Et Seçimi, Baharat Dengesi... Tekirdağ Köftesi Yapmanın 5 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Her lokmasında Trakya rüzgârı estiren Tekirdağ köftesini evde de aynı lezzette yapmak mümkün! Sadece birkaç küçük ipucuya dikkat ederek mis gibi Tekirdağ köftesi yapabilirsiniz. İşte ustasından ilhamla, kıvamı ve tadıyla tam isabet Tekirdağ köftesi yapmanın püf noktaları.
Et Seçimi, Baharat Dengesi, Karbonat ve Soğan Uyumu… Tekirdağ Köftesi Yapmanın 5 Püf Noktası

Tekirdağ köftesi, sadece et değil; ustalık, denge ve biraz da sabır işidir. Peki; bu ikonik lezzeti evde birebir yakalamak mümkün mü? Etin seçiminden baharat oranına, yoğurma süresinden pişirme tekniğine kadar dikkat etmeniz gereken 5 püf noktası bulunuyor. İşte Tekirdağ köftesi yapmanın püf noktası.

tekirdağ köftesi

Et Seçimi Önemli

Tekirdağ köftesinin lezzeti, etin kalitesinden geçer. Dana döş veya az yağlı dana kıyma kullanmalısınız. Etin sinirsiz, taze ve tek çekim olması en ideali.

Karbonat ve Soğan Uyumu

Köftenin o yumuşak yapısını ve karakteristik tadını veren sır: Karbonat  ve rendelenip suyu sıkılmış soğan. Ama dikkat edin; fazla karbonat köfteyi acılaştırabilir, ölçülü kullanın.

İyice Yoğur, Dinlendir

Harcı en az 15-20 dakika yoğurun, malzemeler iyice özleşsin. Ardından en az 1 gece buzdolabında dinlendirin. Böylece baharatlar ete işler, kıvam oturur.

Baharat Dengesine Dikkat Edin

Köftenin klasik lezzeti, fazla baharata boğulmaz. Sadece; tuz, karabiber, kimyon yeterlidir. Ekstra aroma istiyorsanız azıcık sarımsak veya kekik eklenebilir.

Izgara Ustası Gibi Pişirin

Köfteleri yağsız tavada ya da mangalda, yüksek ısıda mühürleyerek pişirin. Suyu içinde kalmalı, dışı güzelce kızarmalı. Çok çevirmeden, her iki yüzünü eşit süre pişirmek önemli.

Şunlara da göz atın:

  1. Kadınbudu Köfte Yapmanın 7 Altın Püf Noktası
  2. Beşamel Sos Saklamanın 5 Püf Noktası
  3. Çıtır Çıtır Ispanaklı Böreğin Püf Noktaları
  4. Çin Böreği Yapmanın 10 Püf Noktası
  5. Sadece 7 Püf Noktasıyla Kuru Fasulye Islatmanın Sırrı Çözüldü

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Dolma Yaparken Soğan Kavrulur Mu?
Şık Sunumuyla Kanepe Yapmanın 5 Pratik Yolu
Sebzeli Krep Yapmanın 7 Lezzet Sırrı
Evde Mantar Pişirmeden Önce Bilinmesi Gereken 5 İpucu
Bu Taktiklerle Un Kurabiyesi Asla Dağılmıyor, Ağızda Eriyor!
Dünyanın En Sağlıklı Yiyeceği Nedir?