Tatlı krizlerine girenleri, kolayca nefis tatlılar hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Evde fırınınız yoksa, bozuksa veya fırın kullanmadan kısa sürede hazırlanabilecek tatlı tarifleri arıyorsanız doğru yerdesiniz. Fırınsız tatlılar arayanlar için birbirinden lezzetli tarifleri listemizde derledik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına tatlı tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 'Fırınsız tatlılar hangileridir, fırın olmadan hangi tatlılar yapılır?' diye merak edenler için, işte 30 nefis fırınsız tatlı tarifi:
Akışkan çikolatası, şık sunumu ve lezzetiyle sufleye kim hayır diyebilir ki? Dünyanın en sevilen tatlılar arasında yer alan sufleyi, tencerede 5 dakika içinde pişirebilir, orman meyveleri eşliğinde servis edebilirsiniz. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan saray sarması, sultan sarması ismiyle de bilinir. Sütlü tatlılar arasında yer alan saray sarması, ortalama 30-35 dakika gibi bir sürede hazırlanır. Son zamanların yükselen yıldızlarından biri olan magnolia, fırın gerektirmeyen kolay bir tatlıdır. Magnolia yapımında süt, krema ve oreo bisküvisi kullanılır. İsteğe göre mevsim meyveleri ile süslenebilir. Fırınsız tatlılar arasında büyük bir ilgi gören çikolatalı ve çilekli trifle, kedidili bisküvisi, krema, puding ve çikolata ile hazırlanır. Çilek dilimleri ile zenginleştirilen bu tatlı, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Kızartma tatlılar arasında yer alan churros, İspanyol mutfağına özgü bir tariftir. Kızartılan churros hamuru, pudra şekeri ve çikolata sosuna batırılır. Özellikle kış aylarında büyük bir ilgi gören bal kabağı, pasta yapımında da kullanılır. Hafif muhallebi, bal kabağı püresi ve yulaflı bisküvi ile hazırlanan bu tatlı, özel günlerin en lezzetli eşlikçilerindendir. Nefis bir atıştırmalık olan brigadeiro, Brezilya mutfağının ulusal lezzetlerinden biridir. Yaklaşık 25 dakikada hazırlanan brigadeiro yapımında yalnızca 5 malzeme kullanılır. Hint mutfağından dünyaya yayılan gulab jamun, görünümü ile kemalpaşa tatlısına benzemektedir. Bangladeş, Maldivler ve Nepal'de büyük bir ilgi gören gulab jamun, fırın gerektirmeden hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Türk mutfağında büyük bir ilgi gören keşkül, muhallebiye benzeyen sütlü bir tatlıdır. Yapımı 30 dakika süren keşkül tatlısı, süt, nişasta ve şekerin ocakta pişirilmesiyle hazırlanır. İtalyan mutfağına özgü bir tatlı olan panna cotta, jelatinin kalınlaştırılmış halidir. İsteğe göre çilek, orman meyveleri ve kivi gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Yalnızca 20 dakikada hazırlanır. Geleneksel İtalyan tatlısı olan tiramisu, mascarpone peyniri ve espresso ile hazırlanır. Yapımında kedidili bisküvi kullanıldığı için, fırın olmadan kolayca hazırlanabilir. Balkabağı, şeker, pekmez ve ceviz ile hazırlanan bu tatlı, kabağın ocakta pişirilmesiyle hazırlanır. Yapımında 4 malzeme kullanılır ve ortalama 35 dakikada sofralardaki yerini alır. Ev yapımı doğum günü pastaları denildiğinde ilk akla gelen mozaik pastadır. Puding ve bisküvi ile hazırlanan mozaik pasta, fırınsız tatlılar arasında yer alır. İsteğe göre meyve sosları ile zenginleştirilebilir. Türk mutfağında helva tariflerinin yeri bir başkadır. Genellikle kalabalık sofralarda yer alan helvayı, bu kez mısır unuyla hazırladık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. 6 malzemeli mısır unu helvasını mutlaka deneyin. Fransız mutfağı ile özdeşleştirilen mus, süt, çikolata ve kremanın birleşiminden oluşur. Bu karışım ocakta pişirildikten sonra kaselere paylaştırılır ve mevsim meyveleri ile süslenir. Kızarmış ekmek olarak da bilinen etimek, tatlı yapımında sık sık kullanılır. Özellikle İran, Yunan ve Rus mutfağında kullanılan etimek, şerbetle hazırlanır ve muhallebi ile tatlandırılır. Hem fırınsız, hem de hafif bir tatlı arayanların favorisi olacak vogue tatlısı, Fransız mutfağından yayılmıştır. 20 dakikada hazırlanan bu tatlı bebe bisküvisi, krema ve süt ile hazırlanır. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan muhallebiyi herkes sever. Ancak muhallebiyi bu kez kadayıfla birlikte sunuyoruz. Muhallebili kadayıf tatlısı, misafir ağırlarken veya çay sohbetlerinde sunabilirsiniz. Özel günlerde kendi pastalarını hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Meyve sosları eşliğinde hazırlanan meyveli soğuk pastayı, 25 dakikada hazırlayabilir, buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Mardin ve çevresinde çok sevilen harire tatlısı, süt, pekmez ve nişasta ile hazırlanır. Genelde kalabalık sofralarda sunulan harire tatlısı, dondurma ve ceviz eşliğinde servis edilir. Yalnızca fırın değil, ocak da kullanmak istemiyorsanız çikolatalı pişmeyen tart tam size göre. Bisküvi, krema ve çikolata ile hazırlanan pişmeyen tartları kahve eşliğinde sunabilirsiniz. Yoğun vanilya aromasıyla hazırlanan krem patiseri, sütlü bir tatlıdır. İsteğe göre hem sade, hem de farklı tatlıların içerisinde kullanılabilir. Ortalama 35 dakikada hazırlanır. İtalyan mutfağına özgü olan zabaglione, yumurta tatlısı ismiyle de bilinir. Yaklaşık 25 dakikada hazırlanan zabaglione tatlısı, 6 malzeme ile hazırlanır. Farklı aroma katmak isteyenler espresso ile süsleyebilir. Marshmallow, patlamış mısır, bal ve çikolata ile hazırlanan çikolatalı patlaklar, atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz lezzetlerden biridir. Krema, vişne, böğürtlen ve kuru meyveler ile hazırlanan raw cheesecake, Şef Sedat Yaman'ın özel tariflerinden biridir. Pişirme yerine dondurma usulüyle hazırlanır. Niğde'nin yöresel tatlılarından biri olan halveter, yalnızca 6 malzemeden oluşur. Tatlandırmak için şeker yerine pekmez kullanılır. Damla sakızı ve cennet hurması ile hazırlanan muhallebi, kendine özgü tadıyla mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Üzerini meyvelerle süsleyebilirsiniz. İrmik, vanilya ve krema ile hazırlayabileceğiniz nefis mi nefis bir pastaya ne dersiniz? Pastayı buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini çiçek ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Tel kadayıfların tavada pişirilmesiyle hazırlanan bu tatlı, ballı şerbet ile tatlandırılır. Üzerine özel labne kreması eklenir ve çilek dilimleri ile süslenir. Kızılcık suyu ve nişasta ile hazırlanan kızılcık peltesi, mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanabilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra yaban mersini eşliğinde servis edilir. Şunlara da göz atın;