Ev Yapımı 12 Çikolata Tarifi
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
23 Tarif       24 Takipçi
Çikolata, en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Peki, birbirinden lezzetli çikolataları evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz 12 çikolata tarifi:

Evde çikolata yapmak, zevkli ve tatmin edici bir süreçtir. Bu sayede, lezzetli ve doğal malzemelerle kendi damak tadınıza uygun, katkısız çikolatalar elde edebilirsiniz. Çikolata yapımında birkaç temel teknik ve püf noktası vardır; doğru malzemeleri ve yöntemleri kullanarak evde mükemmel çikolatalar hazırlayabilirsiniz. İşte, evde hazırlayabileceğiniz çikolata tarifleri:

  1. Dubai Çikolatası

Son günlerde çok popüler olan Dubai çikolatasını evde kendi ellerinizle hazırlamak istiyorsanız, sizi böyle alalım. Sütlü çikolata, kadayıf ve fıstık içi ile hazırlanan Dubai çikolatasını buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Çikolatalı Hurma

Çikolata, çiğ badem ve hurma ile hazırlanan bu atıştırmalık, kısa sürede sofralardaki yerini alır. İsteğe göre badem yerine ceviz gibi farklı kuruyemişler de kullanabilirsiniz.

  1. Çikolata Trüf

Krema, bitter çikolata ve sütlü çikolata ile hazırlanan trüfler, çay saatlerinde sunabileceğiniz atıştırmalıklardan biridir. Hazırladığınız trüfleri kakaoya bulayarak servis edebilirsiniz.

  1. Çikolatalı Batoni

Yumurta, şeker, kakao ve bitter çikolata ile hazırlanan çikolatalı batoni, Şef Sedat Yaman'ın eşsiz tariflerinden biridir. Karamel kreması ile zenginleştirebilirsiniz. 

  1. Muzlu Çikolata

Kuvertür çikolatanın eritilip muz dilimlerine ilave edilmesiyle hazırlanan bu tarif, özel günlerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Kürdan geçirerek servis edebilirsiniz.

  1. Bulgur Patlaklı Çikolata

Bulgur ve çikolata karışımından oluşan bu tatlı, yalnızca 2 malzeme ile hazırlanan lezzetlerden biridir. 20 dakika içinde hazırlayıp dilediğiniz şekli vererek sunabilirsiniz.

  1. Pirinç Patlaklı Çikolata

Fıstık ezmesi, bal, pirinç patlağı ve çikolata ile hazırlanan bu çikolata, dışarıda yediklerinizi aratmayacak bir lezzettedir. Soğuduktan sonra bölerek servis edebilirsiniz.

  1. Karabuğday Patlaklı Çikolata

Karabuğday, hurma ve kakao karışımından oluşan bu tarif, şeker içermediği için diyet listelerine eklenebilir. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Beyoğlu Çikolatası

Meşhur Beyoğlu çikolatasını evde denemek isteyenler için nefis bir tarifimiz var. Sütlü çikolata, kuru üzüm, fındık ve antep fıstığı ile hazırlanan bu çikolataları, dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

  1. Ev Yapımı Karamelli Çikolata

Bitter çikolata, su, şeker ve antep fıstığı ile hazırlanan karamelli çikolata, soğuduktan sonra servis edilir. İç dolgusuna karamel eklenir ve üzerine eritilmiş çikolata ile kaplanır.

  1. Yulaflı Çikolatalı Bar

Pekmez, esmer şeker, yulaf, ceviz, kuru üzüm ve fındık ezmesi ile hazırlanan çikolata barlar, isteğe göre bitter veya sütlü çikolata ile zenginleştirilir. Donduktan sonra servis edilir.

  1. Sevgililer Günü Çikolatası

Sütlü, beyaz ve bitter çikolatanın eritilip üzerinin süslenmesiyle hazırlanan bu çikolatalar, Sevgililer Günü'nün vazgeçilmezidir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Az malzemeli kolay tatlılar
  2. Margarinsiz kurabiye tarifleri
  3. Rulo pasta tarifleri
  4. Hazır baklava yufkasından tarifler
  5. Kedidili ile yapılan tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Gripler Neden Geçmiyor?
Kahvaltı Yapmak Neden Önemli?
İstanbul Kore Restoranları: En Lezzetli 10 Kore Yemeği Mekanı
Ev Yapımı 12 Çikolata Tarifi
Hamilelikte Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?
24 Ekim 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlık Oynandı