Etsiz İftar Yemekleri: Menülerinize Ekleyebileceğiniz 30 Etsiz İftar Yemeği
İftar sofraları için kolayca hazırlayabileceğiniz etsiz yemekler mi arıyorsunuz? En lezzetli etsiz iftar menüsü yemeklerini sizler için derledik. İşte, doyurucu ve nefis 30 etsiz iftar yemeği tarifi:

Protein deposu olarak bilinen et ve et ürünleri, genellikle ana yemeklerin içerisinde kullanılır. Ancak, bu kez et yemeyen, sevmeyen veya tercih etmeyenler için farklı bir iftar menüsü hazırladık. Yapımında hiç et kullanılmayan bu yemekler, sebze ve bakliyatlardan oluşmaktadır. Kimisi ana yemek, kimisi atıştırmalık olarak sunulan etsiz yemekleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına iftar yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli, pratik ve doyurucu 30 etsiz iftar yemeği tarifi:

  1. Otlu Mücver


Yemeklerin yanında sunulan mücver, genellikle kabakla yapılsa da, bu kez farklı versiyonunu sunuyoruz. Ispanak, pırasa, ısırgan otlarıyla hazırlanan otlu mücver, iftar sofralarında hafif beslenmek isteyenlerin favorisi olacak.

  1. Zeytinyağlı Semizotu


Hem etsiz beslenmek, hem de düşük kalorili yemeklere yönelmek isteyenler için önerimiz, zeytinyağlı semizotu. Porsiyonu yaklaşık 40 kalori olan zeytinyağlı semizotu, stres, yorgunluk gibi sorunlara da iyi gelir.

  1. Karnabahar Kızartması


Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen karnabaharı, kapari, maydanoz ve un ile bir araya getirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Yalnızca 30 dakikada hazırlanan karnabahar kızartmasına, sofralarınızda yer açmayı unutmayın.

  1. Fırında Karışık Sebze


Sebze severleri böyle alalım. Patates, kabak, patlıcan ve domates ile hazırlanan bu yemek, ortalama 45 kaloridir. Baharatlarla harmanlanan fırında karışım sebze, 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Dıvıl


Nevşehir'in meşhur yemeklerinden biri olan dıvıl, patates ve bulgur ile hazırlanan bir köfte çeşididir. Hazırlaması 10, pişirmesi 10 dakika süren dıvıl tarifini, ana yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

  1. Arabiata Soslu Makarna


Etsiz iftar yemeği hazırlamak isteyenler için, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan penne arabiata tarifini öneriyoruz. Domates, fesleğen ve chili biberi ile hazırlanan arabiata soslu makarnayı, parmesan peyniri ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Şeyh Mualla


Demir bakımından zengin olan şeyh mualla, yeşil mercimek ile hazırlanan bir Hatay yemeğidir. Özellikle Arap mutfağında çok sevilen bu yemek, patlıcanlı mercimek yemeği olarak da bilinir.

  1. Nohutlu Pazı Sapı


Nohut, pazı, pirinç ve sarımsak ile hazırlanan bu yemek, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Etsiz iftar yemeği arayanlar için, alternatif bir ana yemek önerisidir.

  1. Fırında Erişteli Ispanak


Ispanak, erişte, beyaz peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu yemek, börek tadındadır. İsteğe göre üzeri beşamel sos ile zenginleştirilebilir.

  1. Kabak Bastı


Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan kabak bastı, hem ekonomik, hem de pratik bir yemektir. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan kabak bastıyı, dereotu ve fesleğen ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. İstiridye Mantarlı Tapas


Protein bakımından zengin olan istiridye mantarı, özellikle vejetaryen menülerinin vazgeçilmezidir. Eğer iftarda kalabalık bir sofra kuracaksanız, kızarmış ekmek dilimleri ve mantar ile nefis bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

  1. Kekikli Kereviz Graten


Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşüren kereviz, hafif iftar yemeklerinin en sevilen sebzelerinden biridir. Kereviz, krema ve gravyer peyniri ile hazırlanan kereviz grateni, kekikle birlikte sunabilirsiniz.

  1. Mirik Köfte


İnce bulgur, un ve baharatlarla hazırlanan mirik köfte, Sivas mutfağının yöresel lezzetlerindendir. Kısa sürede hazırlanan mirik köfteyi, bol sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Osmanlı Pilavı


Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bu pilav, ana yemeklerin yanında sunulur. Badem, kuş üzümü, kuru kayısı, fıstık ve tarçın ile hazırlanan Osmanlı pilavı, iç pilav olarak da kullanılabilir.

