Fırında Tavuk Yemekleri: Ekonomik ve Pratik 20 Fırında Tavuk Yemeği
Fırında hangi tavuk yemekleri yapılabilir? İşte, yaz kış demeden afiyetle yiyebileceğiniz ve kalabalık sofralara çok yakışacak birbirinden pratik ve lezzetli 20 fırında tavuk yemeği tarifi:

Tavuk, dünyada en çok tüketilen et ürünlerinden biridir. Kızartma, haşlama, ızgara ve fırınlama gibi farklı yöntemlerle pişirilen tavuk yemeğinden, yüzlerce farklı tarif hazırlanabilir. Bu kez, fırında pişirilen tavuk yemeklerini ele alıyor ve sizlerle en beğenilen reçetelerimizi paylaşıyoruz. İşte, mutlaka denemelisiniz dediğimiz 20 farklı fırında tavuk yemeği tarifi:

  1. Fırında Patatesli Tavuk Eti

Elma dilim patates ve tavuk butlarıyla hazırlanan bu tarif, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Fırında pişirildikten sonra pilav veya salata eşliğinde servis edilebilir.

  1. Fırında Kalça But Kızartma

Tavuk kalça butların yoğurt ve özel sosla marine edilmesiyle hazırlanan bu yemek, mevsim yeşillikleriyle birlikte sunulur. 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Piliç Topkapı

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan piliç topkapı, iç pilavla doldurulur. Baharatlandıktan sonra fırında pişmeye bırakılır. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edilir.

  1. Karamelize Soğanlı Fırın Tavuk

Karamelize edilmiş soğan, mozarella peyniri ve parmesan peyniri ile hazırlanan bu yemek, klasik tariflerden sıkılanların favorisi olacak niteliktedir.

  1. Tavuk Güveç

Tavuk but, kapya biber, mantar ve arpacık soğan ile hazırlanan tavuk güveç yemeği, Şef Muharrem Bilginsoy'un özel tariflerinden biridir. Mutlaka deneyin.

  1. Fırında Tavuk Çöp Şiş

Okurumuzdan gelen bu tarif, tavukların kuşbaşı şeklinde doğranıp biber eşliğinde çöp şişlere dizilmesi ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilmesiyle hazırlanır.

  1. Kuru Erikli Fırında Tavuk

Kuru erik, tarçın ve baby patates ile hazırlanan bu yemek, özel günlerde hazırlayabileceğiniz tariflerden biridir. İsteğe göre yanına farklı sebzeler de ilave edebilirsiniz.

  1. Tavuklu Karnıyarık

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan karnıyarık, patlıcan ve kıyma ile hazırlanır. Ancak bu kez patlıcanı kemiksiz tavuk etiyle buluşturarak nefis bir yemek hazırlayabilirsiniz.

  1. Tavuk Pirzola

Pirzola sevenleri böyle alalım. Tavuğun baharatlarla marine edilmesi ve dinlendirilmesiyle hazırlanan bu yemek, pilav ve salata eşliğinde sunulabilir.

  1. Tandoori Tavuk Tikka

Hint mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan tavuk tikka, zencefil, garam masala ve yoğurt ile hazırlanır. Tarifte verilen özel salata eşliğinde sunulur.

  1. Kapya Biber Çanağında Tavuk

Kapya biberlerin tavuk göğsü ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Peynirler kızardığında pişirme süresi tamamlanmış demektir.

  1. Beşamel Soslu Tavuk

Fransız asıllı bir sos olan beşamel sos, Türk mutfağında da yaygın olarak kullanılır ve özellikle tavuk yemeklerine çok yakışır. Beşamel soslu tavuk yapımında, tavuk göğsü kullanabilirsiniz.

  1. Kayısılı Tavuk Baget Tajin

Fas mutfağının lezzetlerinden biri olan tavuk tajin, ismini pişirildiği kaptan alır. Kuru meyvelerle hazırlanan bu yemeğin içinde, birçok baharat kullanılır.

  1. Chia Tohumlu Tavuk

Özellikle diyet yapanların son yıllarda sık sık kullandığı chia tohumunu, tavuk yemeklerinize de ekleyebilirsiniz. Lezzetini artırmak için, parmesan peyniri serpiştirmeyi unutmayın.

  1. Fırında Sebzeli Tavuk Şiş

Kabak, patates, havuç, patlıcan ve biber ile hazırlanan bu yemek, bol malzemesi ve lezzetiyle ana yemeklerde mutlaka yer verilmesi gereken tariflerden biridir.

  1. Fırında Bezelyeli Tavuk Güveç

Bezelye, patates ve tavuk kalça eti ile hazırlanan güveç yemeği, özellikle bayram gibi kalabalık sofralarda tercih edilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Mantarlı ve Tavuklu Lazanya

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan lazanya, orijinalinde kıyma ile hazırlanır. Farklı tatlar denemek için, mantar ve tavukla doldurulmuş lazanya tarifini deneyebilirsiniz.

  1. Limonlu Pazılı Tavuk

Limon suyu, limon kabuğu ve pazı ile hazırlanan bu yemek, oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Dilerseniz, portakal suyu ekleyerek aromasını artırabilirsiniz.

  1. Fırında Sebzeli Tavuk Göğsü

Havuç, börülce gibi farklı sebzelerle zenginleştirilen göğüs eti, çaprazlamasına kesilir. Bu sayede marine sosunun tavuğun her yerine bulaşması sağlanır.

  1. Fırında Tavuk

Özellikle yılbaşı sofralarında tercih edilen fırında tavuk, bütün tavuktan hazırlanır. İsteğe göre tavuğun altında veya iç kısmında baharatlı pilav kullanılabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Değişik tavuk yemekleri
  2. Fırında etsiz yemekler
  3. Fırında makarna tarifleri
  4. Fırında balık tarifleri
  5. Etli fırın yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!