Evde Portakal Nasıl Kurutulur? Kurutulmuş Portakal Yapımı
Portakal nasıl kurutulur? Portakal kurutmanın teknikleri nelerdir? Kurutulmuş portakal nasıl kullanılır? İşte, evde portakal kurutma teknikleri:

Sonbahar ve kış ayları geldiğinde aklımıza ilk gelen meyvelerden biri o, portakal.. Hem lezzeti, hem vitamini, hem de faydalarıyla sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir besin. C vitamini deposu olarak bilinen portakalı, doğru mevsimde tüketmek de oldukça önemli. Fakat portakalı her mevsimde tüketmek de mümkün. Kurutulmuş portakalı doğru adımlarla saklayarak yaz aylarında da tüketebilir, tatlılarınıza konuk edebilir, bitki çayı yapımında kullanabilirsiniz. Ayrıca kurutulmuş portakalı, dekorasyon olarak kullananlar da var. Portakal nasıl kurutulur diye merak edenler için en kolay yöntemleri sizlere sunuyoruz. İşte, kurutuluş portakal yapımı:

Fırında Portakal Nasıl Kurutulur?

  1. Portakalı kabuklu bir şekilde kullanacağımız için, işe portakalları yıkayarak başlıyoruz. Yıkanan portakalları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  2. Portakalları uygun boyutta olacak şekilde dilimleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine veya ızgara telinin üzerine portakal dilimlerini yerleştirin.
  3. 60 dereceli fırında 4-5 saat kadar portakalları kurutun. Ara sıra hava alması için fırın kapağını aralık bırakın.
  4. Portakalların yanına farklı meyveler de ekleyebilirsiniz.

Portakal Güneşte Nasıl Kurutulur?

  1. Portakalları kurutmak için uygulayabileceğiniz diğer yöntem güneştir. Sonbahar, kış aylarında bu yöntem biraz zor olsa da, eviniz güneş alıyorsa portakalları kurutmak mümkün.
  2. Izgara teline veya bir ipe dilimlenmiş portakalları geçirin. Güneş alan bir yere sererek 15 gün kadar bekletin.
  3. 15 günün sonunda portakalların kuruduğunu göreceksiniz. Portakala ek olarak limon ve mandalina dilimleri de kurutabilirsiniz.

Kurutulmuş Portakal Nasıl Saklanır?

Portakalları cam kavanozda veya hava geçirmeyen kapların içerisinde saklayabilirsiniz. Ancak kurumuş portakalları doğrudan güneş almayan yerlerde muhafaza etmenizi öneriyoruz. Kurutulmuş portakalları sade bir şekilde tüketebilir, tatlıların üzerinde kullanabilir, bitki çayı yapımında yer verebilirsiniz.

Kurutulmuş Portakal Çayı Nasıl Yapılır?

2-3 adet kurutulmuş portakal dilimini suyun içine koyun ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içine birkaç damla portakal suyu ekleyerek 5 dakika demlemesi için bekletin. Ardından portakal dilimlerini süzün ve hazırladığınız çayı bal ile tatlandırın.


Şunlara da göz atın;

  1. Nane nasıl kurutulur?
  2. Ayva nasıl kurutulur?
  3. Kayısı nasıl kurutulur?
  4. Şeftali nasıl kurutulur?
  5. Lavanta nasıl kurutulur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif