Makarna, dünyanın hemen hemen her yerinde afiyetle tüketilen bir yemek çeşididir. Farklı soslarla harmanlanan makarna, ana yemeklerin yanında yerini alır. Özellikle yorgun olduğumuz günlerde kısa sürede hazırlanarak en büyük yardımcılarımızdan biri olur. Ekonomik olduğu için, öğrencilerinde en çok tükettiği besinlerden biridir. Makarnanın birçok farklı çeşidi vardır. Aynı zamanda farklı tekniklerle de pişirilebilir. Makarna tarifleri sayfamızdan birbirinden özel tariflere ulaşabilirsiniz. Kendi özgün makarnalarınızı hazırlamak için makarna hazırlamanın püf noktalarını ve pişirme tekniklerinizi sizlere sunuyoruz. İşte, makarna pişirme yöntemleri;
Makarna Pişirme Teknikleri Nelerdir?
Makarnayı haşlamak ve sudan geçirmek, en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Ancak usta aşçılar bu yöntemden kaçınır. Makarnayı haşladıktan sonra sudan geçirmenin yanlış olduğu söyleniliyor. Makarnayı süzerken tüm besin değerlerini suya bıraktığı ve besleyici değerini kaybettiği düşünülmektedir.
Makarnanın yoğun kıvam almasını sağlamak, yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için kullanılan yöntem süt ile pişirmektir. Bu yöntem her makarna çeşidinde kullanılmamaktadır. Alfredo, mac and cheese ve kremalı gibi yoğun kıvamlı makarnalarda tercih edilir. Haşlama işlemi su yerine sütle yapılır.
Makarna derin tencerede haşlanan makarnayı, pilav gibi demleyerek pişirenler de var. Makarnanın üzeri geçecek şekilde su eklenir ve kapağı açık bırakılır ve suyunu çekene kadar demleme yöntemiyle pişirilir. Makarnanın tüm vitaminini saklayan yöntemlerden biridir.
Makarnayı pişirirken en az bilinen yöntemlerden biri de kızartma yöntemidir. Bu yöntem özellikle küçük makarna çeşitlerinde tercih edilir. Ayrıca mutalaka sosla birlikte servis edilir.
Makarnayı haşlamadan önce fırınlamak, makarnanın lezzetini arttırır. Bunun yanı sıra haşlama işleminden sonra fırınlamak da mümkündür. Özellikle beşamel sos, kaşar peyniri gibi malzemelerle makarnanın lezzeti arttırılır.
Makarna Pişirirken Yapılan Hatalar Nelerdir? Okurlarımız Tarafından Çok Beğenilen Makarna Tarifleri Şunlara da göz atın;