  1. Zeytinyağlı Biber Dolması


Ana yemek olarak sunulan zeytinyağlı biber dolması, iftar menülerinin tamamlayıcı lezzetidir. Porsiyonu yaklaşık 170 kalori olan zeytinyağlı biber dolması, bazı yörelerde kıymalı olarak sunulur.

  1. Peynir Dolgulu Mantar


Yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan peynir dolgulu mantar, fırında pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır. Tarifte cheddar, parmesan ve krem olmak üzere 3 farklı peynir kullanılır.

  1. Pırasalı Mençi


Demir, potasyum ve magnezyum bakımından zengin olan pırasa, kemikleri güçlendiren besinlerden biridir. Pırasa, havuç, bal ve kuru üzüm ile hazırlanan mençiyi, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Sıkma Köfte


İrmik ve ince bulgur ile hazırlanan sıkma köfte, Malatya ve Adana mutfağı ile özdeşleşmiştir. Hazırlanan köfteler sarımsak, nane ve yoğurt eşliğinde servis edilir.

  1. Yağlı Pide


Trabzon'un meşhur yağlı pidesi, tel peynir, yumurta ve kaşar peyniri ile hazırlanır. Karadeniz çevresinde sık sık tüketilen yağlı pide, 25-30 dakikada sofralardaki yerini alır.

  1. Zeytinyağlı Bebek Enginar


Sindirim sistemini düzenleyen enginar, kötü kolesterolün düşürülmesine de yardımcı olur. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan zeytinyağlı bebek enginar, düşük kalorisi ve hafifliği ile etsiz iftar yemeklerinde mutlaka denenmesi gereken yemeklerden biridir.

  1. Rokalı Kereviz

Ramazan ayında kilo kontrolüne devam etmek isteyenler için, roka, kereviz ve elma ile hazırlanan düşük kalorili rokalı kereviz yemeğini öneriyoruz.

  1. İmam Bayıldı

Patlıcan, soğan, domates ve biber ile hazırlanan imam bayıldı, iftar sofralarında mutlaka yer vermeniz gereken lezzetlerden biridir. Sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Pratik Lahana Dolması

Lahananın pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan pratik lahana dolması, kalabalık sofralar için idealdir. Yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı İç Bakla

Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılan iç bakla, düşük kalorisi ve hafifliğiyle iftarda yemeği fazla kaçırmak istemeyenler için önerilir. Porsiyonu, yaklaşık 175 kalori değerindedir.

  1. Göce Köftesi

Afyon mutfağıyla özdeşleşen göce köftesinde, bulgur ve göce buğdayı kullanılır. Tencerede haşlanan köfteler, sarımsaklı yoğurt ve pul biberli sos eşliğinde servis edilir.

  1. Fırında Bütün Karnabahar

Karnabahar, iftar menülerinde yer verebileceğiniz lezzetlerden biridir. Bütün karnabaharın köri, hardal, sarımsak, toz biber gibi baharatlarla zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu yemeği, çiçeklerine ayırarak servis edebilirsiniz.

  1. Baklalı Bezelyeli Enginar

İftarda düşük kalorili ve hafif bir yemek arıyorsanız, iç bakla, bezelye ve dereotu ile hazırlanan enginar yemeğini tercih edebilirsiniz. Lezzetini artırmak için limon suyu veya portakal suyu kullanmayı unutmayın.

  1. Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa

Pırasa, domates püresi, nar ekşisi ve portakal suyu ile hazırlanan bu yemek, pırasa sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Airfryer'da Sebze Şiş

Kabak, biber, havuç ve mantar ile hazırlanan sebze şiş, 15 dakikalık pişirme süresinin ardından sıcak sıcak servis edilir. Dilerseniz, patates veya patlıcan gibi farklı sebzeler ekleyebilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması

Mor lahananın pirinçli harç ile doldurulup ince bir şekilde sarılmasıyla hazırlanan bu yemek, iftar sofralarına renk katacak tariflerden biridir. Hem şık sunumu, hem de lezzetiyle mor lahana sarmasını mutlaka deneyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Pratik iftar yemekleri
  2. İftar için çorba tarifleri
  3. Patlıcanlı iftar yemekleri
  4. Diyet iftar yemekleri
  5. İftar için tatlı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu