Ev dekorasyonunda çiçek ve bitkilerden yardım alanları böyle alalım. Özellikle duvar ve pencere kenarlarında tercih edilen asma bitkiler, doğallığıyla evinize sofistike bir hava katar. Kolay bakımları sayesinde ev dekorasyonunda şık ve samimi bir ortam yaratır. İşte, ev dekorasyonunda kullanabileceğiniz 13 asma bitki:
İç mekanlarda yaygın olarak kullanılan Dostluk çiçeği, ismini hızlı büyümesinden almış. Yükseğe asılması önerilen bu bitkinin narin yaprakları, kısa zamanda oldukça geniş bir alana yayılabilir.
Bir sukulent türü olan Sedum morganianum, çok ilgi istemez. Küçük boy askılı saksılarda yetiştirilebilir. Yerini sevdiyse yaz ve sonbahar aylarında çiçek açar. Güneşi sevdiği için aydınlık bir yere konumlandırılmalıdır. Yazın haftada bir, kışın ise 15 günde bir sulayabilirsiniz.
Dekorasyon alanında sıklıkla kullanılan hava bitkisi, duvara monte edilebilir veya cam kapsüllerde bakılabilir. Yapraklarına su püskürtülerek sulanan bu bitkinin yaz aylarında haftada 2-3 kez sulanması gerekebilir. Bitki sulamasında arıtılmış su kullanılması önerilir. Çiçek açtığı dönemlerde, çiçeklerin suya değmemesine dikkat edin.
Bir sarmaşık türü olan Pathos bitkisi, havayı temizleyen bitkilerden biridir. Soğuğa karşı dayanıklı olsa da, rüzgardan uzak tutulmalıdır. Sabah ve akşam güneşini çok sever. Sulama işlemi, toprak kurudukça yapılmalıdır.
Bakınız; Salon sarmaşığı bakımı nasıl yapılır?
Örümcek bitkisi olarak da bilinen kurdele çiçeği, gösterişli ve kemerli yapraklara sahiptir. Düşük ışıklı iç mekanlarda tercih edilir. Toprağı nemli olmalıdır ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.
Bitkiyi dikey bir şekilde büyütmek için, mutlaka destek kullanmak gerekir. Nemli ortamları sevdiği için mutfakta veya banyoda yetiştirilebilir. Toprak kurumaya başladıkça sulanması gerekir.
Duvar sarmaşığı olarak da bilinen İngiliz Sarmaşığı, son yıllarda iç mekanda en çok tercih edilen bitkilerden biridir. Doğrudan güneş ışığı almayı sevmez. Bu yüzden gölge ve nemli ortamlarda yetiştirilebilir. Bulunduğu ortamın havasını temizleyen bu bitki, bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir.
Kuş yuvası (Asplenium Nidus), yarı gölge alanlara uyum sağlar. Işığın konumuna göre yaprakları şekil değiştirebilir. Çok güneş ışığı alması halinde sararır veya buruşur. Toprak sürekli nemli kalmalıdır.
Yağmur Ormanlarının özgün bitkilerinden biri olan deve tabanı, evinde tropikal bir hava yaratmak isteyenlerin tercihidir. Bakımı kolay olan bu bitki, gölge alanları sever.
Kırmızı çiçekleri ve koyu yeşil yapraklarıyla evlerde tercih edilebilecek bitkilerden biri de şönil bitkisidir. Sağlıklı bir şekilde büyümesi için budama işlemi yapılmalıdır. Gün ışığını ve nemli toprağı sever.
Sukulent türlerinden biridir ve kolayca yayılır. Toprağa değen kısımları kısa sürede köklenir ve büyür. İnci tanesi bitkisini asmak için, bitkinin toprağı tamamen kaplamasını beklemek daha doğru olacaktır. Güneş ışığını dolaylı olarak almalı ve toprak kurudukça sulanmalıdır. Bezelyeye benzeyen çiçekleri ile şık bir görünüm sunar.
Haftada iki kez sulanmaya ihtiyacı olan Aşk Merdiveni bitkisinin bakımı kolaydır. Havayı temizleyici özelliği ile salon veya yatak odasına asılabilir.
Gölgeli alanları seven adiantum, çok kuru bir bitkidir. Bu yüzden nemli ortamlarda bekletilmelidir. Haftada birkaç kez sulanması gerekir. Sulama işleminde kireçsiz su kullanılmalı ve yaprakları ıslatılmalıdır.
Şunlara da göz atın;