Evdeki Balık Kokusu Nasıl Geçer?
Balık pişirdikten sonra mutfağa ve evin içerisine yayılan balık kokusu nasıl gider? Eve sinen balık kokusundan nasıl kurtulurum diyenleri buraya alalım. İşte, balık kokusunu gidermek için uygulayabileceğiniz basit yöntemler:

Sohbaharın gelmesiyle birlikte balık sezonu da açıldı. Tezgahlarda hamsi, sardalya, lüfer ve levrek gibi balıklar boy göstermeye başladı. İster tavada, ister ızgarada, isterseniz de fırında yapabileceğiniz balık yemeklerini ve yanına nefis mezeler sunmayı çok sevsek de, balık kokusunu düşününce durmadan edemiyoruz. Balığı hazırlamak ve yemek ne kadar keyifli olsa da, sonrasında eve sinen balık kokusu canınızı sıkabilir. Hatta sırf bu yüzden evde balık pişirmekten vazgeçenler bile oluyor. Ancak bazı bilgileri kullanarak eve sinen balık kokusundan tamamen kurtulabilir, yemeklerinizi büyük bir keyifle hazırlayabilirsiniz. Eve sinen balık kokusu nasıl giderilir diye merak edenler için en etkili yöntemleri yazımızda derledik. İşte, evdeki balık kokusunu gideren yöntemler:

  1. Tavaya 4-5 Dilim Limon Koyun.

Balık kokusuna en iyi gelen şey limondur. Balık pişirdikten sonra ortaya çıkan kötü kokuyu gidermek için limonu dilimleyin. Tavadaki kızgın yağın içerisinde kestiğiniz limon dilimlerini ekleyin ve kızartın. Bu esnada kokunun dağıldığını göreceksiniz.

  1. Tencereye Sirke-Defne Yaprağı- Karanfil Koyun.

Balığı pişirirken kokusunu önlemek için, pişirme kabının içerisine defne yaprağı koyabilirsiniz. Tüm balıkları pişirdikten sonra bir tencerenin içerisini suyla doldurun. Tencereye sirke, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatın.

  1. Limon Kabuklarını Yakın

Limon kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra ocağın en küçük bölmesinde, kısık ateşte yakın. Bu koku ortama limon aroması katacaktır.

  1. Maydanoz Dalı Ekleyin.

Eğer balıkları kızartma usulüyle pişirecekseniz, kızartma yağına birkaç dal maydanoz ekleyin.

  1. Izgara Balıklara Defne Yaprağı

Defne yaprağı, kötü kokuları gidermek için en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Balıkları ızgarada pişirecekseniz, balıkların arasına mutlaka defne yaprağı yerleştirin.

  1. Sirkeli Su

Sirkeli su da temizlik ve kötü koku giderme konusunda başvurulan malzemelerden biridir. Balıkları pişirirken başka bir tencerede sirkeli su kaynatarak bu kokuyu içine hapsedebilirsiniz.

  1. Vanilya Kaynatın.

Vanilya da hoş kokusuyla, esans olarak kullanılan bir malzemedir. Balıkları pişirirken başka bir tencerenin içerisine vanilya ve su ekleyerek kaynatın. Mutfağınız vanilyanın hoş kokusuyla dolacaktır.

  1. Kuru Çayı Kavurun.

Kuru çayı teflon tavanın içerisine alarak kavurun. Bu işlem kötü kokuyu bastırır ve çayın taze kokusunu mutfağınıza yayar.

  1. Balıkları Aspiratöre Yakın Yerde Pişirin.

Balıkları pişirirken aspiratöre yakın olmaya özen gösterin. Davlumbaz, kötü kokuyu kendine doğru çeker ve içine hapseder. Eğer davlumbaz yoksa, pişirme esnasında mutfak camını açıp kapıları kapatın. Bu sayede koku sadece mutfakta kalır ve kısa sürede çıkar.

  1. Kokulu Mum-Tütsü

Balıkları pişirirken odada kokulu mum yakın. Pişirme işleminin ardından sevdiğiniz bir aroma seçerek tütsü yakabilirsiniz. Özellikle hafif kokular, bu tür durumlarda çok işe yarar.

  1. Tavayı Bekletmeden Yıkayın.

Balık pişirirken yapılan hatalardan biri de tavayı sonraya bırakmaktır. Balıkları pişirdikten sonra, pişirdiğiniz kabı bekletmeden yıkamanız gerekir. Ancak bu işlemi sıcak suyla değil, soğuk suyla yapmanız da önemli. Sıcak su, balık kokusunun yayılmasına neden olur. Koku tavadan çıkmıyorsa, yıkadığınız tavayı ocağa alarak içerisindehazır kahve veya Türk kahvesi kavurabilirsiniz.

  1. Çatal Bıçağa Sinen Balık Kokusunu Kahve İle Çıkartın.

Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokudan kurtulmak için 1 çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı sirkeyi cezvede kaynatın. Tabak, çatal ve bıçaktan kokuyu çıkarmak için bulaşık suyuna bolca kahve telvesi ekleyin ve telve ile ovarak yıkayın. Elinize sinen balık kokusundan ise ellerinizi limonla ovalayarak kurtulabilirsiniz.

  1. Elinizi Limonla Ovun.

Ele sinen balık kokusundan kurtulmanın en kolay yolu ise yarım limon ile elleri ovalamaktan geçiyor. Elinizi iyice ovaladıktan sonra, soğuk suyla durulayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Balığın yanına ne gider?
  2. Taze balık nasıl seçilir?
  3. Balık nasıl temizlenir?
  4. Hangi balık hangi mevsimde yenir?
  5. Balık pişirmenin püf noktaları nelerdir?
  6. Balığın yanına nefis sos tarifleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Ocak Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir, Ocak Ayında Ne Yenir?
Kolay Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Menüsüne Çok Yakışacak 45 Nefis Yılbaşı Tatlısı
Ayfer Yavi Börek Yapmanın Püf Noktalarını Anlatıyor
Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Şelengo Meyvesi Nasıl Yetiştirilir?
Kilo Vermeye Çalışırken Yapılan 15 Hata