el mikseri kullanarak geniş bir kapta krem peyniri tamamen pürüzsüz olana kadar yaklaşık 1 dakika yüksek hızda çırpın. Orta-yüksek hızda, tamamen birleşene kadar tereyağını da çırpın. Ardından yumurta ve yumurta sarısını birleştirene kadar çırpın. Son olarak, her şey birleşene ve topak kalmayana kadar şeker, ananas suyu ve vanilyayı çırpın. Dolguyu kabuğun üzerine dökün ve 30 dakika pişirin, ardından sertleşene kadar, 4 saat veya bir geceye kadar buzdolabında saklayın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve kareler halinde kesin. Ananas ve kirazla süsleyin ve buzdolabında saklayın. Malzemeler; Yapılışı: Fırını önceden 180 C ısıtılır. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Karıştırma kabına yulaf, un, kabartma tozu, tarçın ve tuz karıştırılır. El mikseri kullanarak geniş bir kapta tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık hale gelinceye kadar krema haline getirilir. Bir araya gelene kadar yumurta, vanilya ve elma püresi de eklenerek çırpın. Un karışımı ile karıştırın. Kurutulmuş kirazları ve çikolatayı da ekleyin. Kaşık yardımı ile yağlı kağıt üzerine aktarın. Üzerlerini hafif düzleştirin ve fırına verin 10-12 dakikada pişecektir. Malzemeler; Yapılışı: Büyük bir kapta kakao tozu, badem unu, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Orta boy bir kapta badem yağı, hindistan cevizi şekeri, bal, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı pürüzsüz olana kadar çırpın. Kuru malzemeleri ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Hazırlanan tavaya dökün ve ortasına yerleştirilen kürdan temiz çıkana kadar 180 C’de 22 dakika pişirin. Malzemeler; Yapılışı: Şeftalileri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın, ardından kesilmiş tarafları orta boy bir fırın kabına koyun. Küçük bir kapta, şeker, tarçını çırpın. Her şeftalinin kesilmiş tarafına karışımı serpin. Tereyağını 3 eşit büyüklükte yemek kaşığı halinde kesin. Her şeftalinin ortasına bir parça tereyağı koyun. Üzerine çekilmiş fındık serpiştirin ve 180 C de ortalama 15-20 dakika pişirin. Şeftalinizin olgunluğuna göre değişecektir. Pişirmeyi takip etmelisiniz. Şeftaliler yumuşayana kadar ancak şeklini kaybetmeden pişirin. Vanilyalı dondurma ve çekilmiş fındık ile servis yapın. Malzemeler; Yapılışı: Hurmaları yumuşatmak için sıcak suda bekletilebilir. Çekirdekleri çıkartılır. Kayısılar küçük doğranır ve eklenir. Burada tatlandırmak için çeşitli malzemeler koyabilirsiniz pekmez ya da bal gibi. Ayrı bir kapta eritilmiş çikolatayı ekleyin. Rondoda Hurma, muz, süt ve kayısıları geçirin. Temizlediğiniz rondoda yulafı da geçirin ve toz haline getirin. Yulaf için karışımı , tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondodan geçirin Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın. Hepsini yuvarladıktan sonra buzdolabında dinlendirin ve servis edin. Malzemeler; Yapılışı: Öncelikle incirleri kaynar suyun içerisine alın ve 10 dk bekletin. Ardından sudan alın ve baş kısımlarını bıçak yardımıyla kesin. Bu esnada bir tencerede süt kaynatın. Kaynayan ve biraz soğuyan sütten bir kepçe alıp blendera ekleyin. İncirleri de sütün üzerine yerleştirin ve blenderla çekin. Süte parmak ucuyla dokunduğunuzda hafif yakması gerekir. Çektiğiniz incirlere, tenceredeki sütten biraz daha alın ekleyin ve karıştırın. İncir karışımını tencereye ilave edin. Süt ve incirleri güzelce karıştırdıktan sonra kaselere doldurun. Üzerini temiz bezle örtüp 2-3 saat dinlendirin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Malzemeler; Yapılışı: Hurma ve üzümleri yumuşatmak için 5-10 dakika sıcak suda bekletilir. Süzdürülür. Çekirdekleri ayıklanır ve blend edilir. Tüm malzemeler karıştırdıktan sonra yulaf tarçın ve bal da eklenir ve karıştırılır. İstediğiniz boyutlarda bir tepsiye pişirme kâğıdı serdikten sonra karışımı toplar haline getirin ve tepsiye yerleştirin. Yulaf toplarını birkaç saat buzdolabında bekletin ve tüketebilirsiniz. Malzemeler; Yapılışı: İkiye bölünmüş elmaları kabuklu olarak kullanıyoruz ve üzerlerinden çizikler atıyoruz elmaların tabanına çiziklerin gelmemesine dikkat etmeliyiz. Her bir elmanın yarısını düz tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve ince dilimler oluşturun. Elmaları hazırlanan fırın tepsisine aktarın. Elma üstlerini 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile hafifçe fırçalayın ve her birine şeker serpin. Elmalar yumuşak ve karamelize olana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarın. Küçük bir kapta kalan 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, şeker, tarçın ve yulafı karıştırın. Ve soğuk servis edeceğiniz elmaların üzerine serpiştirin tekrar Fırına verin ve 10 dakika daha pişirin. Dondurma ve karamel sos ile servis edebilirsiniz. Malzemeler; Yapılışı: Karışıma kabına un, tarçın, kabartma tozu alınır ve karıştırılır. Kayısıları küçük doğradıktan sonra karışıma eklenir. Ardından karışıma vanilin, yumurta, bal ve pekmez eklenir ve robottan çekilir. Muffin kalıplarına koyulur ve 180 derece de 30-35 dakika pişirilir. Dilerseniz içerisine muz ekleyerek lezzeti daha da arttırabilirsiniz. Malzemeler; Yapılışı: Balkabağını hazırlamak için soyulmuş balkabağını ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz yumuşatınca süzdürüp blendırdan geçiriyoruz. Muhallebi için; tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Ocağın altını açıyoruz. Koyulaşınca altını kapatıyoruz ve ılıyınca kremayı da ekleyim çırpıyoruz. Servis kaselerine sırası ile ceviz muhallebi ve kabak püresi koyuyoruz en üste tekrar ceviz serpiştirerek soğuk servis yapıyoruz. Şunlara da göz atın;