Dondurma, israfı en aza indirmek için harika bir tekniktir. Yeni bir stok yaptıktan sonra, onu nasıl saklarsınız? Et suyunun nasıl soğutulacağına ve dondurulacağına ilişkin tüm yanıtları sizlerle paylaştık.
Kendi tavuk suyunuzu veya sebze suyunuzu yapmakta ustalaştıktan sonra, onu nasıl düzgün bir şekilde saklayacağınızı bilmek, stok buzdolabında uzun süre kalmadığından, sıkı çalışmanızın boşa gitmeyeceği anlamına gelebilir.
Taze stoğu hızlı bir şekilde soğutun (hızlandırmak için tavayı soğuk su dolu bir lavaboya oturtabilirsiniz), ardından süzülmüş sıvıyı sızdırmaz bir kaba boşaltın. 3 gün içinde kullanın veya dondurun. Bu kadar büyük miktarda sıvıyı saklamak için buzdolabı alanınız yoksa, stoğu geniş bir tencereye döküp önce azaltmak için kaynatabilirsiniz. Soğutun, sonra saklayın. Konsantre stok olarak etiketlediğinizden emin olun, böylece yeniden kullanırken biraz su eklemeniz gerektiğini bilirsiniz. Dondurucuya dayanıklı plastik bir kaba bir dondurucu torbası koyun ve soğuk suyu torbaya dökün. Sıkıca kapatın ve dondurun. Stok donduğunda, saklamayı kolaylaştırmak için torbayı kaptan çıkarın. 3 aya kadar dondurun. Ev yapımı taze stok küplerini kolayca yapabilirsiniz. Süzülmüş suyu büyük ve geniş bir tencereye dökün ve orijinal hacminin yaklaşık dörtte biri kadar konsantre olana kadar kaynatın. Soğutun, ardından stoğu bir buz küpü tepsisine dökün. Dondurulduktan sonra, blokları sızdırmaz bir kaba aktarın. İhtiyacınız olduğu kadar çok küp çıkarabilir ve küveti yeniden kapatabilirsiniz (genellikle mağazadan satın alınan kadar güçlü olmadıklarından, bir tarif için birkaçına ihtiyacınız olabilir). 3 aya kadar dondurun. Neye sahip olduğunuzu takip edebilmek ve zamanında kullanabilmek için dondurduğunuz şeyi açıkça etiketlemeyi ve tarih atmayı her zaman unutmayın. Dondurulmuş stoğu yeniden ısıtabilirsiniz. Gıda güvenliği yönergelerine göre, taze stok soğuduktan/dondurulduktan sonra yalnızca bir kez daha ısıtılmalıdır. Önceden soğutulmuş taze et suyuyla yapılan herhangi bir yemek hemen yenilmeli ve artıklar için saklanmamalıdır. Taze pişirilmiş sıcak et suyuyla (yani yeni yapılmış ve henüz soğumamış et suyu) bir yemek yaparsanız, yemekten arta kalanları buzdolabında veya derin dondurucuda saklayabilir, ardından bir kez daha ısıtabilirsiniz. Dondurucuya dayanıklı plastik bir kaba bir dondurucu torbası koyun ve soğuk suyu torbaya dökün. Sıkıca kapatın ve dondurun. Stok donduğunda, saklamayı kolaylaştırmak için torbayı kaptan çıkarın. Daha küçük porsiyonlarda dondurmak için, orijinal hacminin yaklaşık dörtte biri kadar konsantre olana kadar kaynatarak azaltın, ardından bir buz küpü tepsisine dökün. Dondurulduktan sonra, blokları sızdırmaz bir kaba aktarın. İhtiyacınız olduğu kadar çok küp çıkarabilir ve küveti yeniden kapatabilirsiniz. Stoklar 3 aya kadar dondurulabilir. Neye sahip olduğunuzu takip edebilmek ve zamanında kullanabilmek için dondurduğunuz şeyi açıkça etiketlemeyi ve tarih atmayı her zaman unutmayın. Şunlara da göz atın;Stokları Nasıl Saklarım?
Stokun Daha Az Yer Kaplamasını Nasıl Sağlayabilirim?
Stoğu Nasıl Dondurabilirim?
Kendi Stok Küplerinizi Nasıl Yapabilirsiniz?
İyi Dondurucu Alışkanlıkları Nasıl Uygulanır?
Stoğu Tekrar Isıtabilir Miyim?
Taze Yapılmış Stok Nasıl Dondurulur?