Fit Tatlı Tarifleri: Düşük Kalorili 10 Nefis Tatlı
Fit tatlı tarifleri nelerdir? Hangi tatlının kalorisi daha az? İşte, diyet listelerine ekleyebileceğiniz hem lezzetli, hem de düşük kalorili 10 farklı fit tatlı tarifi:

Tatlı krizine girdiğinizde evde kolayca hazırlayabileceğiniz diyet tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Yulaf, tam buğday unu ve kuru meyvelerle hazırlayabileceğiniz en pratik ve düşük kalorili tarifleri sizler için yazımızda derledik. Hafifliği ile çok sevilen fit tatlıları, sevdiğiniz meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte, mutlaka denemeniz gereken 10 nefis fit tatlı tarifi:

  1. Ananaslı Cheesecake Bar


Malzemeler;

  1. 1 paket burçak bisküvi 
  2. 2 yemek kaşığı Eritilmiş tereyağı
  3. Kreması için;
  4. 100 gr yağsız krem peynir
  5. 100 gr  tuzsuz tereyağı
  6. 3 yumurta 
  7. 1 yemek kaşığı bal
  8. Yarım bardak ananas suyu
  9. 1 paket vanilin
  10. Üzeri için Ananas ve kiraz (isteğe bağlı) 

Yapılışı: Tabanı için bir parça tereyağı ve bisküvileri rondodan geçirin. Kalıbın zeminine yerleştirince 5 dakika fırınlayın. Dolgusu için, bir el mikseri kullanarak geniş bir kapta krem peyniri tamamen pürüzsüz olana kadar yaklaşık 1 dakika yüksek hızda çırpın. Orta-yüksek hızda, tamamen birleşene kadar tereyağını da çırpın. Ardından yumurta ve yumurta sarısını birleştirene kadar çırpın. Son olarak, her şey birleşene ve topak kalmayana kadar şeker, ananas suyu ve vanilyayı çırpın. Dolguyu kabuğun üzerine dökün ve 30 dakika pişirin, ardından sertleşene kadar, 4 saat veya bir geceye kadar buzdolabında saklayın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve kareler halinde kesin. Ananas ve kirazla süsleyin ve buzdolabında saklayın. 

  1. Yulaflı Sağlıklı Kurabiye


Malzemeler;

  1. 1 su bardağı yulaf kıvama göre eklenebilir.
  2. 2 kaşık tam buğday unu
  3. 1 çay kaşığı karbonat
  4. 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  5. Yarım çay kaşığı tuz
  6. 100 gr tereyağı
  7. 50 gr. esmer şeker ya da beyaz şeker 
  8. 1 büyük yumurta
  9. 1 paket vanilin 
  10. Yarım bardak elma püresi
  11. Yarım bardak kurutulmuş vişne
  12. Yarım bardak doğranmış bitter çikolata ve tepesi için daha fazlası 

Yapılışı: Fırını önceden 180 C ısıtılır. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Karıştırma kabına  yulaf, un, kabartma tozu, tarçın ve tuz karıştırılır. El mikseri kullanarak geniş bir kapta tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık hale gelinceye kadar krema haline getirilir. Bir araya gelene kadar yumurta, vanilya ve elma püresi de eklenerek çırpın. Un karışımı ile karıştırın. Kurutulmuş kirazları ve çikolatayı da ekleyin. Kaşık yardımı ile yağlı kağıt üzerine aktarın. Üzerlerini hafif düzleştirin ve fırına verin 10-12 dakikada pişecektir.  

