Fındık Sütü Nasıl Yapılır? Fındık Sütünün Faydaları Nelerdir?
Fındık sütünün faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Fındık sütü nasıl yapılır? İşte, fındık sütü nasıl yapılır ve fındık sütünün faydaları:

Fındık sınırsız sağlık yararları olan bir yemiş türüdür. Bitkisel bazlı süt ürünleri son zamanlarda faydaları ve lezzetleri ile ön planda. Sizler için fındık sütünün yapım aşamalarını ve faydalarını listeledik. İşte, fındık sütü hakkında bilmeniz gerekenler:


Fındık Sütünün Faydaları Nelerdir?

  1. Antioksidan özelliklere sahiptir. Yüksek miktarda E vitamini içerir. 
  2. Fındık sütü kemiklere faydalıdır. Kalsiyum içeriği yüksek bir yemiş türüdür. 
  3. Kolesterolü düşürür. 
  4. Kalp sağlığına iyi gelir. Kalp krizi gibi problemlerin riskini düşürmeye yardımcı olur. 
  5. Anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. İltihabı azaltmaya yardımcı olur. 
  6. Menopoz sürecinde yaşanan semptomların azalmasına yardımcı olur. 
  7. Sinir sistemini iyileştirir. 
  8. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  9. Fındık sütü tüketmek kabızlığa iyi gelir. 
  10. Fındık sütü kilo vermeye yardımcı olabilir. 

 

Fındık Sütü Nasıl Yapılır?

  1. Evde fındık sütü yapmak oldukça kolaydır. Öncelikle çiğ fındıklarınızı su içerisinde birkaç saat bekletin.
  2. Su içerisinde bekleyen fındıkları su ile beraber blender içerisine alın. 
  3. Blenderdan fındıklar parçalanana kadar geçirin.
  4. İnce tülbentten geçirilir. 
  5. Posasından ayrılır ve altına süt kısmı kalır. 
  6. Fındık sütünü buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz.
  7. Posalardan atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. 

 

Şunlara da göz atın;

  1. Badem sütü nedir?
  2. Soya ürünleri 
  3. Kinoa nasıl yenir?
  4. Mango nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?