Emzik Nasıl Temizlenir?
Yeni alınan emzik nasıl kaynatılır? Emzik nasıl temizlenir? Emzik kaç günde bir temizlenmelidir? İşte, hijyen açısından çok önemli olan emzikleri temizlemek için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Yeni doğan bebeklerin giydiği kıyafetlerden emziğe kadar, kullanılan her kişisel ürün düzenli olarak temizlenmelidir. Bebek bakımının en önemli konuları arasında yer alan hijyen, bebeğin kullandığı her üründe itinayla sağlanmalıdır. Özellikle gün içinde sık sık kullanılan emzikler, her gün temizlenmeli, yere düştüğünde dezenfekte edilmelidir. Ancak emzikleri temizlerken kimyasal ürün kullanılmamalı ve mutlaka bir yedek bulundurulmalıdır. Bu yazımızda sizler için en etkili emzik temizleme yöntemlerini derledik. İşte, emzik temizlemek için uygulayabileceğiniz yöntemler:


Emzik Nasıl Temizlenir?

  1. Yeni doğan bebeklerin savunma sistemi gelişmediği için, günde 1 kez dezenfekte edilmesi gerekir.
  2. İlk kullanımda paketinden çıkartılan emzir, kaynar suda 5 dakika bekletilmelidir. 
  3. Emzik suda 5 dakikadan fazla tutulmamalıdır. İlk 6 aylık süreçte günde bir kez temizlenmeli, 7. aydan sonra 2 günde bir kaynatılması önerilir. 
  4. Emzikleri temizlerken emziğin yapısı da göz önünde bulundurulmalıdır. Yalnızca silikon emzikler sıcak sudan geçirilmelidir. 
  5. Kauçuk emzikler hiçbir şekilde kaynatılmamalı, sıcak suya atılmamalıdır. Yüksek sıcaklığa maruz kalan kauçuk emziklerin şekli bozulur ve deforme olur. Bu yüzden kauçuk emzikler, soğuk su ile durulanmalıdır. 
  6. Emzik temizlerken kimyasal ürünler kullanılması önerilmez. Ancak yere düşen emzik, ılık sabunlu su karışımıyla temizlenebilir. Emziğin üzerinde herhangi bir sabun veya kir kalmamasına dikkat etmek gerekir. 
  7. Emziğin genel ömrü 2-3 aydır. Bu yüzden 2-3 ayda bir emzik kontrol edilmeli, deformasyon gözlemlendiği takdirde ise yenisiyle değiştirilmelidir. 
  8. Bebeğiniz sık sık emzik kullanıyorsa, mutlaka bir tane yedeği bulundurulmalıdır. 
  9. Silikon emzikler diğerlerine göre daha dayanıklı olduğu için, emziklerden biri silikon olarak tercih edilebilir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Bebeklerde hıçkırık nasıl geçer?
  2. Bebekleri sütten kesme yöntemleri
  3. Bebekler için kilo aldıran tarifler
  4. Bebekler için avokadolu tarifler
  5. Bebeklerde ek gıdaya geçiş dönemi

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

2025 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?
Mısır Patlatma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Siyah Zeytinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır: 5 İşaret
Vücutta İltihaplanmaya Neden Olan 4 Besin Grubu
Beyoğlu Mekanları: Beyoğlu'nda Mutlaka Gitmeniz Gereken 12 Mekan
Dünyada En Çok Tüketilen 10 Yiyecek Açıklandı