Günümüzde en çok tüketilen kahvelerden biri olan filtre kahve, demlenip süzülerek içilir. Kahve çekirdekleri öğütüldükten sonra demlenmeye bırakılır. Ardından kağıt filtreden geçerek süzülür ve içmeye hazır bir hale getirilir. Özellikle cafe ve restoranlarda sık sık servis edilen filtre kahvenin, sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Filtre kahvenin içimini yumuşatmak için, içerisine süt, süt tozu ve şeker eklenebilir. Fakat toz şeker şeker yerine esmer şeker tercih edilmelidir. Peki, evde filtre kahve nasıl yapılır? Filtre kahvenin faydaları nelerdir? İşte, filtre kahvenin yararları ve yapılışı:
Filtre kahvenin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi mevcuttur. Kilo vermeye yardımcıdır. Ancak çok fazla tüketildiğinde olumsuz etkileri daha fazladır.
Günde bir fincan filtre kahve tüketmek, sağlık açısından yararlı olsa da, aşırı tüketimi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fazla kahve tüketimi, kalp, mide, tansiyon, su kaybı, şeker hastalığı, hamilelik, migren, safra kesesi, karaciğer ve bağ ağrısı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Bu yüzden günde 1-2 fincan filtre kahve idealdir.
Filtre kahveyi makine ile yapacaksanız, kullanma kılavuzunda yer alan adımları takip etmeniz yeterlidir. Ancak french press ile yapmak istiyorsanız, daha fazla emek vermeniz gerekir. Filtre kahve yapmak için, ilk olarak suyu kaynatın. Kaynattığınız suyu ocaktan alarak 2 dakika ağzı açık bir şekilde bekletin. Bir fincan için, 1.5 tatlı kaşığı filtre kahve kullanmanız gerekir. French press'in için kahveyi koyduktan sonra, kaynar suyu yavaş yavaş üzerine ekleyin. Eğer köpüklenme oluşursa 10-15 saniye kadar bekleyin ve kalan suyu da ekleyin. French press'in pistonunu yukarıda kalacak şekilde bırakın ve 4 dakika demlenmesi için bekleyin. Ardından kahvenizi süzerek içebilirsiniz. Tadını yumuşatmak için, az miktarda süt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;