  1. Düşük Kalorili Brownie


Malzemeler;

  1. Pişirme spreyi
  2. 1,5 kaşık şekersiz kakao tozu
  3. 1 kaşık badem unu
  4. 1 çay kaşığı karbonat
  5. Yarım çay kaşığı tuz
  6. Yarım çay bardağı badem yağı ya da bitkisel yağ
  7. Yarım çay bardağı hindistan cevizi rendesi
  8. 3 kaşık  bal
  9. Yarım bardak sızma zeytinyağı
  10. 2 büyük yumurta
  11. 1 paket vanilin

Yapılışı: Büyük bir kapta kakao tozu, badem unu, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Orta boy bir kapta badem yağı, hindistan cevizi şekeri, bal, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı pürüzsüz olana kadar çırpın. Kuru malzemeleri ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Hazırlanan tavaya dökün ve ortasına yerleştirilen kürdan temiz çıkana kadar 180 C’de 22 dakika pişirin.

  1. Fırında Şeftali


Malzemeler;

  1. 3 orta boy şeftali
  2. 2 yemek kaşığı esmer şeker ya da beyaz şeker 
  3. 1 çay kaşığı tarçın 
  4. 2 yemek kaşığı tereyağı
  5. Servis için vanilyalı dondurma ve çekilmiş fındık  

Yapılışı: Şeftalileri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın, ardından kesilmiş tarafları orta boy bir fırın kabına koyun. Küçük bir kapta, şeker, tarçını çırpın. Her şeftalinin kesilmiş tarafına karışımı serpin. Tereyağını 3 eşit büyüklükte yemek kaşığı halinde kesin. Her şeftalinin ortasına bir parça tereyağı koyun. Üzerine çekilmiş fındık serpiştirin ve 180 C de ortalama 15-20 dakika pişirin. Şeftalinizin olgunluğuna göre değişecektir. Pişirmeyi takip etmelisiniz. Şeftaliler yumuşayana kadar ancak şeklini kaybetmeden pişirin. Vanilyalı dondurma ve çekilmiş fındık ile servis yapın.

  1. Kakaolu Yulaf Topları


Malzemeler;

  1. 7 adet hurma
  2. 3 adet kuru kayısı
  3. 1 adet muz
  4. 2 çay bardağı yulaf 
  5. 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık
  6. 1 tatlı kaşığı kakao
  7. 20 gram bitter çikolata
  8. 2 yemek kaşığı süt
  9. 2 çay kaşığı tarçın 

Yapılışı: Hurmaları yumuşatmak için sıcak suda bekletilebilir. Çekirdekleri çıkartılır. Kayısılar küçük doğranır ve eklenir. Burada tatlandırmak için çeşitli malzemeler koyabilirsiniz pekmez ya da bal gibi. Ayrı bir kapta eritilmiş çikolatayı ekleyin. Rondoda Hurma, muz, süt ve kayısıları geçirin. Temizlediğiniz rondoda yulafı da geçirin ve toz haline getirin. Yulaf için karışımı , tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondodan geçirin Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Elinizi hafifçe ıslatın ve hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın. Hepsini yuvarladıktan sonra buzdolabında dinlendirin ve servis edin.

  1. İncir Uyutması


Malzemeler;

  1. 15 adet kuru incir
  2. 1 litre süt 

Yapılışı: Öncelikle incirleri kaynar suyun içerisine alın ve 10 dk bekletin. Ardından sudan alın ve baş kısımlarını bıçak yardımıyla kesin. Bu esnada bir tencerede süt kaynatın. Kaynayan ve biraz soğuyan sütten bir kepçe alıp blendera ekleyin. İncirleri de sütün üzerine yerleştirin ve blenderla çekin. Süte parmak ucuyla dokunduğunuzda hafif yakması gerekir. Çektiğiniz incirlere, tenceredeki sütten biraz daha alın ekleyin ve karıştırın. İncir karışımını tencereye ilave edin. Süt ve incirleri güzelce karıştırdıktan sonra kaselere doldurun. Üzerini temiz bezle örtüp 2-3 saat dinlendirin. Daha sonra servis edebilirsiniz.

