En İyi 10 Bitkisel Saç Bakım Yağı ve Kullanımları
Saçlarına bakım yapmak isteyenler buraya! Sizler için saçlarınıza iyi gelecek 10 bakım yağını ve kullanımlarını listeledik. İşte, en iyi 10 bitkisel bakım yağı:

Saçlar değişen iklimsel koşullardan, hava kirliliğinden, ısıdan, tuzlu sudan oldukça eklenir. Üzerine bir de boyalı bir saç kullanılıyorsa saç iyice yıpranmaya açık hale gelir. Bu sebeple saça doğal yağlar ile maske yaparak nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Düzenli olarak yapıldığında saç salığınıza oldukça iyi gelecektir. İşte, en iyi saç bakım yağları ve kullanımları:

  1. Avokado Yağı


Yıpranmış saçları onarmak için tercih edilebilecek bir yağdır. Saç derisinin yenilenmesine yardımcı olur. Avokado yağı içerisinde A, B, D ve E vitaminleri bulunur. 


Kullanım: Avokado yağını elinize alın ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 2-3 saat sonunda durulayın.

  1. Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi yağı yıpranmış saçlar için kullanımı uygundur. Saça parlaklık ve güç verir. Saç direncini arttırır. Saçı besleyerek hızlı uzamasına yardımcı olur. 


Kullanım: Saç uzunluğunuza göre kase içerisine yağı alın. Soğuk hava da donduğu için yağı eritin. Eriyen yağı saç diplerinize ve uçlarına uygulayın. 2 saat sonunda durulayın. 

  1. Üzüm Çekirdeği Yağı


Linoleik asit ve E vitamini açısından zengindir. Saçları güçlendirir. Nem dengesi sağlar. Kepeklenmenin önüne geçer. 


Kullanım: Farklı yağlar ile az miktarda karıştırılarak kullanın. Güçlü bir yağ olduğu için farklı bir yağ ile birleştirerek saçlarınıza uygulayabilirsiniz. 

  1. Argan Yağı


Argan yağı saçlar için en sık kullanılan yağlardan biridir. B ve E vitamini içerir.  Kepeklenmenin önüne geçer. Isıya karşı saçları korur. 


Kullanım: Yağı elinize alın ve saç diplerinden başlayarak masaj yaparak bütün saçınıza sürün. 30-40 dakika sonra kurulayabilirsiniz.

  1. Zeytinyağı


Zeytinyağı yemeklerde kullanılan bir yağ olsa da saçlar ve cilt içinde oldukça faydalı bir yağdır. Kuru ve yıpranmış saçlara çok iyi gelir. E vitamini açısından yüksektir. Uygulandıktan sonra saça parlaklık verir. 


Kullanım: Saç derisinden ziyade saçın yıpranmış uç kısımlarına uygulayın. Yarım saat kadar beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. 

  1. Nar Çekirdeği Yağı


Kuru saçlar için önerilir. Yıpranmış saçlara iyi gelir. Saçları parlatır. Saçları parlaklaştırır. 


Kullanım: Elinize yağdan alarak ısıtın. Saç diplerine ve uçlarına sürün. 

  1. Lavanta Yağı


Lavanta yağı güzel kokusu ile ilgi çeker. Bitlenmeye karşı saç derisini korur. Saç kırıklarına ve dökülmesine iyi gelir. 


Kullanım: Başka bir yağ ile karıştırabilir ya da direk olarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Yarım saat sonra durulanabilir.

  1. Hint Yağı


Hint yağı, aynı isimden gelen bitkisinden elde edilir. Hint yağı hücre yenileme özelliğine sahiptir bu sebeple saç derisine iyi gelir. Düzenli kullanımda saç uzamasına yardımcı olur.


Kullanım: Saç diplerinize ve saç uçlarınıza uygulayarak 15-20 dakika bekletin. Ardından durulayabilirsiniz. 

  1. Badem Yağı


Badem yağı yoğun E vitamini içerir. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçı besler ve hızlı uzamasına yardımcı olur. Badem yağı kaş ve kirpiklerde de uygulanabilir. 


Kullanım: Badem yağını yatmadan önce kirpik ve kaşlarınıza uygulayabilirsiniz. Saçınızın derisine uyguladıktan 40-50 dakika sonra durulamanız gerekir.

  1. Jojoba Yağı


Jojoba yağı saç kırılmalarının önüne geçer. Saçın nem dengesini sağlar. Kepeklenme sorununa karşı savaşır. 


Kullanım: Kuru ya da ıslak saçınıza uygulayabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Saç kabarması nasıl önlenir?
  2. Yıpranmış saçlar için doğal maskeler
  3. Saç kırıklarına ne iyi gelir?
  4. Saçlar neden yağlanır?
  5. Saç derisinde neden sivilce çıkar?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif