Ev Yapımı 10 Farklı Peynir Tarifi
Evde peynir yapmayı daha önce denediniz mi? Denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Sizler için birbirinden lezzetli 10 farklı ev yapımı peynir tarifini listeledik. İşte, 10 farklı ev yapımı peynir tarifi:

Peynir genellikle kahvaltılarda tüketilen kalsiyum miktarı yüksek hayvansal bir gıdadır. Severek tüketilir, ülkelere, yörelere göre farklı versiyonları vardır. Peki siz daha önce hiç evde peynir yaptınız mı? Uzaktan bakıldığında evde peynir yapılması zor gözükse de oldukça kolay bir şekilde evde peynir yapılabilir. Sizler için 10 farklı peynir çeşidi evde nasıl yapılır listeledik. İşte, birbirinden lezzetli ve sağlıklı 10 farklı ev yapımı peynir tarifi:


  1. Kaşar Peyniri


Kahvaltı sofralarından eksik olmayan kaşar peyniri, pizza tariflerinde, börek çeşitlerinde sık sık kullanılır. İçine katıldığı her yemeği güzelleştiren kaşar peyniri, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. 

  1. Beyaz Peynir 


Kahvaltı sofralarının en özel lezzetlerinden biri olan beyaz peynir, en sık tüketilen peynir türlerinden biridir. Sadece 3 malzeme ile damak tadınıza uygun beyaz peyniri yapabilirsiniz.

  1. Lor Peyniri


Lor peyniri evde yapımı en kolay peynirlerden biridir. Salata, börek gibi yemeklerin içerisine koyulabildiği gibi diyetlerde sade olarak tüketilebilir. 

  1. Obruk Peyniri


Divle obruk peyniri, Karaman ili Ayrancı ilçesi içerisinde yapılan bir peynir türüdür. Hazırlanan karışım obruklarda bekletilir, ismini buradan alır. 

  1. Gravyer


Gravyer peyniri, İsviçre kökenli bir peynir çeşididir. Adını İsviçre'nin kasabası olan Gruyeres'den alır. Delikli görünüme sahiptir.

  1. Labne 


Genellikle kahvaltılarda tüketilen, reçel ,le mükemmel uyum sağlayan labne peynirini sadece 4 malzeme ile evde hazırlayabilirsiniz. 

  1. Parmesan Peyniri


İtalya'ya özgü sert ve aromalı bir peynir olan parmesan diğerlerine kıyasla evde yapması biraz daha zahmetli olan bir peynir türüdür. Pizza, makarna, salata, köfte gibi yemeklerin üzerinde kullanılabilir. 

  1. Emmental Peyniri


Emmental peyniri, İsviçre kökenli, delikli, sarı renkli, yarı sert bir peynir türüdür. Aromalı olan bu peynir olgunlaştırma sürecinden geçer. 

  1. Mozzarella Peyniri


İtalya'nın sevilen peynirlerinden mozzarella eriyen, yumuşak bir peynirdir. Salataların içerisinde, pizzalarda kullanılır.

  1. Mascarpone Peyniri


Mascarpone, İtalya'ya özgü bir peynir çeşididir. Kremamsı dokusu ile genellikle tatlılarda kullanılır. Özellikle sevilen İtalyan lezzetli tiramisunun ana malzemesidir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Ev yapımı lokum tarifleri
  2. Ev yapımı yaz tatlıları
  3. Ev yapımı ekmek tarifleri
  4. Ev yapımı kaymak tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk