Sonbahar ve kış ayları geldiğinde aklımıza ilk gelen meyvelerden biri o, portakal.. Hem lezzeti, hem vitamini, hem de faydalarıyla sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bir besin. C vitamini deposu olarak bilinen portakalı, doğru mevsimde tüketmek de oldukça önemli. Fakat portakalı her mevsimde tüketmek de mümkün. Kurutulmuş portakalı doğru adımlarla saklayarak yaz aylarında da tüketebilir, tatlılarınıza konuk edebilir, bitki çayı yapımında kullanabilirsiniz. Ayrıca kurutulmuş portakalı, dekorasyon olarak kullananlar da var. Portakal nasıl kurutulur diye merak edenler için en kolay yöntemleri sizlere sunuyoruz. İşte, kurutuluş portakal yapımı:
Portakalları cam kavanozda veya hava geçirmeyen kapların içerisinde saklayabilirsiniz. Ancak kurumuş portakalları doğrudan güneş almayan yerlerde muhafaza etmenizi öneriyoruz. Kurutulmuş portakalları sade bir şekilde tüketebilir, tatlıların üzerinde kullanabilir, bitki çayı yapımında yer verebilirsiniz.
2-3 adet kurutulmuş portakal dilimini suyun içine koyun ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içine birkaç damla portakal suyu ekleyerek 5 dakika demlemesi için bekletin. Ardından portakal dilimlerini süzün ve hazırladığınız çayı bal ile tatlandırın.
Şunlara da göz atın;