Fesleğen Nasıl Dondurulur?
Fesleğen, zengin bir besin kaynağıdır. Her tarife inanılmaz bir lezzet katar. Fazla fesleğen aldıysanız eğer fesleğen nasıl dondurulur sizler için anlattık. İşte fesleğen nasıl dondurulur:

Fesleğen, zengin bir besin kaynağıdır. Her tarife inanılmaz bir lezzet katar. Dondurulmuş taze fesleğen, onu tüm yıl boyunca en sevdiğiniz tarifler için elinizin altında bulundurmanızı sağlar. Fesleğeni dondurmak için yaprakları beyazlatın, ayrı ayrı dondurun, ardından birleştirin ve hava geçirmez, dondurucuya dayanıklı bir kapta uzun süre dondurun. Yaprakları tek tek saklamanız gerekmiyorsa, fesleğeni haşlamadan ve hızlı dondurmadan da dondurabilir veya fesleğeni püre halinde dondurabilirsiniz.

Taze Fesleğen Nasıl Dondurulur?

  1. Tüm yaprakları saplardan çıkarın. Yaprakları saplardan ayırabilir veya sıkıştırabilirsiniz.
  2. Yaprakları soğuk suyla iyice durulayın. İşi daha etkili yapmak için bir salata döndürücü kullanın. Eğer yoksa, yaprakları bir kase suda yıkamak ve kağıt havlu kullanarak kurutmak da işe yarayacaktır.
  3. Bir kase soğuk suya biraz buz koyun.
  4. Bir tencere suyu kaynatın. Fesleğen yapraklarını alacak kadar büyük olmalıdır.
  5. Fesleğen yapraklarını suya ekleyin ve 5-10 saniye haşlayın. Bundan daha uzun süre beyazlatmadığınızdan emin olmak için çok dikkatli olun. Mümkün olduğunca çabuk soğuması için tencereyi farklı bir brülöre taşıyın.
  6. Yaprakları oluklu bir kaşık kullanarak buzlu suya koyun. Fesleğenin pişirmeyi bırakması için bunu olabildiğince çabuk yapın.
  7. Yaprakları bir kağıt havluya koyun. Bu en uzun süren kısım, bu yüzden sabırlı olun. Her yaprağı ayrı ayrı yerleştirmek için ellerinizi kullanın ve ardından kurulamak için bir kağıt havlu kullanın. İsterseniz yaprakları 5-10 dakika kurumaya bırakabilirsiniz.
  8. Yaprakları çerez sayfalarına veya tabaklara yerleştirin. Birbirlerine çok fazla dokunmamaları için ayrı ayrı yerleştirin. Çerez tabakalarıyla kaplı iki tava kullanmanız gerektiğini fark edebilirsiniz.
  9. Flash yaprakları dondurur. Kurabiye yapraklarını yapraklarla birlikte dondurucuya yerleştirin ve yapraklar tamamen donana kadar bekleyin. Ardından, bunları dondurucudan çıkarın.
  10. Yaprakları bir kaba koyun. Fermuarlı poşet, saklama kabı, boş bir süt kutusu veya kolayca kapatabileceğiniz başka bir kap kullanabilirsiniz.

Püre Fesleğen Nasıl Dondurulur?

  1. Her fesleğen yaprağını sıkıştırın veya kesin ve sapları atın. Fesleğeni dondurduğunuzda saplara ihtiyacınız olmayacak. Büyüme mevsiminin ortasında bahçenizden fesleğen toplarsanız, olgunlaşmaya devam etmek için biraz sap ve yaprak bırakmak için üstteki 12,7 ila 15,2 cm kısmı kesin veya çimdikleyin.
  2. Fesleğeni soğuk, akan su altında durulayın. Ayrıca fesleğeni soğuk su dolu bir kaseye koyup ıslanmasına da izin verebilirsiniz. Fesleğenin suyunu süzün. Fesleğeni bir kevgir içine koyun ve iyice süzülmesine izin verin.
  3. Mutfak robotunuza 1-2 avuç fesleğen koyun. Mutfak robotu kasesini doldurun ama yaprakları çok sıkı tutmayın.
  4. Fesleğeni doğramak için "nabız" ayarını kullanın. Bu, kaba kıyılmış yapraklarla sonuçlanacaktır; Bir macun yapmak istiyorsanız, mutfak robotunuzda üreticinin önerdiği ayarı kullanın. Bu sadece birkaç saniye sürmelidir. Fesleğeni ne kadar ince doğramak isterseniz o kadar uzun süre işlemeniz gerekir.
  5. Fesleğeni doğrarken üzerine zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağı, fesleğenin dondurulduğunda kararmasını ve hatta siyahlaşmasını önler ve ona daha zengin bir tat verir. Her fesleğen partisi için yaklaşık 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı kullanmalısınız. Zeytinyağı kullanmak isteğe bağlıdır. Bunu atlamak, ancak yine de fesleğenleri buz küpü tepsilerinde dondurmak istiyorsanız, bunun yerine işlemcide sulu kar oluşması için yeterli miktarda su ekleyebilirsiniz.
  6. Doğranmış fesleğeni dondurucu kaplarına veya buz kalıplarına koyun. Buz kalıbı kullanıyorsanız fesleğen küplerini 12 saat dondurduktan sonra daha büyük kaplara aktarabilirsiniz.
  7. Dondurulmuş fesleğeninizi kullanın. Özellikle kış aylarında dondurucuda aylarca bekletip, dilediğiniz zaman çıkarıp tariflerde kullanabilirsiniz. Birbirlerinden kolayca ayrılacaklar, böylece onları ayırmak zorunda kalmayacaksınız. Onları ısıtılmış bir tabağa koyuyorsanız, donmuş yaprakları atın ve çözülmelerini bekleyin- onları kendi başınıza çözmek zorunda kalmayacaksınız.

Şunlara da göz atın;

  1. Fesleğen nasıl kurutulur?
  2. Fesleğen nasıl saklanır?
  3. Fesleğen nasıl yetiştirilir?
  4. Fesleğen hangi yemeklerde kullanılır?
  5. Fesleğenin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı