Türk mutfağının en özel lezzetleri arasında yer alan kebaplar, yöreden yöreye göre farklılık gösterir. En bilindikleri arasında Urfa ve Adana gelse de, mutfağımız kebap konusunda oldukça zengin seçeneklere sahip. Ancak bu kebapları dışarıda yemek yerine, bu kez evde yapmanızı öneriyoruz. Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bu kebap tarifleri ile sofranızı ziyafete dönüştürebilirsiniz. Listemizde hem etli, hem de sebzeli kebap çeşitlerine yer verdik. Listemizde yer alan tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına kebap tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, ev yapımı 15 kolay kebap tarifi:
Listemize nefis mi nefis bir tarifle başlıyoruz. Bodrum'un meşhur yemekleri arasında yer alan çökertme kebabı, biftek, patates, yoğurt ve domatesli sos ile birlikte sunulur. Lezzetine doyamayacağınız çökertme kebabını 40-45 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz. Urfa yöresi ile özdeşleşen beyti kebabı, hemen hemen her yörede afiyetle tüketilen bir yemektir. Lavaş içine sarılan et, rulo şeklinde sunulur. Yanında safranlı pilav ve domates sosu varsa, tadından yenmez. Kebap denildiğinde ilk aklımıza gelen Adana kebaptır elbet. Kıymanın şişe batırılması ve ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan Adana kebap, lavaş, közlenmiş biber ve domatesle birlikte sunulur. Yemekleri ile adını duyurmayı başaran ve sofralarımıza büyük katkıları olan Gaziantep mutfağından nefis bir önerimiz var. Közlenmiş patlıcan ve kıyma ile hazırlanan Ali Nazik kebabını, yoğurtla birlikte sunabilirsiniz. Osmanlı'dan miras kalan bu lezzet, Bolu yöresi ile özdeşleşmiştir. Genellikle kuzu etiyle hazırlanan orman kebabının yapımında patlıcan, havuç, biber gibi birçok sebzeye yer verilir. Evde iskender kebap yapmayı hiç denediniz mi? Bol tereyağlı, yoğurtlu ve soslu nefis iskender tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tarif detaylarından adım adım iskender kebap yapımını öğrenebilirsiniz. Daha ekonomik tarif arayanlar için de önerimiz var elbet. Baharatlarla harmanlanan tavuk etini şişe dizerek pişirebilir, bulgur pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. Kebap denildiğinde aklımıza et gelse de, vejetaryen menülerini de unutmuyoruz. Yoğurt, domates sosu, tırnak pidesi ve istiridye mantarı ile leziz mi leziz bir kebap hazırlayabilirsiniz. Üstelik yapımı yalnızca 20 dakika. Patlıcan ve köftenin muhteşem uyumunu bu kez kebap tarifinde deniyoruz. Fırında kızartılan patlıcan kebabının yanında közlenmiş biber ve domates sunmayı unutmayın. Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan tepsi kebabı, ismini pişirildiği yöntemden almaktadır. Hazırlanan kıymalı harç tepsiye yayıldıktan sonra, üzeri biber ve domates ile zenginleştirilir. Son dokunuş ise salçalı sosla yapılmaktadır. Patlıcanların etli iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan saksı kebabı, ismini görünümünden almaktadır. Fırında pişirilen saksı kebabı, rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte sunulur. Listemizin sonunda bol sebzeli bir kebap tarifini öneriyoruz. Yapımında kuşbaşı et, soğan, bezelye, havuç ve patates kullanılan sebzeli kebabı ortalama 35-40 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz. Kıbrıs'ın en sevilen yemeklerinden biri olan şeftali kebabı, kıyma, gömlek yağı, galeta unu ve baharatlarla hazırlanır. Hazırlaması 15, pişirmesi 30 dakika süren bu kebabı, şişte pişirebilirsiniz. Antep mutfağıyla özdeşleşen cartlak kebabı, kuzu ciğeri, süt ve acı biber ile hazırlanır. Maydanoz salatası eşliğinde sunulur. Lavaş ile birlikte servis edilir. Karaman mutfağıyla özdeşleşen zeyve kebabı, keçi veya koyun eti ile hazırlanır. Sac tavada hazırlanan zeyve kebabı, pirinç kebabı eşliğinde sunulur. Şunlara da göz atın;