Erişte Nasıl Pişirilir: 4 Farklı Erişte Pişirme Yöntemi
Erişte nasıl pişirilir? Yöresel bir kesme makarna olan eriştenin 4 farklı pişirme yöntemini sizlere anlattık. İşte erişte pişirme yöntemleri:

Erişte, Türkiye’de yöresel olarak yapılan, kesme makarnadır. Un, tuz, yumurta ve sudan yapılır. Yapılan hamur dinlendirilir ve açılarak erişte şeklinde parçalarda kesilir. Kesilen hamur parçaları unlanarak tepsiye koyulur. Güneşte ya da fırında kurutularak saklanır. Kuruyan erişteler güneşten uzak, kuru alanda 1 yıl kadar saklanabilir. Peki erişte nasıl pişirilir? Erişte pişirmenin birkaç farklı yöntemi vardır. 



Erişte Pişirme Yöntemleri

  1. Haşlayarak Pişirme: Erişteyi haşlayarak pişirme yöntemi makarna pişirme yöntemine benzer. Tuzlu su haşlanır ve haşlanan suda erişteler haşlanarak suyu süzülür. Yağda çevrilerek servis edilir. 
  2. Demleyerek Pişirme: Demleyerek pişirme yöntemi pilav yapmaya benzer. Erişteler tavaya alınır ve üzerine bir miktar su konur. Suyu çektikleri zaman erişteler yemeğe hazır hale gelerek servis edilir. 
  3. Kavurarak Pişirme: Kavurarak pişirme yönteminde tavaya yağ alınır ve erişteler yağda hafif renk alana kadar kavrulur. Kavrulan eriştelere su eklenerek pişmeye bırakılır. Yeteri kadar su eklenir, süzme işlemi yapılmaz. 
  4. Kızartarak Pişirme: Kızartarak pişirme de erişteler öncelikle haşlanır. Haşlanan erişteler süzülerek sudan çıkartılır. Tavada tereyağı eritilir ve yağda erişteler hafifçe kızartılır. 


Şunlara da göz atın;

  1. Mantı nasıl pişirilir?
  2. Makarna nasıl pişirilir?
  3. Mantar nasıl pişirilir?
  4. Bamya nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri