Farklı Makarna Pişirme Yöntemleri
Makarna nasıl pişirilir? Makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? Makarna çeşitleri nelerdir? İşte, evde uygulayabileceğiniz birbirinden farklı makarna pişirme yöntemleri:

Makarna, dünyanın hemen hemen her yerinde afiyetle tüketilen bir yemek çeşididir. Farklı soslarla harmanlanan makarna, ana yemeklerin yanında yerini alır. Özellikle yorgun olduğumuz günlerde kısa sürede hazırlanarak en büyük yardımcılarımızdan biri olur. Ekonomik olduğu için, öğrencilerinde en çok tükettiği besinlerden biridir. Makarnanın birçok farklı çeşidi vardır. Aynı zamanda farklı tekniklerle de pişirilebilir. Makarna tarifleri sayfamızdan birbirinden özel tariflere ulaşabilirsiniz. Kendi özgün makarnalarınızı hazırlamak için makarna hazırlamanın püf noktalarını ve pişirme tekniklerinizi sizlere sunuyoruz. İşte, makarna pişirme yöntemleri;


Makarna Pişirme Teknikleri Nelerdir?

  1. Haşlama Yöntemi:

Makarnayı haşlamak ve sudan geçirmek, en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Ancak usta aşçılar bu yöntemden kaçınır. Makarnayı haşladıktan sonra sudan geçirmenin yanlış olduğu söyleniliyor. Makarnayı süzerken tüm besin değerlerini suya bıraktığı ve besleyici değerini kaybettiği düşünülmektedir.


  1. Süt İle Pişirme Yöntemi:

Makarnanın yoğun kıvam almasını sağlamak, yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için kullanılan yöntem süt ile pişirmektir. Bu yöntem her makarna çeşidinde kullanılmamaktadır. Alfredo, mac and cheese ve kremalı gibi yoğun kıvamlı makarnalarda tercih edilir. Haşlama işlemi su yerine sütle yapılır.


  1. Demleme Yöntemi:

Makarna derin tencerede haşlanan makarnayı, pilav gibi demleyerek pişirenler de var. Makarnanın üzeri geçecek şekilde su eklenir ve kapağı açık bırakılır ve suyunu çekene kadar demleme yöntemiyle pişirilir. Makarnanın tüm vitaminini saklayan yöntemlerden biridir.


  1. Kızartma Yöntemi:

Makarnayı pişirirken en az bilinen yöntemlerden biri de kızartma yöntemidir. Bu yöntem özellikle küçük makarna çeşitlerinde tercih edilir. Ayrıca mutalaka sosla birlikte servis edilir.


  1. Fırınlama Yöntemi:

Makarnayı haşlamadan önce fırınlamak, makarnanın lezzetini arttırır. Bunun yanı sıra haşlama işleminden sonra fırınlamak da mümkündür. Özellikle beşamel sos, kaşar peyniri gibi malzemelerle makarnanın lezzeti arttırılır.




Makarna Pişirirken Yapılan Hatalar Nelerdir?

  1. Makarnayı pişirirken demleme yöntemini kullanmıyorsanız, doğru miktarda su eklemeye özen gösterin. Tencerenin 3/4'ü su olacak şekilde ayarlayın.
  2. Makarnayı pişirirken en çok yapılan yanlışlardan biri de yanlış tencere kullanmaktır. Makarnayı haşlamak için derin ve büyük tencereler kullanın. Bu sayede eşit pişmelerini sağlayabilirsiniz.
  3. Makarnayı hızlı pişirmek için musluktan sıcak su doldurmayın. Makarnanın suyunu soğuk bir şekilde koyun ve kendiliğinden ısınmasını sağlayın.
  4. Makarnaların yapış yapış olmasının ve pişmemesinin en büyük nedenleri arasında, makarnayı suya erken atmak geliyor. Suyun kaynamaya başladığından emin olduğunuzda makarnaları suya aktarabilirsiniz.
  5. 5 bardak eklediğiniz makarna suyuna 1 tatlı kaşığı tuz eklemeniz gerekiyor. Ancak makarnanın tuzunu başta değil, su kaynamaya başladığında atmalısınız.
  6. Makarnayı suya attıktan sonra, 30 saniye boyunca karıştırın. Ardından pişirme esnasında ara sıra karıştırmaya devam edin.
  7. Makarna yaparken en çok karşılaşılan hata, soğuk suyla yıkamaktır. Daha önce bahsettiğimiz gibi bu işlem makarnanın besleyici değerini kaybetmesine ve sosun üzerinde durmamasına yol açar.
  8. Makarnayı süzgeçten geçirdikten sonra direkt sosla birleştirin.




Okurlarımız Tarafından Çok Beğenilen Makarna Tarifleri

  1. Kıymalı makarna
  2. Kremalı mantarlı makarna
  3. Fettucini alfredo
  4. Tortellini makarna
  5. Mac and cheese


Şunlara da göz atın;

  1. Makarna sosları
  2. Diyet makarna tarifleri
  3. Dip sos tarifleri
  4. Tapas tarifleri
  5. İspanya mutfağı yemekleri

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif