Yaz aylarının en lezzetli sembollerinden biri olan dondurmayı kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Özellikle çocukların çok sevdiği bu lezzeti, tamamen doğal malzemeler ile hazırlayarak daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. İşte, çocuklara özel ev yapımı 5 şekersiz dondurma tarifi:
Malzemeler; Yapılışı: Muzların kabuklarını soyun, dilimleyin ve dondurucuda 1 gün bekletin. Dondurucudan çıkan muzları rondoya alın. Tarçın, süt ve balı ekleyerek rondodan geçirin. Soğumadan servis edin. Malzemeler; Yapılışı: Bütün malzemeleri aynı kapta birleştirin. Blenderdan ya da rondodan geçirdiğiniz malzemeleri kaba yayın. Saat başında çırpma teli ile çırpın. Kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Malzemeler; Yapılışı: Şeftalilerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve dondurun. Donan şeftalileri dondurucudan çıkartın ve kalan malzemeleri içerisine ekleyin. Rondodan geçirin ve bir kaba yerleştirerek dondurucuya alın. Saat başı dondurucudan çıkartarak rondodan geçirin. Kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Malzemeler; Yapılışı: Limonun kabuklarını soyun. Beyaz kısımlarını almadan, çekirdeklerini ayıklayarak rondoya alın. Limon, süt, bal ve salep homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Buz kalıplarına ya da buzdolabı poşetlerine koyulan karışım dondurulur. Donan karışım rondodan geçirilir, isteğe göre bir iki kaşık süt daha eklenir. Servis edilir, afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Öncelikle 6 adet böğürtleni kenara ayırın. Diğer böğürtlenleri bal ve limon suyu ile blenderdan geçirin. Üzerine mascarpone ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Ayırdığınız böğürtlenleri bıçakla keserek karışıma ekleyin. Karışımı bir kaba yayarak dondurucuda en az 3 saat bekletin. Şunlara da göz atın;