  1. Yulaflı Üzümlü Bar


Malzemeler;

  1. 1 su bardağı siyah üzüm kurusu
  2. 7 adet hurma
  3. Yarım su bardağı yulaf
  4. 2 çay kaşığı tarçın
  5. 1 tatlı kaşığı bal 
  6. Antep fıstığı (isteğe göre)

Yapılışı: Hurma ve üzümleri yumuşatmak için 5-10 dakika sıcak suda bekletilir. Süzdürülür. Çekirdekleri ayıklanır ve blend edilir. Tüm malzemeler karıştırdıktan sonra yulaf tarçın ve bal da eklenir ve karıştırılır. İstediğiniz boyutlarda bir tepsiye pişirme kâğıdı serdikten sonra karışımı toplar haline getirin ve tepsiye yerleştirin. Yulaf toplarını birkaç saat buzdolabında bekletin ve tüketebilirsiniz. 

  1. Unsuz Elmalı Turta


Malzemeler;

  1. 3 adet elma
  2. 150 gr eritilmiş tereyağı
  3. 2 çorba kaşığı toz şeker
  4. 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  5. 1 çay bardağı  öğütülmüş yulaf 
  6. Servis için vanilyalı dondurma ve karamel sos

Yapılışı: İkiye bölünmüş elmaları kabuklu olarak kullanıyoruz ve üzerlerinden çizikler atıyoruz elmaların tabanına çiziklerin gelmemesine dikkat etmeliyiz. Her bir elmanın yarısını düz tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve ince dilimler oluşturun. Elmaları hazırlanan fırın tepsisine aktarın. Elma üstlerini 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile hafifçe fırçalayın ve her birine şeker serpin. Elmalar yumuşak ve karamelize olana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarın. Küçük bir kapta kalan 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, şeker, tarçın ve yulafı karıştırın. Ve soğuk servis edeceğiniz elmaların üzerine serpiştirin tekrar Fırına verin ve 10 dakika daha pişirin. Dondurma ve karamel sos ile servis edebilirsiniz.

  1. Şekersiz Kayısılı Muffin


Malzemeler;

  1. 2 su bardağı kayısı
  2. 4 yemek kaşığı pekmez
  3. 4 yemek kaşığı bal
  4. 1 paket vanilin
  5. 2 Çay Kaşığı tarçın
  6. 2 adet yumurta
  7. 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  8. 2 su bardağı tam buğday unu
  9. Bir çimdik tuz 

Yapılışı: Karışıma kabına un, tarçın, kabartma tozu alınır ve karıştırılır. Kayısıları küçük doğradıktan sonra karışıma eklenir. Ardından karışıma vanilin, yumurta, bal ve pekmez eklenir ve robottan çekilir. Muffin kalıplarına koyulur ve 180 derece de 30-35 dakika pişirilir. Dilerseniz içerisine muz ekleyerek lezzeti daha da arttırabilirsiniz.

  1. Muhallebili Balkabağı Kupları


Malzemeler;

  1. Puding için:
  2. 1 litre süt
  3. 1 su bardağı şeker
  4. 1 yumurta 
  5. 2 yemek kaşığı un
  6. 3 yemek kaşığı nişasta
  7. 1 paket vanilya
  8. 1 paket krema
  9. Kabaklı kısım için:
  10. 1 kilo balkabağı
  11. 2 su bardağı şeker
  12. Dövülmüş ceviz

Yapılışı: Balkabağını hazırlamak için soyulmuş balkabağını  ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz yumuşatınca süzdürüp blendırdan geçiriyoruz. Muhallebi için; tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Ocağın altını açıyoruz. Koyulaşınca altını kapatıyoruz ve ılıyınca kremayı da ekleyim çırpıyoruz. Servis kaselerine sırası ile ceviz muhallebi ve kabak püresi koyuyoruz en üste tekrar ceviz serpiştirerek soğuk servis yapıyoruz.

Şunlara da göz atın;

  1. Diyet bozdurmayan tatlılar
  2. Şekersiz tatlılar
  3. Sütsüz tatlılar
  4. Hafif tatlılar
  5. Az malzemeli tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli