Et Mantolama Nedir, Nasıl Yapılır?
Et mantolama nedir? Ete mantolama neden yapılır? Mantolama hangi yemeklere yapılır? Et nasıl mantolanır? İşte, yemeklerin lezzetini ikiye katlayacak et mantolama tekniği:

Lezzetli bir et yemek birçok parametreyle bağlıdır. Yenilen hayvanın yaşı, ne ile beslendiği, ne kadar hareketli olduğu veya tazelik durumuna göre değişiklik gösterir. Ancak en önemli maddelerden biri, eti nasıl pişirildiğidir. Uygun yemeklerde, uygun et ve uygun teknikle lezzetli et yemek kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. En basit yöntemle eti tavada arkalı önlü pişirerek lezzetli bir et elde edebilirsiniz ancak bunu nasıl daha özel ve profesyonel hale getirirsiniz? Mantolama tekniği ile. Peki, mantolama tekniği nasıl yapılır? İşte, detaylar;


Et Mantolama Nasıl Yapılır?


  1. Etin her yönüne tuz ve karabiber döktükten sonra yağsız tavada eşit dakikalarda etin her yüzeyini mühürleyin.
  2. Ardından birkaç kaşık soğuk tereyağını mühürleme işlemini yapmış olduğunuz tavaya ekleyin.
  3. Bir kaşık yardımıyla eriyen yağı, etin üzerine dökerek ve eti eşit dakikalarda döndürerek pişirmeye devam edin.
  4. Bu esnada eriyen yağa taze kekik biberiye gibi taze baharatlar ekleyebilir, birkaç diş sarımsakla lezzetine lezzet katabilirsiniz.
  5. Bu sayede çok çaba harcamadan oldukça lezzetli bir ete sahip olacaksınız.


Ete Mantolama Neden Yapılır?


Mantolama tekniği, eti mühürledikten hemen sonra yapılır. Bu teknik ile etin dışı yumuşak bir dokuya sahip olur ve et olduğundan daha lezzetli bir hale gelir. Bu teknik yalnızca kırmızı et yemeklerinde değil, sebzelerde, tavuk yemeklerinde ve deniz ürünlerinde de uygulanır. 


Mantolama Tekniğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?


  1. Öncelikle mantolama için kullanılacak tereyağı kaliteli olmalıdır.
  2. Kullanacağınız etin taze olmasına dikkat edin.
  3. Aroma katmak için biberiye, kekik ve sarımsak ekleyebilirsiniz.
  4. Baharatların yanmasını önlemek için, pişirme işleminin sonunda ilave edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Et nasıl marine edilir?
  2. Et marine sosları nelerdir?
  3. Et nasıl yumuşatılır?
  4. Et nasıl haşlanır?
  5. Kuşbaşı et nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti