Evde Yapabileceğiniz 8 Farklı Ev Yapımı Pide Tarifi
Ev Yapımı Pratik Pide Tarifleri

Türk ve Orta Doğu mutfaklarında önemli bir yere sahip olan pide, yassılaştırılmış ve üzeri tatlandırılmış bir ekmek çeşididir. Tabanı hamur ile hazırlanan pidelerin üst kısmında kaşar peyniri, kıyma, sucuk, kavurma, pastırma gibi malzemeler kullanılır. Malzeme seçimi tamamen damak zevkine göre ayarlanır. Klasik bir pide yapımında hazırlama süresi 30, mayalanma süresi 45, pişirmesi ise yaklaşık 25 dakikadır. Biz de yazımızda sizler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli pide çeşitlerine yer verdik. Listemizdeki pidelere fikir edinmek için göz atabilir, daha fazlası için pide tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. Pide yapımında tarzınıza uygun olan hamuru seçmek için iki farklı önerimiz olacak.


  1. Yumuşak Pide Hamuru


Ana malzemeleri su, süt ve yaş maya olan yumuşak pide hamuru, ortalama 30 dakika da kolayca hazırlanır. Yumuşaklığı ile çok beğenilen pide hamurunu, açık veya kapalı pide yapımında kullanabilirsiniz.


  1. Kuru Mayalı Pide Hamuru


Kuru maya, yoğurt ve ılık su ile hazırlanan kuru mayalı pide hamuru, pide yapımında en çok kullanılan çeşitlerden biridir. Çıtır çıtır lezzetiyle dışarıda satılan pideleri unutturacak bir tariftir.


Detaylı Anlatımı  ve Püf Noktalarıyla 8 Farklı Ev Yapımı Pide Tarifi:


  1. Kıymalı Pide


Avrupa ülkelerinde pita olarak bilinen pideyi, kıymalı iç harç ile harmanlayın. Ana malzemeleri kıyma, biber, hamur ve baharat olan kıymalı pideyi hazırlamak 20, pişirmek ise 25 dakikadır.


  1. Peynirli Pide


Ana malzemeleri lor peynir ve beyaz peynir olan peynirli pide, en çok beğenilen çeşitlerden biridir. Yapımında yaş maya kullanılan peynirli pideyi mozzarella ve kaşar peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.


  1. Sebzeli Pide


Diyet ve vejetaryen menülerine uygun olarak hazırlanan sebzeli pidenin ana malzemeleri havuç, kabak, domates ve biberdir. Toplam hazırlama süresi yaklaşık 45 dakikadır. İsteğe göre mantar, zeytin ve mısır ile tatlandırılabilir.


  1. Ev Yapımı Ramazan Pidesi


Ramazan ayının baş tacı olan ve geleneksel hale gelen ramazan pidesini kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Yapımında yaş maya, un, süt ve su kullanılan ramazan pidesini hazırlamak 25, pişirmek ise yaklaşık 30 dakikadır. Siz de bu lezzeti sofranızın en özel yerine taşıyın.


  1. Kuşbaşı Etli Pide


İç harcında kuşbaşı et, biber, domates ve kaşar peyniri kullanılan kuşbaşı etli pide, yaklaşık 1 saatte hazırlanarak sofralardaki yerini alır. Dışarıda satılanları aratmayan kuşbaşı etli pide; hem doyurucu, hem de yüksek proteinlidir.


  1. Patatesli Pide


Hafif tatlar sevenler için de bir önerimiz var. Ana malzemeleri haşlanmış patates, soğan ve baharat olan patatesli pideyi hem kahvaltıda, hem de kalabalık sofralarda gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.


  1. Ispanaklı Köy Pidesi


Köy kahvaltılarında sık sık yer verilen ıspanaklı köy pidesinin içerisinde ıspanak ve lor peyniri kullanılır. Görünümü ile börek çeşitlerini andıran köy pidesini hazırlamak 15, pişirmek ise ortalama 45 dakikadır.


  1. Sucuklu Pide


Ülkemize en çok tüketilen pide çeşitleri arasında sucuklu pide de yer almaktadır. Kaşar peyniri ve leziz sucuk dilimleri ile hazırlanan sucuklu pideye listemizde yer vermemek olmaz tabi. Toplamda 1 saatte hazırlanıp pişirilen sucuklu pide, 8 kişiliktir.


Pidenin yanı sıra sizler için hazırladığımız evde 8 farklı pizza yapımı ve ev yapımı 7 farklı lahmacun yazılarımıza göz atmayı unutmayın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri