Evde çikolata yapmak, zevkli ve tatmin edici bir süreçtir. Bu sayede, lezzetli ve doğal malzemelerle kendi damak tadınıza uygun, katkısız çikolatalar elde edebilirsiniz. Çikolata yapımında birkaç temel teknik ve püf noktası vardır; doğru malzemeleri ve yöntemleri kullanarak evde mükemmel çikolatalar hazırlayabilirsiniz. İşte, evde hazırlayabileceğiniz çikolata tarifleri:
Son günlerde çok popüler olan Dubai çikolatasını evde kendi ellerinizle hazırlamak istiyorsanız, sizi böyle alalım. Sütlü çikolata, kadayıf ve fıstık içi ile hazırlanan Dubai çikolatasını buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Çikolata, çiğ badem ve hurma ile hazırlanan bu atıştırmalık, kısa sürede sofralardaki yerini alır. İsteğe göre badem yerine ceviz gibi farklı kuruyemişler de kullanabilirsiniz.
Krema, bitter çikolata ve sütlü çikolata ile hazırlanan trüfler, çay saatlerinde sunabileceğiniz atıştırmalıklardan biridir. Hazırladığınız trüfleri kakaoya bulayarak servis edebilirsiniz.
Yumurta, şeker, kakao ve bitter çikolata ile hazırlanan çikolatalı batoni, Şef Sedat Yaman'ın eşsiz tariflerinden biridir. Karamel kreması ile zenginleştirebilirsiniz.
Kuvertür çikolatanın eritilip muz dilimlerine ilave edilmesiyle hazırlanan bu tarif, özel günlerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Kürdan geçirerek servis edebilirsiniz.
Bulgur ve çikolata karışımından oluşan bu tatlı, yalnızca 2 malzeme ile hazırlanan lezzetlerden biridir. 20 dakika içinde hazırlayıp dilediğiniz şekli vererek sunabilirsiniz.
Fıstık ezmesi, bal, pirinç patlağı ve çikolata ile hazırlanan bu çikolata, dışarıda yediklerinizi aratmayacak bir lezzettedir. Soğuduktan sonra bölerek servis edebilirsiniz.
Karabuğday, hurma ve kakao karışımından oluşan bu tarif, şeker içermediği için diyet listelerine eklenebilir. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Meşhur Beyoğlu çikolatasını evde denemek isteyenler için nefis bir tarifimiz var. Sütlü çikolata, kuru üzüm, fındık ve antep fıstığı ile hazırlanan bu çikolataları, dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
Bitter çikolata, su, şeker ve antep fıstığı ile hazırlanan karamelli çikolata, soğuduktan sonra servis edilir. İç dolgusuna karamel eklenir ve üzerine eritilmiş çikolata ile kaplanır.
Pekmez, esmer şeker, yulaf, ceviz, kuru üzüm ve fındık ezmesi ile hazırlanan çikolata barlar, isteğe göre bitter veya sütlü çikolata ile zenginleştirilir. Donduktan sonra servis edilir.
Sütlü, beyaz ve bitter çikolatanın eritilip üzerinin süslenmesiyle hazırlanan bu çikolatalar, Sevgililer Günü'nün vazgeçilmezidir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;