Masaj Yağları: Sakinleştirici Etkisiyle En İyi 10 Masaj Yağı
Masaj yaparken ne tür yağlar kullanılır? En iyi masaj yağı hangisidir? Masaj yağları ne işe yarar? İşte, masaj yaparken kullanabileceğiniz en iyi 10 masaj yağı:

Masaj, vücudun yumuşak dokularına yapılan, kaslarını gevşemesini ve rahatlamayı sağlayan bir işlemdir. Genelde el, parmak, dirsek, kol veya bir cihaz yardımıyla yapılır. Vücudun baş, boyun, sırt, bacak gibi farklı alanlarına uygulanabilen masaj, stres ve ağrılarının hafifletilmesine yöneliktir. Masaj yaparken, bazı bitkisel yağlardan da destek alınır. Özellikle ağrıları hafifleten, sakinleştirici etkisi olan yağlar, masaj yapımında sık sık kullanılır. İşte, masaj yapımında kullanılan en iyi 10 yağ:

  1. Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, katı ve ağır bir yağ olarak görülebilir. Ancak damıtılmış hindistan cevizi yağı hafif ve sıvıdır. Kısa masaj vuruşları için çok etkilidir. Masaj örtülerinin üzerinde leke bırakmaz. Hindistan cevizine ve lateks alerjisine sahip olan kişiler, kullanmamalıdır.

  1. Jojoba Yağı

Jojoba bitkisinden elde edilen bu yağ, yağlı bir his bırakmaz. Antibakteriyel özellikleri ile, sırtında akne olan kişiler için idealdir. Rahatsız edici bir kokusu yoktur. Cildi tahriş etmez ve çok hızlı emilir. Bu yüzden diğer yağlarla karıştırılabilir.

  1. Badem Yağı

Masaj terapistleri arasında en popüler yağlardan biridir. Nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri vardır. Ellerin cilt üzerinde kolayca kaymasını sağlar. Antioksidan etkisiyle, cilt tahrişini ve kaşıntıları azaltabilir. 

  1. Avokado Yağı

Avokado yağı, koyu yeşil bir renge sahiptir. Cildi sıkılaştırır ve hücrelerin yenilenmesine destek olur. Genelde badem yağı ile karıştırılarak kullanılır. Yağlanan bölgeye masaj yapıldıktan 1-2 saat sonra ılık duş alabilirsiniz.

  1. Kakao Yağı

Oda sıcaklığında katılaşan kakao yağı, ağır bir dokuya sahiptir. Bu yüzden ya küçük alanlarda kullanılır ya da diğer yağlarla karıştırılarak sıvı bir kıvam elde edilir. Cildi nemlendirdiği için tercih edilebilir.

  1. Zeytinyağı

Yemeklerin içinde sık sık kullanılan zeytinyağı, aslında masaj içinde kullanılır. Ancak çok yağlı olduğu için, uçucu yağların seyreltilmesine yardımcı olur. Cildi nemlendirerek masajı kolaylaştırır.

  1. Susam Yağı

Antioksidan ve anti-inflamatuar etkisiyle anksiyete, kabızlık, şişkinlik ve zayıf kan dolaşımı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Dokusu çok ağır olduğu için, hafif masaj yağlarıyla karıştırılması önerilir. 

  1. Shea Yağı

Oda sıcaklığında katıdır ve ciltte yağlı bir his bırakabilir. Genelde tek başına kullanılmaz. Bunun yerine üzüm çekirdeği yağı gibi farklı yağlarla birlikte kullanılır. Doğal bir lateks içerdiği için, lateks alerjisi olan kişilerin kullanmaması önerilir. 

  1. Lavanta Yağı

Birkaç damla lavanta yağı, jojoba yağıyla seyreltilir. Cilde dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanır. Aromatik kokusu ile sakinleştirici bir etkisi vardır. Bir süre beklettikten sonra ılık duş almanız önerilir.

  1. Papatya Yağı

Sırt ağrısı gibi ağrıların giderilmesi amacıyla kullanılır. Uyku kalitesini artırır. Hindistan cevizi yağı ile seyreltilerek masaj yapımında kullanılabilir. Rahatlatıcı bir etkisi vardır.


Önemli not: Bitkisel yağlar, kişiden kişiye farklı etkiler gösterebilir. Bu yüzden kullanmadan önce yama testi yapılması önerilir. Kronik rahatsızlığı olanların, hamilelerin ve alerjik bünyeye sahip olan kişilerin, kullanmadan önce mutlaka doktora danışması önerilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Aromaterapi nasıl uygulanır?
  2. Burun üzerindeki gözenekler nasıl kapatılır?
  3. C vitamini serumu ne işe yarar?
  4. Ayak peelingi nasıl yapılır?
  5. En iyi bitkisel saç bakım yağları

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları